Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Menestyskirjailija Leigh Bardugolle 12 kirjan ja kymmenien miljoonien kustannussopimus

Jaa
Suomessakin Grishaversumi-kirjasarjastaan suosiota saanut kirjailija Leigh Bardugo on solminut "kahdeksannumeroisen sopimuksen" kustantajansa kanssa. Bardugon Grishaversumi-kirjasarjoja yhdistelevä Varjo ja riipus -sarjan uusi kausi on nyt nähtävissä Netflixissä. Edellinen kausi oli katsotuimpien sarjojen kärjessä viikkojen ajan. Toukokuussa suomeksi ilmestyy aikuisten romaani Salatun tiedon seura.
Leigh Bardugo kuva: Taili Song Roth
Leigh Bardugo kuva: Taili Song Roth

Yhdysvaltalainen menestyskirjailija Leigh Bardugo on tehnyt historiallisen kirjasopimuksen alkuperäiskustantajansa Macmillanin kanssa. Sopimus sisältää kaksitoista kirjaa. Palkkion ilmoitetaan olevan kahdeksannumeroinen, joten se on vähintään kymmenen miljoonaa dollaria, todennäköisesti kymmeniä. Sopimus kattaa kustantajan mukaan sekä nuorten että aikuisten romaaneja.

Tähän mennessä Bardugo on julkaissut muun muassa Grishaversumi-sarjan, jonka osat ovat Varjo ja riipus, Saarto ja myrsky sekä Tuho ja roihu, sekä samaan Grishaversumi-maailmaan sijoittuvan Korppien kehän. Toukokuussa ilmestyy hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu romaanina Salatun tiedon seura ja syksyllä 2023 nuortenromaani Hämärän valtakunta. Kaikki kirjat on suomentanut Meri Kapari.

Suomessa Bardugon kustantaja on keskisuuri kustantaja Aula & Co.
"Lukiessani jo ensimmäisen kirjan Varjo ja riipus käsikirjoitusta huomasin, että Bardugolla on poikkeuksellinen kyky luoda kokonaisia maailmoja", sanoo kustantaja Niko Aula.
"Vaikka pidin kovasti Bardugon Grishaversumi-fantasiasarjasta, odotan erityisen paljon toukokuussa ilmestyvää aikuisten romaania Salatun tiedon seura, sillä se sijoittuu Yalen yliopistoon ja sen kuuluisiin salaseuroihin." 

Leigh Bardugo (s. 1975) on Yhdysvaltain Kaliforniassa varttunut ja siellä edelleen asuva israelilaissyntyinen kirjailija. Bardugo on käynyt Yalen yliopiston, minne myös pian julkaistava uutuusteos sijoittuu. Bargudo oli jäsen Wolf's Head -nimisessä salaisessa seurassa, ja tämä inspiroi häntä kirjoittamaan kirjan, jossa tosielämän salaseurojen lisäksi on olemassa niitä kaikkia yhdistävä salatun tiedon seura.

Salatun tiedon seuran päähenkilö on Galaxy ”Alex” Stern, koulun keskeyttänyt hippiperheen lapsi ja joukkomurhan ainoa selviytyjä. Yllättäen hän saa mahdollisuuden aloittaa opiskelut yhdessä maailman parhaista yliopistoista, Yalessä.

Alexin hyväntekijä antaa hänelle tehtäväksi seurata Yalen salaseurojen toimia. On yleisesti tiedossa, että seuroja on kahdeksan, mutta vain harva on edes kuullut yhdeksännestä, johon Alex kutsutaan. Muissa sueroissa käyvät valtiomiehet, Wall Streetin johtajat ja muut maan rikkaat ja mahtavat, joiden okkultistiset harrastukset ovat oudompia ja häikäilemättömämpiä kuin kukaan voisi kuvitellakaan. He leikkivät mustan magian kanssa. Alexille valkenee pian, mihin hän on ryhtymässä. 

Leigh Bardugon esittely Wikipediassa
Salatun tiedon seuran esittely kustantajan sivulla
Leigh Bardugon oma sivusto
Uutinen Varjo ja riipus -tv-sarjan kakkoskauden alkamisesta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Leigh Bardugo kuva: Taili Song Roth
Leigh Bardugo kuva: Taili Song Roth
Lataa
Leigh Bardugo: Salatun tiedon seura. Ilm 05/23
Leigh Bardugo: Salatun tiedon seura. Ilm 05/23
Lataa
Leigh Bardugo: Korppien kehä
Leigh Bardugo: Korppien kehä
Lataa
Leigh Bardugo: Varjo ja riipus
Leigh Bardugo: Varjo ja riipus
Lataa
Leigh Bardugo: Saarto ja myrsky
Leigh Bardugo: Saarto ja myrsky
Lataa
Leigh Bardugo: Tuho ja roihu
Leigh Bardugo: Tuho ja roihu
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Eerikinkatu 36
00180 HELSINKI

info@aulakustannus.fihttps://aulakustannus.fi/

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Jeff Bezosin ja Elon Muskin suosikkikirjailijan Iain M. Banksin klassikkoteos suomeksi24.3.2023 08:20:08 EET | Tiedote

Skotlantilainen Iain M. Banks on yksi maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia tieteiskirjailijoita Isaac Asimovin ja Philip K. Dickin ohella. Banks erottuu muista aikansa scifikirjailijoista siinä, että hän viljelee teoksissaan paljon mustaa huumoria. Banksin Kulttuuri-sarjan avaava Muista Flebasta -romaanin voi sanoa aloittaneen avaruusoopperoiden uuden tulemisen kirjallisuudessa. Aula & Co julkaisee Kulttuuri-sarjan kolme ensimmäistä kirjaa, ensimmäisen ensi viikolla. SpaceX:n perustaja, miljardööri Elon Musk on nimennyt avaruusrakettiensa laukaisualustat Banksin kirjojen avaruusalusten mukaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme