Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Meemiosakkeet hiipuvat suomalaisten osakekaupoissa – Suomessa eniten kauppaa Nordealla ja Nokialla

Jaa

Vuonna 2021 puhuttaneet meemisosakkeet näkyvät edelleen Danske Bankin suomalaisasiakkaiden osakekaupoissa, mutta kauppa keskittyy myynteihin. Kauppa keskittyy nyt myös suomalaisen Finnkinon omistavan AMC:n osakkeeseen.

Vuonna 2021 osakemarkkinoilla paljon puhuttanut meemiosakeilmiö näyttää Suomessa olevan hiljentymässä. Elokuvateatteriketju AMC oli Danske Bankin suomalaisasiakkaiden vaihdetuin osake Yhdysvaltojen markkinoilla heinäkuussa. Kaupoissa painottuvat kuitenkin nyt myynnit, eli sijoittajat myyvät aiemmin ostamiaan osakkeita pois.

Meemiosakeilmiön aloittanut Gamestop ei nouse enää vaihdetuimpien joukkoon. Heinäkuussa Yhdysvaltojen markkinoiden osuus Danske Bankin suomalaisasiakkaiden osakekaupasta oli 12 prosenttia.

”Gamestop ja AMC ovat olleet suomalaisten eniten vaihtamat meemiosakkeet. Gamestopin osuus kaupankäynnistä tammikuussa oli erittäin suuri, mutta tämän jälkeen osakkeen kauppamäärät ovat pudonneet”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Muista meemiosakkeina pidetyistä osakkeista Plug Power, BlackBerry ja Palantir ovat näkyneet tänä vuonna melko korkealla Yhdysvaltojen markkinoiden vaihdetuimpien osakkeiden joukossa, mutta jäävät silti jälkeen AMC:stä ja Gamestopista.

”Meemiosakkeet ovat osaltaan kasvattaneet Yhdysvaltojen osuutta osakekaupasta. Meemiosakeilmiö vaikuttaa rauhoittuvan hurjan alkuvuoden jälkeen. Sijoittajat pyrkivät löytämään nyt pitkäkestoisempia sijoituskohteita, mikä on varmasti terve ilmiö”, Kemppainen sanoo.

Osakekauppa kasvussa

Danske Bankin suomalaisasiakkaat tekivät helmikuussa eniten osakekauppaa Suomessa, jonka osuus oli 77 prosenttia. Suomessa Nokia ja Nordea vahvistivat asemiaan kansanosakkaina, sillä nämä osakkeet nousivat netto-ostetuimpien joukkoon. Nettomyydyimmäksi nousi voitolle ponnistanut teräsyhtiö Outokumpu.

Kolmanneksi eniten kauppaa käytiin Ruotsin markkinoilla. Näyttää siis siltä, että suomalaisten kiinnostus Ruotsin markkinoita kohtaan on lievässä kasvussa.

Heinäkuussa Danske Bankin suomalaisasiakkaiden osakekauppa kasvoi yli 16 prosenttia viime vuoden heinäkuusta. Vuoden 2019 heinäkuusta kaupan määrä kasvoi yli 80 prosenttia.

”Osakekaupan kasvu johtuu monesta tekijästä. Osakesäästötili nosti esille osakesijoittamista ja teki siitä houkuttelevampaa. Korona ja elpyminen ovat vaikuttaneet markkinoihin voimakkaasti, mikä on lisännyt keskustelua osakkeista. Kannattaa silti muistaa, että hajauttamisen kannalta sijoittaminen myös rahastoihin voi tuoda turvaa”, Kemppainen sanoo.

Danske Bankin suomalaisasiakkaiden osakekauppa heinäkuussa 2021

 

Maa

2017

2018

2019

2020

2021

Suomi

88,6 %

86,8 %

84,9 %

78,0 %

77,1 %

Yhdysvallat

2,1 %

2,0 %

5,8 %

10,8 %

12,4 %

Ruotsi

3,8 %

1,7 %

2,1 %

2,5 %

3,6 %

Saksa

1,4 %

1,5 %

2,2 %

3,0 %

2,5 %

Norja

1,4 %

4,6 %

1,0 %

1,7 %

1,2 %

 

Yhdysvallat

Vaihto

Osuus vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

AMC Entertainment Holdings Inc. - A

15 %

Amazon.com

NIO Inc. ADR A

Moderna Inc.

15 %

CITIUS PHARMACEUTICALS INC (US)

AMC Entertainment Holdings Inc. - A

China HGS Real Estate Inc

6 %

PepsiCo Inc.

MicroStrategy Inc. A

NeuroMetrix Inc

5 %

China HGS Real Estate Inc

Advanced Micro Devices Inc.

Amazon.com

3 %

Airbnb Inc A

Etsy Inc

Ruotsi

Vaihto

Osuus vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

Scandic Hotels Group AB

21 %

SKF AB B

Medicover AB B

Medicover AB B

18 %

Ericsson, Telefon AB LM A

Scandic Hotels Group AB

Evolution AB

12 %

Intrum AB

Evolution AB

SKF AB B

6 %

EQT AB

Randviken Fastigheter AB OLD

Smart Eye AB

6 %

Smart Eye AB

Bilia AB A

Suomi

Vaihto

Osuus vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

Nokia Oyj (FI)

19 %

Nordea Bank Abp (FI) EUR

Outokumpu Oyj

Nordea Bank Abp (FI) EUR

9 %

Nokia Oyj (FI)

Sampo Oyj A

Neste Oyj

6 %

Konecranes Oyj

Elisa Oyj A

Sampo Oyj A

6 %

Cargotec Oyj B

Huhtamäki Oyj

Outokumpu Oyj

5 %

Spinnova Oyj

UPM-Kymmene Oyj

Tietoa vertailusta

  • Osakkeiden ostomaat perustuvat Danske Bankin suomalaisten asiakkaiden tekemiin kauppoihin heinäkuussa 2021.

 

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

  • Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.
  • Välityspalkkiot ovat minimissään 2-8 euroa kaupankäyntiaktiivisuudesta riippuen.
  • Kattavat markkinainformaatio, uutis- ja analyysipalvelut sekä analyysityökalut saatavilla. Monipuolisilla Sijoittajan lisäpalveluilla asiakas voi räätälöidä kaupankäyntipalvelut juuri omia tarpeitaan vastaavaksi sijoituspäätösten tekemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme