Aluehallintovirasto

Mellersta Österbotten befinner sig på epidemins basnivå - beslutet om restriktioner för sammankomster är i kraft i sjukvårdsdistriktet till och med 22 juni

Dela

Mellersta Österbottens regionala myndighetsarbetsgrupp för covid-19 har konstaterat att Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommuns område (Soite) övergår till coronaepidemins basnivå. Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands beslut om restriktioner för sammankomster är i kraft i området till och med tisdagen den 22 juni.

Mellersta Österbottens regionala myndighetsarbetsgrupp för covid-19 konstaterade onsdagen den 16 juni 2021 att Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommuns område (Soite) övergår till coronaepidemins basnivå (läs mer i Soites pressmeddelande). Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands beslut om begränsning av sammankomster är i kraft i Mellersta Österbotten (förutom Reisjärvi) till och med tisdagen den 22 juni 2021. Regionförvaltningsverket kommer inte att fatta något nytt begränsningsbeslut för Soites område förutsatt att området hålls kvar på basnivån.

I hela Finland måste man fortsättningsvis vid användningen av många olika kund- och publikutrymmen iaktta de allmänna hygienbestämmelserna som finns angivna i lagen om smittsamma sjukdomar. Bestämmelserna ska följas direkt på basis av den temporära paragrafen 58 c i lagen om smittsamma sjukdomar. Paragrafen är i kraft i hela landet för närvarande till och med utgången av 2021.

Om epidemiläget lokalt försämras kan kommunerna vid behov införa strängare begränsningar av sammankomster i sina områden.

Mer information:

Regionförvaltningsverkets coronarådgivning för evenemangsarrangörer (mån - fre klockan 8 -11.30 och 12.30 -16): tfn 0295 016 666, coronainfo@rfv.fi

Mer information till media:

  • överdirektör Marko Pukkinen, tfn 0295 018 582

fornamn.efternamn@rfv.fi

Nyckelord

Om

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoRegionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Regionförvaltningverkets webbsidor

Följ Aluehallintovirasto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määräsi kokoontumisrajoitukset koko Kainuuseen29.7.2021 14:43:43 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt tartuntatautilain 58§ mukaiset koronarajoitukset koskemaan koko Kainuun maakuntaa. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla ja seurueilla on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Rajoitus koskee yli 10 hengen sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa. Määräys on voimassa ajalla 6.8.2021-27.8.2021.

Asbestipurkutöiden valvonta on valtakunnallisesti yhdenmukaista29.7.2021 08:48:43 EEST | Tiedote

Aluehallintovirastojen (avi) työsuojelun vastuualueet suorittavat asbestipurkutyön valvontaa valtakunnallisilla hankkeilla. Hankkeilla yhdenmukaistetaan asbestipurkutöiden valvontaa. Valvontaa tehdään asbestipurkutyölupien ja työpaikalla suoritettavien asbestipurkutöihin liittyen. ”Vuoden 2021 suoritetussa asbestityön valvonnassa havaitut puutteet kohdentuvat tasaisesti työn eri osa-alueille”, kertoo ylitarkastaja Mikko Koivisto avin työsuojelun vastuualueelta.

Beslut om offentliga tillställningar och allmänna sammankomster träder i kraft inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt den 5 augusti 202128.7.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fattat ett beslut som innebär att den för närvarande gällande begränsningen av sammankomster i huvudstadsregionen utökas till att gälla hela Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt från och med den 5 augusti 2021. Beslutet är i kraft till och med den 26 augusti 2021.

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland utökar begränsningarna av sammankomster till att gälla hela Egentliga Finland28.7.2021 14:06:53 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har beslutat att utöka de nuvarande coronabegränsningarna enligt 58 § i lagen om smittsamma sjukdomar till att gälla alla kommuner i Egentliga Finland 9.7.–15.8.2021. Offentliga tillställningar och allmänna sammankomster kan fortfarande ordnas inomhus och i avgränsade utomhusområden förutsatt att deltagarna i realiteten har möjlighet att hålla tillräckliga avstånd till varandra och att säkerheten kan garanteras för att förhindra covid-19-smitta. Begränsningen gäller tillställningar med fler än 10 deltagare inomhus och tillställningar med fler än 50 deltagare i avgränsade utomhusområden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum