Messukeskus

Messukeskuksessa viime vuonna 1,2 miljoonaa kävijää

Jaa

Messukeskuksessa Helsingissä vieraili viime vuonna 1 180 869 kävijää messuilla, kokouksissa, kongresseissa, yritysjuhlissa ja muissa tapahtumissa. Kävijämäärää kartuttivat poikkeuksellisen vilkas kongressikesä ja vierastapahtumien yhä kasvava määrä Messukeskuksen tiloissa.

Kävijämäärältään suurin yleisötapahtuma oli toukokuinen Taitaja 2017 ammattitaidon SM-kilpailut, joka toi Messukeskukseen yli 99 000 kävijää. Messukeskuksen itse järjestämistä messuista suurin oli Helsingin Kirjamessujen ja Viini ja Ruoka -tapahtuman kokonaisuus, joka houkutteli paikalle ennätykselliset 84 156 kävijää. Suosittuja yleisömessuja olivat myös Matkamessut ja Caravan (71 587 kävijää), Vene Båt (71 401 kävijää) sekä Habitare, Antiikki ja HighEnd Helsinki (55 964 kävijää). Kaikkiaan Messukeskus järjesti tai isännöi 87 messua, yritystapahtumaa, kongressia ja juhlaa. Niissä esittäytyi näytteilleasettajina yli 9300 yritystä.

Messukeskuksen kesää väritti ennätyksellinen kongressikausi. Messukeskuksen isännöimät kahdeksan kansainvälistä kongressia toivat pääkaupunkiseudulle yli 23 000 kävijää ja 40,5 miljoonaa euroa. Kansainvälisten kongressien ohella Messukeskuksessa järjestettiin liki 2000 kokousta.

Messukeskuksen uusi aluevaltaus vuonna 2017 olivat viihdeproduktiot. Vuoden vaihteen sisähuvipuistotapahtuma, keväinen Electric Festival ja elokuussa lanseerattu Tanssi Vieköön -festivaali todistivat, että Messukeskus soveltuu monenlaisten tuotantojen alustaksi ja pystyy houkuttelemaan ohjelmistollaan uudenlaisia yleisöjä.

Tulossa messujen ennätysvuosi, hotellisaneeraus alkamassa

Alkava vuosi näyttää messuohjelmaltaan vahvalta. Uusia tapahtumia ovat mm. erityisruokavalioihin keskittyvä Lautasella-tapahtuma ja Lapsimessujen yhteydessä järjestettävä HupiCon, tapahtuma harrastajille, pelaajille ja DIY-intoilijoille. Toukokuun lopussa Messukeskuksen valtaa metsä-, pakkaus-, energia- ja kemianteollisuuden kokonaisuus PulPaper, Wood, PacTec Helsinki ja Bioenergy. Syksyllä jatkuu pari vuotta sitten lanseeratun suositun Auto-tapahtuman tarina, ja marraskuussa avataan ensimmäiset Maatalouskonemessut.

Viihdetuotannoissa odotettuja kohokohtia ovat suomenkielisen Mamma Mia! -musikaalin ensi-ilta toukokuussa, Electric Festival heinäkuussa ja Tanssi Vieköön- festivaaliviikonloppu elokuussa.

Messukeskuksen hotelli ravintoloineen uusitaan kokonaisuudessaan remontissa, joka toteutetaan vuonna 2018. Uusi palvelukonsepti tuo tapahtumat ja kohtaamiset osaksi hotellivieraiden palvelukokemusta, tavoitteena Pohjois-Euroopan paras tapahtumahotelli.

Messukeskuksen seuraava yleisötapahtuma on MP Moottoripyöränäyttely, joka on avoinna perjantaista sunnuntaihin 2.–4.2. Messukeskuksen kaikki tapahtumat: www.messukeskus.com/tapahtumat.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin 80 messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi yli 9000 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme