Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Meri-Rastilan uudistus käynnistyy lähivuosina – Meri-Rastilan itäosan asemakaava päätöksentekoon

Jaa

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Meri-Rastilan itäosan asemakaavaa kokouksessaan 4. toukokuuta, minkä jälkeen asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavahanke on jälkimmäinen osa Meri-Rastilan kokonaisvaltaista uudistusta, jossa parannetaan alueen nykyisiä palveluita ja rakennetaan tulevina vuosina uusia asuntoja yhteensä jopa 4400 uudelle asukkaalle metroaseman läheisyyteen.

Näkymäkuva Meri-Rastilan korttelista 54246 Ison Kallahden suunnasta. Kuva: Muuan Oy
Näkymäkuva Meri-Rastilan korttelista 54246 Ison Kallahden suunnasta. Kuva: Muuan Oy

Meri-Rastilan itäosan asemakaava koskee 1990-luvulla rakennetun kerrostaloalueen itäosaa sekä Pohjavedenpuiston ja Ison Kallahden puiston seutua. Muutos mahdollistaa uusia asuntoja noin 2000 asukkaalle sekä uusille tonteille viheralueiden reunoille että nykyisten korttelien purkavan uusrakentamisen kautta. Alueelle voidaan rakentaa lisäksi uusi päiväkoti, kävelyn ja pyöräilyn reittejä parannetaan ja alueen puistoja kunnostetaan. Asemakaavan viimeistelyssä on tehty tarkentavia luontoselvityksiä lahokaviosammaleen esiintymisalueista sekä kehitetty puistojen välisiä viheryhteyksiä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyiuudistuksen ensimmäisen osan, Meri-Rastilan länsiosan asemakaavan helmikuussa 2021. Länsiosan asemakaavasta on tehty valituksia, joita käsitellään hallinto-oikeudessa. Vasta hallinto-oikeuden käsittelyn jälkeen kaava voi tulla lainvoimaiseksi. Meri-Rastilan vaiheittain etenevän täydennysrakentamisen on arvioitu alkavan vuosina 2023–2024, ja kokonaisuudessaan muutokset ajoittuvat arviolta seuraaville 10–15 vuodelle riippuen eri hankkeiden aikatauluista.

”Meri-Rastilan kaupunkiuudistuksessa on kehitetty toimintatapoja, joilla aluetta kehitetään pitkäjänteisesti ja monipuolisesti. Alueen uutta rakentamista, puistojen ja katualueiden sekä julkisten palvelujen ja palvelutilojen kehittämistä on suunniteltu laaja-alaisesti ja asukkaiden kanssa keskustellen”, kertoo arkkitehti Sanna Meriläinen kaupunkiympäristön toimialalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna Meriläinen
arkkitehti
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 21154
sanna.merilainen@hel.fi

Tuukka Linnas
tiimipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 37308
tuukka.linnas@hel.fi

Kuvat

Näkymäkuva Meri-Rastilan korttelista 54246 Ison Kallahden suunnasta. Kuva: Muuan Oy
Näkymäkuva Meri-Rastilan korttelista 54246 Ison Kallahden suunnasta. Kuva: Muuan Oy
Lataa
Havainnekuva Meri-Rastilan itäosa. Kuva: Helsingin Kaupunkiympäristö.
Havainnekuva Meri-Rastilan itäosa. Kuva: Helsingin Kaupunkiympäristö.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 6.5.20216.5.2021 18:23:16 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 6.5.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 20.5.2021.

Kruunusillat-raitiotie aloittaa rakennustyöt Hakaniemessä ja esittää päätepysäkkiä Laajasalontielle5.5.2021 09:39:56 EEST | Tiedote

Kruunusillat-raitiotie aloittaa valmistelevia rakennustöitä Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa toukokuun puolivälissä. Sitä ennen alueella joudutaan kaatamaan puita. Kruunuvuorenrannassa alkaa uusien katujen esirakentaminen toukokuun alussa. Kruunusillat-raitiotie viimeistelee parhaillaan toteutussuunnitelmaa, ja sen yhteydessä myös hankelaajuus tarkentuu. Tällä hetkellä suunnitelma on rakentaa pikaraitiotielle päätepysäkki ensin Laajasalontielle.

Teollisuuskadun akselin kaavarunko päätöksentekoon30.4.2021 09:14:22 EEST | Tiedote

Pasilan ja Kalasataman välillä kulkeva Teollisuuskadun akseli muuttuu tulevaisuudessa liikenneväylästä ympäröiviä alueita yhdistäväksi eläväksi keskusta-alueeksi. Tavoitteena on luoda alueesta merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä sekä parantaa yhteyksiä kaikilla kulkumuodoilla. Juuri valmistunut kaavarunko luo suuntaviivat alueen tulevalle kehitykselle ja maankäytölle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Teollisuuskadun akselin kaavarunkoa kokouksessaan 4. toukokuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme