Messukeskus

Messukeskuksessa viime vuonna 1,2 miljoonaa kävijää

Jaa

Messukeskuksessa Helsingissä vieraili viime vuonna 1 180 869 kävijää messuilla, kokouksissa, kongresseissa, yritysjuhlissa ja muissa tapahtumissa. Kävijämäärää kartuttivat poikkeuksellisen vilkas kongressikesä ja vierastapahtumien yhä kasvava määrä Messukeskuksen tiloissa.

Kävijämäärältään suurin yleisötapahtuma oli toukokuinen Taitaja 2017 ammattitaidon SM-kilpailut, joka toi Messukeskukseen yli 99 000 kävijää. Messukeskuksen itse järjestämistä messuista suurin oli Helsingin Kirjamessujen ja Viini ja Ruoka -tapahtuman kokonaisuus, joka houkutteli paikalle ennätykselliset 84 156 kävijää. Suosittuja yleisömessuja olivat myös Matkamessut ja Caravan (71 587 kävijää), Vene Båt (71 401 kävijää) sekä Habitare, Antiikki ja HighEnd Helsinki (55 964 kävijää). Kaikkiaan Messukeskus järjesti tai isännöi 87 messua, yritystapahtumaa, kongressia ja juhlaa. Niissä esittäytyi näytteilleasettajina yli 9300 yritystä.

Messukeskuksen kesää väritti ennätyksellinen kongressikausi. Messukeskuksen isännöimät kahdeksan kansainvälistä kongressia toivat pääkaupunkiseudulle yli 23 000 kävijää ja 40,5 miljoonaa euroa. Kansainvälisten kongressien ohella Messukeskuksessa järjestettiin liki 2000 kokousta.

Messukeskuksen uusi aluevaltaus vuonna 2017 olivat viihdeproduktiot. Vuoden vaihteen sisähuvipuistotapahtuma, keväinen Electric Festival ja elokuussa lanseerattu Tanssi Vieköön -festivaali todistivat, että Messukeskus soveltuu monenlaisten tuotantojen alustaksi ja pystyy houkuttelemaan ohjelmistollaan uudenlaisia yleisöjä.

Tulossa messujen ennätysvuosi, hotellisaneeraus alkamassa

Alkava vuosi näyttää messuohjelmaltaan vahvalta. Uusia tapahtumia ovat mm. erityisruokavalioihin keskittyvä Lautasella-tapahtuma ja Lapsimessujen yhteydessä järjestettävä HupiCon, tapahtuma harrastajille, pelaajille ja DIY-intoilijoille. Toukokuun lopussa Messukeskuksen valtaa metsä-, pakkaus-, energia- ja kemianteollisuuden kokonaisuus PulPaper, Wood, PacTec Helsinki ja Bioenergy. Syksyllä jatkuu pari vuotta sitten lanseeratun suositun Auto-tapahtuman tarina, ja marraskuussa avataan ensimmäiset Maatalouskonemessut.

Viihdetuotannoissa odotettuja kohokohtia ovat suomenkielisen Mamma Mia! -musikaalin ensi-ilta toukokuussa, Electric Festival heinäkuussa ja Tanssi Vieköön- festivaaliviikonloppu elokuussa.

Messukeskuksen hotelli ravintoloineen uusitaan kokonaisuudessaan remontissa, joka toteutetaan vuonna 2018. Uusi palvelukonsepti tuo tapahtumat ja kohtaamiset osaksi hotellivieraiden palvelukokemusta, tavoitteena Pohjois-Euroopan paras tapahtumahotelli.

Messukeskuksen seuraava yleisötapahtuma on MP Moottoripyöränäyttely, joka on avoinna perjantaista sunnuntaihin 2.–4.2. Messukeskuksen kaikki tapahtumat: www.messukeskus.com/tapahtumat.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin 80 messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi yli 9000 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Messukeskus, markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, 050 393 4974, maria.mroue@messukeskus.com, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP-messut täyttää motoristin viikonlopun22.1.2019 10:58Tiedote

MP 19 -moottoripyörämessut esittelee uudet moottoripyörät ja järjestää motoristeille ohjelmaa 1. – 3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messuilla esitellään kaikki 2019 uutuusmallit. Koeajoaikoja on varattuna entistä enemmän Euroopan pisimmällä asfaltoidulla koeajoradalla. Ensimmäistä kertaa vietetään MP häitä ja valitaan MP Starsit. Messuilla kruunataan Miss MP19 ja palkitaan Petrol Circus Custom Bike Show'n parhaat pyörät. Ohjelmassa on matkakertomuksia, stunt-ajoa sekä nuorille suunnattu sunnuntai, jolloin koeajot ajetaan mopoilla ja kevytmoottoripyörillä.

Teknologiaa ei ole ilman ihmistä – Teknologia 19 -messujen teema nostaa esille ihmisen ja vastuullisuuden merkityksen teknologian eri aloilla  22.1.2019 10:21Tiedote

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 19 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä ensi marraskuussa. Tapahtuman teemana on Ihminen, vastuullisuus ja teknologia, ja se nostaa esille ihmisen tekemän työn ja älyn merkitystä sekä erilaisia vastuullisuus- ja ympäristönäkökulmia tulevaisuuden teknologioiden kehittämisessä.

MP 19 -messujen media-aika 1.2.2019 klo 8.30-10.0021.1.2019 14:25Kutsu

Tervetuloa MP 19 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Meillä on hyviä uutisia: Moottoripyörien myynti on 2018 noussut pitkästä aikaan. MP Stars -hanke jakaa tukea kilpamoottoripyöräilylle 170 000 arvosta ja MP- messuilla on mukana kaikki moottoripyöräuutuudet!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme