Messukeskus

Messukeskuksessa viime vuonna 1,2 miljoonaa kävijää

Jaa

Messukeskuksessa Helsingissä vieraili viime vuonna 1 180 869 kävijää messuilla, kokouksissa, kongresseissa, yritysjuhlissa ja muissa tapahtumissa. Kävijämäärää kartuttivat poikkeuksellisen vilkas kongressikesä ja vierastapahtumien yhä kasvava määrä Messukeskuksen tiloissa.

Kävijämäärältään suurin yleisötapahtuma oli toukokuinen Taitaja 2017 ammattitaidon SM-kilpailut, joka toi Messukeskukseen yli 99 000 kävijää. Messukeskuksen itse järjestämistä messuista suurin oli Helsingin Kirjamessujen ja Viini ja Ruoka -tapahtuman kokonaisuus, joka houkutteli paikalle ennätykselliset 84 156 kävijää. Suosittuja yleisömessuja olivat myös Matkamessut ja Caravan (71 587 kävijää), Vene Båt (71 401 kävijää) sekä Habitare, Antiikki ja HighEnd Helsinki (55 964 kävijää). Kaikkiaan Messukeskus järjesti tai isännöi 87 messua, yritystapahtumaa, kongressia ja juhlaa. Niissä esittäytyi näytteilleasettajina yli 9300 yritystä.

Messukeskuksen kesää väritti ennätyksellinen kongressikausi. Messukeskuksen isännöimät kahdeksan kansainvälistä kongressia toivat pääkaupunkiseudulle yli 23 000 kävijää ja 40,5 miljoonaa euroa. Kansainvälisten kongressien ohella Messukeskuksessa järjestettiin liki 2000 kokousta.

Messukeskuksen uusi aluevaltaus vuonna 2017 olivat viihdeproduktiot. Vuoden vaihteen sisähuvipuistotapahtuma, keväinen Electric Festival ja elokuussa lanseerattu Tanssi Vieköön -festivaali todistivat, että Messukeskus soveltuu monenlaisten tuotantojen alustaksi ja pystyy houkuttelemaan ohjelmistollaan uudenlaisia yleisöjä.

Tulossa messujen ennätysvuosi, hotellisaneeraus alkamassa

Alkava vuosi näyttää messuohjelmaltaan vahvalta. Uusia tapahtumia ovat mm. erityisruokavalioihin keskittyvä Lautasella-tapahtuma ja Lapsimessujen yhteydessä järjestettävä HupiCon, tapahtuma harrastajille, pelaajille ja DIY-intoilijoille. Toukokuun lopussa Messukeskuksen valtaa metsä-, pakkaus-, energia- ja kemianteollisuuden kokonaisuus PulPaper, Wood, PacTec Helsinki ja Bioenergy. Syksyllä jatkuu pari vuotta sitten lanseeratun suositun Auto-tapahtuman tarina, ja marraskuussa avataan ensimmäiset Maatalouskonemessut.

Viihdetuotannoissa odotettuja kohokohtia ovat suomenkielisen Mamma Mia! -musikaalin ensi-ilta toukokuussa, Electric Festival heinäkuussa ja Tanssi Vieköön- festivaaliviikonloppu elokuussa.

Messukeskuksen hotelli ravintoloineen uusitaan kokonaisuudessaan remontissa, joka toteutetaan vuonna 2018. Uusi palvelukonsepti tuo tapahtumat ja kohtaamiset osaksi hotellivieraiden palvelukokemusta, tavoitteena Pohjois-Euroopan paras tapahtumahotelli.

Messukeskuksen seuraava yleisötapahtuma on MP Moottoripyöränäyttely, joka on avoinna perjantaista sunnuntaihin 2.–4.2. Messukeskuksen kaikki tapahtumat: www.messukeskus.com/tapahtumat.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin 80 messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi yli 9000 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen merkittävin ravintola- ja ruoka-ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki12.3.2018 11:07Tiedote

Suomen merkittävimmässä ja suurimmassa ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtumassa on mukana 300 alan yritystä. Messuilla kilpaillaan suomenmestaruuksista sekä kokki-, tarjoilija- että kouluruokakilpailussa. Ohjelmassa keskitytään ravintoloiden, ammattikeittiöiden ja kahviloiden kulmakiveen, palveluun ja sen parantamiseen. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018. Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä messuille maksutta.

Eettiset ja hyvinvointitrendit ravintoloissa - Gastro Helsingin ympäristöystävälliset ja free from -uutuudet6.3.2018 12:44Tiedote

Gastro Helsinki näyttää suuntaa ruoka-alan uutuuksissa ja ilmiöissä. Ravintola- ja ammattikeittiöalan johtavassa tapahtumassa eettiset ja hyvinvointitrendit näkyvät: Gastrossa on oma alueensa free from -tuotteille sekä uusia, ravintoloiden ympäristöystävällisyyttä parantavia tuotteita. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme