Assemblin Oy

Merimieseläkekassan Tapiolan Kulttuurimajakka-hankkeen talotekniikkakumppaniksi Assemblin

Jaa

Assemblin ja Merimieseläkekassa jatkavat monivuotista yhteistyötä Espoon Tapiolan Kulttuurimajakassa. Allianssimallilla toteutettava kerrostalokokonaisuus sijaitsee Tapiolan kulttuurialueen läheisyydessä. Assemblin toimittaa rakennushankkeeseen kokonaistoimituksena LVISA-ratkaisut.

Assemblin toimittaa LVISA-ratkaisut Kulttuurimajakkaan
Assemblin toimittaa LVISA-ratkaisut Kulttuurimajakkaan

Merimieseläkekassa rakennuttaa Tapiolan Ahertajankulmaan, WeeGee -talon naapuriin, 8-kerroksisen asuinkerrostalon. Kerrostaloon rakentuu 51 asuntoa ja yli 1 000 m2 liiketilaa. Kulttuurimajakka toteutetaan allianssimallilla. Allianssi käynnistyy kehitysvaiheella ja Assemblin on ollut mukana jo alusta alkaen. Kehitysvaiheessa suunnitellaan ja innovoidaan kohteen ratkaisuja koko tiimin voimin. Tiimiin kuuluvat muun muassa tilaaja, talotekniikkatoimittajat, suunnittelijat ja arkkitehdit.

- Kokonaistoimituksella toteutettava allianssimalli on meille mieluisa tapa rakentaa. Olemme päässeet mukaan kehittämään kohteen talotekniikkaratkaisuja alusta alkaen yhdessä koko tiimin kanssa, kertoo Assemblinin talotekniikkaurakoinnin liiketoimintajohtaja Jukka Jäppinen.

Jäppinen kertoo, että Kulttuurimajakkaan toteutetaan muutamia erikoisratkaisuja kuten lattia- ja tuloilmaviilennys sekä laaja asuntoautomatiikka.

- Kohteessa asuntojen automaatio toteutetaan erittäin laadukkaasti. Olemme ottaneet huomioon mahdolliset tulevaisuuden vaatimukset. Asunnoissa asukas pääsee itse netin ja langattoman teknologian kautta vaikuttamaan omiin asuinolosuhteisiinsa ja edistämään näin muun muassa ekologisia vihreitä arvoja. Tämän mahdollisti tilaajan edistyksellinen näkökulma tulevaisuuden ratkaisuille ja sijoittamisen pitkäjänteisyys, toteaa Assemblinin Rakennusautomaation liiketoimintajohtaja Kari Kumpulainen.

Kulttuurimajakkaa on suunniteltu ja kehitetty työryhmissä jo useamman vuoden ajan. Kohde sijaitsee Tapiolan arvostetulla kulttuurimiljöössä aivan Tapiolan keskustan palveluiden äärellä. Suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon talon liiketila. Kerrostalon alimpaan kerrokseen rakentuu korkea liiketila. Tilaan on suunniteltu kulttuurialueelle sopivia monikäyttöisiä näyttely- ja toimintatiloja.

- Allianssin kehitysvaihe päättyi viime keväänä ja nyt olemme siirtyneet TAS- eli toteutusvaiheen Allianssiurakkaan. Toki koko suunnittelua jatketaan tuotantosuunnittelulla. Allianssin ideologian mukaan, kehittäminen on kuitenkin koko rakentamisen matkan ajan mukana. Tietenkin jos löytyy uusia niksejä. Rakennuslupa on myönnetty syyskuun alussa ja nyt olemme päässeet rakentamisessa käyntiin, kertoo projektipäällikkö Matti Jokinen Merimieseläkekassasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merimieseläkekassa
Matti Jokinen
matti.jokinen@merimieselakekassa.fi
p. 010 633 9942

Talotekniikka
Assemblin Oy
Jukka Jäppinen
jukka.jappinen@assemblin.fi
p. 050 390 1436

Kuvat

Assemblin toimittaa LVISA-ratkaisut Kulttuurimajakkaan
Assemblin toimittaa LVISA-ratkaisut Kulttuurimajakkaan
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 917 miljoonaa euroa, ja palveluksessamme on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Opus Business Parkissa panostetaan energiatehokkuuteen ja tilojen olosuhteisiin9.6.2020 09:25:11 EESTTiedote

Opus 2 Business Park on osa kolmen toimitilakiinteistön kokonaisuutta Helsingin Herttoniemessä. Kiinteistössä on valmistunut keväällä 2019 kokonaisvaltainen energiaremontti, jonka tavoitteena oli kehittää kiinteistön energiatehokkuutta ja parantaa vuokralaisviihtyvyyttä sekä modernisoida talotekniikkaa. Hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja nyt käynnissä olevasta seurantavaiheesta on vastannut Assemblin Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme