Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Merkittävä rahoitus taloussosiaalityön ja luontolähtöisen toiminnan tukemiseen sosiaalityössä

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt puolen miljoonan euron ESR-rahoituksen Jyväskylän yliopiston Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen koordinoimalle aikuissosiaalityön kehittämishankkeelle 2,5 vuodeksi.

- Haluamme tuoda taloussosiaalityön asiakastyöhön sekä luoda luontolähtöisiä yhteisöllisiä toimintatapoja. Lisäksi hankkeessa pyritään asiakastyöhön, jossa tunnistetaan asiakkaiden omia voimavaroja, professori Aila-Leena Matthies kertoo.

Hankkeessa on tarkoituksena tarjota yksilöllistä ohjausta talousasioissa, uudenlaista talousneuvolaa yhteistyötahojen kanssa sekä vertaistuki-tyyppisiä ryhmätoimintoja. Luontolähtöisiä toimintamalleja kehitetään osallistujien omien ehdotusten ja voimavarojen mukaisesti. Lisäksi kehittäjät soveltavat ja mallintavat projektityöntekijän tuella uudenlaista asiakastyön tapaa, joka perustuu asiakkaan omien voimavarojen tunnistamiseen. Lyhyen aikavälin tavoitteena on saada vahvistettua noin 330 työelämän ulkopuolella olevan, pääosin alle 25- tai alle 34-vuotiaan henkilön sosiaalista osallisuutta ja taloudellista toimintakykyä.

Taloudellinen toimintakyky ja sosiaalinen osallisuus (TASOS) hankkeen kustannukset ovat 497 677 euroa, ja hankkeen toteuttamisessa ovat mukana Jyväskylän, Laukaan ja Äänekosken kunnat sekä Saarikan kuntayhtymä Keski-Suomesta ja Soite- kuntayhtymä, joka kattaa Keski-Pohjanmaan maakunnan. Myös molempien maakuntien sosiaalialan osaamiskeskukset ovat osallistuneet hankkeen valmisteluun yhdessä yliopistokeskuksen kanssa. Hanke vahvistaa yliopistollisen sosiaalityön tutkimuksen ja koulutuksen asemaa osana maakuntien sote-palvelujen kehittämistä.

Lisätietoja:

Professori Aila-Leena Matthies, puh. 040 7422199, aila-leena.matthies@chydenius.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 25.9.2020: Lukio tarjoaa kirjoittamisen oppimisen mahdollisuuksia, joita opiskelijat eivät osaa hyödyntää18.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Kirjoittaminen lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla on monipuolista, mutta opetussuunnitelman, ylioppilaskokeen ja lukiolaisten kirjoittamiskäsitykset eroavat toisistaan. Väitöstutkimus tarkastelee lukion kirjoittamista ekologisesta näkökulmasta eli pyrkii ymmärtämään kirjoittajan ja kirjoitusympäristön vuorovaikutussuhdetta.

JYUnity-tiedelehdessä: Enteroviruksen osaaja löysi luonnosta myös koronaviruksen päihittäviä molekyylejä17.9.2020 11:24:38 EESTTutkimus

Virustutkija Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta on tutkimuksissaan päässyt maailman yleisimmän ihmisiä infektoivan viruksen, enteroviruksen, niskan päälle. Humahtaen parikymmentä vuotta sitten alkanut innostus virukseen tuottaa nyt tuntuvia tuloksia: yksi patentti on jo rekisteröity ja työn alla on kaksi uutta patenttia molekyyleistä, jotka nitistävät enterovirusten ohella monia viruksia. Aihe on polttava, sillä tutkimusryhmä on havainnut molekyylien tepsivän myös koronaviruksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme