Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusPohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Meriluonnon monimuotoisuutta kartoitetaan Perämeren rannikolla

Jaa

Perämeren rannoilla liikkuu heinä- ja elokuun aikana meriluonnon kartoittajia SUP-laudoilla ja kahlaamalla.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella toteutetaan vedenalaisen luonnon monimuotoisuuden inventointeja osana VELMU2 -ohjelmaa ja uhanalaisten lajien kartoitusta, joissa tavoitteena on lisätä tietoa pohjoisen Perämeren huonommin tunnettujen rannikkoalueiden lajistosta ja luontotyypeistä.

Kartoitukset on suunnattu matalille ranta-alueille ja erityisinä kohdelajeina tänä kesänä ovat erittäin uhanalainen lietetatar ja harvinainen, matalien hiekkapohjaisten rantavesien kovakuoriaislaji meriuposkuoriainen. Kerättävää tietoa hyödynnetään esimerkiksi lajien hoidon ja merialueiden käytön suunnittelussa.

Kartoituksia toteutetaan Iissä, Oulussa, Siikajoella, Raahessa ja Kalajoella. Lisäksi kovakuoriaiskartoitukset suuntautuvat Iin ja Raahen alueille. Inventointeja toteuttavat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus sekä Albus Luontopalvelut Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kasvillisuuskartoitukset: Eveliina Lampinen, p. 0295 038 023, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kovakuoriaiskartoitukset: Panu Välimäki, p. 044 241 7594, etunimi.sukunimi@albusluontopalvelut.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Joukkoliikenteen talviaikataulukausi alkaa Raahen seudulla sekä reiteillä Oulu – Raahe ja Oulu – Oulainen9.8.2022 12:37:09 EEST | Tiedote

Talven 2022–23 aikataulut astuvat voimaan 10.8.2022 Raahen seudun kuntien välisessä joukkoliikenteessä sekä reiteillä Oulu – Raahe ja Oulu – Oulainen. Kaikki kesäaikataulukauden vuorot ajetaan myös talviaikataulukaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy kesäaikataulukauteen verrattuna. Talviaikataulut ovat voimassa 4.6.2023 asti.

Kuusen suopursuruoste värjää vesiä Pohjois-Pohjanmaalla, sinilevähavaintoja vähän4.8.2022 14:52:17 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukseen on tullut Koillismaan ja Iin alueelta ilmoituksia sateen jälkeen vesistöihin ilmestyneistä ruskeista, kellertävistä tai ruosteenpunaisista pintalautoista. Lauttojen on epäilty olevan turvetta tai sinilevää. Samaan aikaan on havaittu kuusten uusien vuosikasvustojen kellastuneen laajalla alueella, mikä viittaa kuusen suopursuruostesienen itiöiden aiheuttamiin pintalauttoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme