Messukeskus

Messukeskus helpottunut avin päätöksistä, tapahtumasyksy pääsee vihdoin käyntiin

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto linjasi 3. syyskuuta, että lohkomisvelvoitteesta ja kahden metrin turvavälivelvoitteesta voidaan Uudellamaallakin yleisötilaisuuksissa luopua. Kauan odotettu päätös avaa Messukeskukselle mahdollisuuden täysimittaisiin tapahtumavalmisteluihin.

- Olemme Messukeskuksessa erittäin helpottuneita yleisötilaisuuksia koskevien rajoitusten lievenemisestä. Messut ja yritystapahtumat ovat lukuisissa Euroopan maissa ja muilla paikkakunnilla Suomessakin avautuneet terveysturvallisesti. Uusimaa seuraa vihdoin perässä, iloitsee Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen. 
 
Avin tällä hetkellä edellyttämä 50 % maksimikapasiteetti osallistujamäärässä ei Messukeskuksessa muodosta ongelmaa eikä tule rajoittamaan kävijämääriä. Laajoihin tiloihin on suunniteltu leveät käytävät, väljät ohjelma-alueet ja turvalliset etäisyydet ja kulkujärjestelyt. Jos tiedossa on poikkeuksellisen suuri päiväkohtainen kävijämäärä, lipun ostaneisiin ja rekisteröityneisiin ollaan hyvissä ajoin yhteydessä ja kerrotaan, miten itselle mieluisan porrastetun saapumisajan voi varata.
 
Loka-marraskuulle on valmisteilla useita yleisö- ja ammattitapahtumia. Lain ja ohjeiden mukaisia hygieniavaatimuksia noudatetaan yhtä vahvalla ja tarkalla otteella kuin tähänkin asti. Messukeskuksella on täysi valmius tapahtumien terveysturvalliseen toteuttamiseen, kattava turvallisuusohjeistus ja kansainvälisesti sertifioidut järjestelyt.   

Tapahtumaturvallisuutta lisää myös etenevä rokotekattavuus. THL:n ohjeen mukaan täyden rokotussarjan saanut ei altistumistapauksessakaan enää joudu karanteeniin. 
 
Omaehtoinen koronapassi vahvistamaan turvallisuutta 

Messukeskuksella on valmius kansallisen koronapassin käyttöön heti, kun se on Suomessa mahdollista. Koska päätös tästä yhä viipyy, otetaan joissakin syksyn tapahtumissa käyttöön myös omaehtoinen koronapassi.  

Koronapassi perustuu omaehtoiseen vakuutukseen rekisteröitymisen ja lipun ostamisen yhteydessä. Asiakkailta edellytetään joko täyttä rokotussuojaa, vakuutusta viimeisen puolen vuoden aikana sairastetusta koronataudista tai negatiivista koronatestitulosta. Omaehtoinen koronapassi ei koske vuonna 2006 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia ja nuoria. 
 
- Koronapassi on arkea lukuisissa maissa ja myös Helsingin kaupunki on pilotoinut vastaavaa. Näin vahvistamme entisestään asiakkaidemme luottamusta tapahtumaturvallisuuteen ja pääsemme elvyttämään liike-elämää tapahtumien avulla, sanoo Vepsäläinen. 

Viranomaispäätösten lyhytjänteisyys aiheuttanut miljoonien eurojen liikevaihdon menetykset 

Viranomaisrajoitusten ennakoimattomuus ja pitkän aikavälin exit-suunnitelman puuttuminen ovat aiheuttaneet tapahtumajärjestäjille merkittäviä tappioita. Isojen tapahtumien suunnittelujänne on pitkä ja viimeisetkin järjestelyt on lyötävä lukkoon viikkoja ennen tapahtumaa. Yksistään avin elokuinen lohkomisia koskenut rajoituspäätös aiheutti Messukeskukselle lähes 10 miljoonan euron menetykset.  

Samaan aikaan messut ja yritystapahtumat ovat lukuisissa Euroopan maissa avautuneet terveysturvallisesti. Myös esimerkiksi Turussa, Oulussa ja Tampereella messuja on jo voitu järjestää.  

Ruotsissa messukeskukset rinnastetaan kauppakeskuksiin ja niitä kohdellaan samoin säännöin.  SAFE Asset Groupin  kansainvälinen vertailututkimus osoittaa, että messukäynti on jopa turvallisempi kuin kauppakeskuksessa käynti.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messukeskus Helsinki, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, puh. 040 040 0074, anni.vepsalainen@messukeskus.com, viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, puh. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kansainvälinen Cyber Security Nordic 2021 siirtyy tammikuuhun15.9.2021 13:08:31 EEST | Tiedote

Messukeskukseen Helsinkiin valmisteltu kansainvälinen Cyber Security Nordic -tapahtuma siirtyy ja järjestetään hybriditapahtumana 11.–12.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen tapahtuma vaatii matkustamista ja useissa isoissa yrityksissä on vielä lokakuussa matkustuskielto. Messukeskus sopi siirrosta yhdessä tapahtuman toimeksiantaja Finnish Information Security Cluster - Kyberala ry:n kanssa.

Helsingin Kirjamessut kokoaa kirjallisuuden ystävät Messukeskukseen14.9.2021 14:30:00 EEST | Tiedote

Odotetut Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 28. – 31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Kirjallisuuden ystävät, kirjailijat ja toimiala kokoontuvat Messukeskuksen laajoihin tiloihin keskustelemaan kirjallisuudesta ja ostamaan kirjoja. Mukana messuilla on yli 250 yritystä. Nyt jos koska isot tilat näyttävät parhaat puolensa, sillä niissä voidaan järjestää kirjamessut terveysturvallisesti. Helsingin Kirjamessujen ohjelma julkaistaan 28.9.2021.

KoneAgria tarjoaa arvokasta edelläkävijätietoa maa- ja metsätalousammattilaisille - ohjelma julkaistu6.9.2021 16:10:20 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messujen ohjelma on rakennettu siten, että maa- ja metsätalousammattilaiset löytävät sieltä paljon kannattavuutta ja osaamista vahvistavaa sisältöä ja kollegoiden käytännön kokemuksia. Esillä ovat muun muassa sukupolvenvaihdos, investoinnit, laidunnus, älykäs peltoviljely eli Smart Farming ja voimakkaasti kaikkeen vaikuttava Euroopan yhteisön yhteinen maatalouspolitiikka CAP. Päivät on teemoitettu, joten vierailun voi ajoittaa itselleen parhaiten sopivaksi. KoneAgria 2021 järjestetään torstaista lauantaihin 14.–16.10.2021 Tampereella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme