WSOY

Meri Valkaman romaanin Sinun, Margot tv-oikeudet myyty – Juho Kuosmanen ohjaa tv-sarjan

Jaa
Meri Valkaman palkittu esikoisromaani Sinun, Margot kehitetään tv-sarjaksi. Romaanin oikeudet on ostanut suomalainen Aamu Film Company. Oikeuksista kilpaili kaikkiaan neljä tuotantoyhtiötä. Tv-sarjan käsikirjoittavat Andris Feldmanis ja Livia Ulman ja sen ohjaa Juho Kuosmanen.
Kirjailija Meri Valkama Kuvaaja: Otto Virtanen
Kirjailija Meri Valkama Kuvaaja: Otto Virtanen

”Heti luettuani Sinun, Margot -kirjan tajusin, että siitä saisi myös hienon televisiosarjan. Kirjassa on mysteeri, jonka selvittäminen vie lukijan, tai sarjan tapauksessa katsojan, matkalle, joka syvenee käsittelemään identiteettiä, muistoja ja perhesiteitä maailmanpoliittisesti ristiriitaisessa tilanteessa. Kirja on saanut ansaitusti loistavan vastaanoton. Suhtaudumme tähän työhön suurella kunnioituksella, mutta ymmärtäen että adaptaatiossa on aina kyse uudesta teoksesta eikä vanhan toistosta”, kertoo Juho Kuosmanen.

Kirjailija Meri Valkama kertoo olleensa ilahtunut usean tuotantoyhtiön kiinnostuksesta Sinun, Margotin filmatisointiin. Erityisen iloiseksi teki se, että tarinasta kiinnostuivat Juho Kuosmanen ja Aamu Film Company. “Juho on kokenut ja vahvasti näkemyksellinen ammattilainen, jolla on humaani katse maailmaan. Aamu Film Company puolestaan on vahvoihin tarinoihin erikoistunut tuotantoyhtiö, jonka osaamiseen ja ammattitaitoon on helppo luottaa. Uskon, että Juhon ja Aamu Film Companyn käsissä Sinun, Margotin tarinasta kuoriutuu televisioruuduille merkityksellinen ja puhutteleva tulkinta.”

Tv-sarjan vastaavana tuottajana toimii Aamu Film Companyn Jussi Rantamäki. Vuonna 2001 perustettu Aamu Film on helsinkiläinen tuotantoyhtiö. Sen merkittäviin tuotantoihin kuuluu esimerkiksi Juho Kuosmasen ohjaama Rosa Liksomin nimikkoromaaniin perustuva elokuva Hytti nro 6, joka palkittiin Cannesin Grand Prix -palkinnolla vuonna 2021. Elokuva palkittiin kahdeksalla Jussi-palkinnolla ja elokuvateatterissa sen näki yli 150 000 ihmistä.

Meri Valkaman esikoisromaani, Sinun, Margot palkittiin Helsingin Sanomien Kirjallisuuspalkinnolla syksyllä 2021. Palkintoraadin perustelujen mukaan kyseessä on "vasta-alkajan äärimmäisen kypsä ja hallittu suuri teos, joka puhuttelee koko maanosaamme". Romaania on myyty kaikkiaan 60 000 kappaletta ja sen käännösoikeudet on myyty jo Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan, Viroon, Liettuaan ja Saksaan. Kirjan käännös-, elokuva- ja tv-oikeuksien myymisestä vastaa Bonnier Rights Finland.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Rantamäki, Aamu Film Company
rantamaki@elokuvayhtioaamu.fi


Eleonoora Kirk, Bonnier Rights Finland
eleonoora.kirk@bonnierrights.fi

Kuvat

Kirjailija Meri Valkama Kuvaaja: Otto Virtanen
Kirjailija Meri Valkama Kuvaaja: Otto Virtanen
Lataa
Elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen    
Kuvaaja: Henri Vares
Elokuvaohjaaja Juho Kuosmanen Kuvaaja: Henri Vares
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Jenni Haukion muistelmateos ilmestyy 29.5. – Haukio kertoo kirjastaan yleisötapahtumassa Helsingin Akateemisessa16.5.2023 12:01:21 EEST | Tiedote

Jenni Haukion herkkäviritteinen muistelmateos Sinun tähtesi täällä ilmestyy maanantaina 29.5. ja hän kertoo kirjastaan kirjan ilmestymispäivänä Helsingin Akateemisessa Kirjakaupassa klo 17. Yleisölle avoimessa tilaisuudessa Haukio kertoo teoksen synnystä ja kokemuksistaan isänmaan palveluksessa kustantaja Anna-Riikka Carlsonin haastattelemana.

Satu Rämön menestysdekkari Hildurin oikeudet myyty – tv-sarja kehitteillä24.11.2022 10:59:45 EET | Tiedote

Kesäkuussa ilmestynyt Satu Rämön esikoisdekkarisarjan avaus Hildur on ollut vuoden todellinen kirjatapaus. Nyt kirjasarjan optio-oikeudet on myyty ja siitä suunnitellaan tv-sarjaa. WSOY:n kustantaman Hildurin oikeudet osti Take Two Studios, joka suunnittelee toteuttavansa Satu Rämön dekkarisarjaan perustuvan tv-sarjan kuvaukset kirjan tapahtumapaikoilla Islannissa ja yhteistyössä islantilaisen tuotantoyhtiön kanssa.

Tiedote: WSOY vahvistaa suomennetun kaunokirjallisuuden toimitusta17.11.2022 14:00:00 EET | Tiedote

WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustannustoimittajina ovat aloittaneet Anna Kokko ja Jenni Råback. Anna Kokko on työskennellyt kustannusalan tehtävissä monipuolisesti, viimeksi kustannustoimittajana Gummeruksella. ”WSOY:llä on innostava ja valovoimainen käännöskirjallisuuden lista, joka houkuttaa monenlaisia lukijoita ja kunnioittaa myös perinteitä ja kirjallisuuden sielua. Olen iloinen ja onnellinen päästessäni tekemään töitä ammattitaitoisessa huipputiimissä, laadukkaiden kirjojen parissa”, Kokko sanoo. Jenni Råback on aiemmin työskennellyt muun muassa Kosmoksella. ”Olen tosi innoissani uudesta työstäni WSOY:llä. Suomennetun kaunokirjallisuuden tiimi on asiantunteva ja sympaattinen, ja täällä on heti kodikas olo. Kiva päästä tekemään käännöskirjallisuutta juuri tässä porukassa”, Råback iloitsee. WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden lista on kasvanut paljon viime vuosina. ”Hienoa, että saimme uusia, osaavia tekijöitä joukkoomme. Hyvän kustannustoimittajan rooli on ensisijaise

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme