Messukeskus

Messukeskuksen toukokuu: virtuaalitapahtumia, pääsykokeita, koronarokotuksia, padelia ja kuntavaalien ennakkoäänestys

Jaa

Messukeskus Helsinki on etsinyt pandemian tyhjentämille halleilleen sinnikkäästi vaihtoehtoista käyttöä. Alkava toukokuu on Messukeskuksessa vilkas niin halleissa kuin kokoustiloissa, vaikka isoja messutapahtumia ei tänä keväänä vielä pystytäkään järjestämään.

Alkava toukokuu on Messukeskuksessa vilkas niin halleissa kuin kokoustiloissa, vaikka isoja messutapahtumia ei tänä keväänä vielä pystytäkään järjestämään.
Alkava toukokuu on Messukeskuksessa vilkas niin halleissa kuin kokoustiloissa, vaikka isoja messutapahtumia ei tänä keväänä vielä pystytäkään järjestämään.

Messukeskus järjesti viime syksynä keskellä pahinta pandemiakautta onnistuneesti ja turvallisesti valintakokeet 5000 Laurea-ammattikorkeakouluun pyrkivälle. Hyvän kokemuksen rohkaisemana Laurea järjestää myös kuluvan kevään valintakokeensa Messukeskuksessa.

Messukeskuksen ovat tänä keväänä valinneet pääsykoepaikakseen Laurean ohella myös Metropolia ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu sekä Helsingin yliopisto, jotka keskittävät Messukeskukseen touko-kesäkuussa Helsingissä järjestettävät valintakokeensa yhteensä noin 45 500 opiskelijalle. Kokeet hoidetaan koronaturvallisesti jakamalla suuri osallistujamäärä useammalle viikolle ja useisiin vuoroihin sekä noudattamalla tarkasti viranomaisohjeistuksia.

Yksi Messukeskuksen halleista on edelleen varattu koronarokotuksille, ja pysäköintitalossa puolestaan jatkuu Mehiläisen drive in -koronatestaus.

Kuntavaalien ennakkoäänestys turvallisesti

Touko-kesäkuun vaihteessa Messukeskus palvelee kuntavaalien ennakkoäänestyspaikkana. Äänestysjärjestelyt on jo suunniteltu ja niissä korostuu turvallisuus. Saapuvien ja lähtevien äänestäjien reitit on eriytetty, ja hygienia ja turvavälit mietitty tarkasti.

Messukeskuksen koronaturvallisia kokoustiloja on hyödyntänyt syksystä saakka myös tuomioistuinvirasto. Tiloissa on pidetty työtuomioistuimen ja markkinatuomioistuimen käsittelyjä.

Tilaa riittää vielä padel-harrastajien käyttöönkin. Messukeskukseen rakennetut sisäkentät on tauon jälkeen avattu uudelleen, ja lisäkenttiä avataan kesäkaudeksi myös ulos.

Aivan kuun lopussa on suunnitelmissa järjestää MP Moottoripyörien koeajopäivät 2021, jossa moottoripyörämerkkien uutuuksia pääsee kokeilemaan katuajossa neljässä eri kaupungissa. Helsingin päivä on tiistai 25. toukokuuta.

Virtuaalitapahtumia EAS-kongressista Emma Gaalaan

Messukeskus on rakentanut siltaa kriisin yli vahvistamalla virtuaali- ja hybridiliiketoimintaansa. Toukokuussa Messukeskus isännöi virtuaalista lääketieteen alan EAS-kongressia, tekee Emma Gaalan suoran tv-lähetyksen sekä auttaa useita muita asiakkaitaan online-kokousten ja -koulutusten tuotannoissa.

- Messukeskus on sopeuttanut toimintaansa monin tavoin ja etsinyt tiloilleen vaihtoehtoista käyttöä. Olemme iloisia siitä, että toimivat ja logistiikaltaan huippuluokkaa olevat tilat hyödyttävät Helsinkiä tällaisin uusin käyttötarkoituksin, mutta normaalin liiketoimintamme tulovirtaa se ei korvaa, sanoo toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

- Monet Euroopan maat ovat ottaneet käyttöön tukia, joilla pyritään auttamaan pahasti kärsinyttä tapahtuma-alaa ja erityisesti yritystapahtumia ja kongressitoimintaa. Näissä maissa ymmärretään yritystapahtumien yhteiskunnallinen merkitys ja niiden rooli talouden elvyttäjänä ja työllistäjänä. Vastaavia tukia tarvittaisiin Suomessakin kipeästi, Vepsäläinen sanoo.

Messukeskuksen ovet suljettiin yli vuosi sitten, ja sen jälkeen toimintaa on pystytty jatkamaan vain pienimuotoisena. Liikevaihto laski ensimmäisenä pandemiavuonna kaksi kolmannesta, kokonaiskävijämäärä jäi kolmannekseen aiemmista vuosista, ja Messukeskuksen talousvaikutuksesta ympäröivälle elinkeinoelämälle suli 80 prosenttia.

Avainsanat

Kuvat

Alkava toukokuu on Messukeskuksessa vilkas niin halleissa kuin kokoustiloissa, vaikka isoja messutapahtumia ei tänä keväänä vielä pystytäkään järjestämään.
Alkava toukokuu on Messukeskuksessa vilkas niin halleissa kuin kokoustiloissa, vaikka isoja messutapahtumia ei tänä keväänä vielä pystytäkään järjestämään.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

The International Friend of Habitare in 2021, Joseph Grima: We must rethink the way we are constructing the world around us5.5.2021 15:00:00 EEST | Press release

Joseph Grima is a British architect who has enjoyed a diverse career and has an extensive background in exhibition curation, research and writing. He has worked as the director and curator of many design and architecture events, and he has also been the editor-in-chief of the architecture and design magazine Domus. Grima is currently working as the creative director of the Design Academy Eindhoven and preparing for the Venice Biennale in May.

Habitaren Kansainvälinen Ystävä Josepf Grima: On aika miettiä uudelleen, miten rakennamme ympäröivää maailmaamme4.5.2021 14:20:15 EEST | Tiedote

Joseph Grima on monipuolisen uran tehnyt brittiläinen arkkitehti, jonka työkenttä ja tausta kattavat laajasti näyttelyiden kuratointeja, tutkimustyötä ja kirjoittamista. Hän on työskennellyt monien design- ja arkkitehtuuritapahtumien johtajana ja kuraattorina, ja on ollut myös arkkitehtuuri- ja muotoilulehti Domuksen päätoimittaja. Tällä hetkellä Grima työskentelee Eindhovenissa Design Academy Eindhoven – korkeakoulun luovana johtajana ja Milanon triennaalin muotoilun pääkuraattorina Milanossa ja valmistautuu Venetsian Biennaleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme