Messukeskus

Messukeskus ja Healthtech Finland vahvistavat yhteistyötään terveysalan ammattitapahtumissa

Jaa

Terveysteknologia on jatkossa vahvasti esillä Messukeskuksen terveysalan ammattitapahtumissa. Hammaslääkäripäiville, Lääkäri-tapahtumaan ja Sairaanhoitajapäiville toteutetaan yhteistyössä Healthtech Finlandin (Terveysteknologia ry) kanssa DigIT pop-up -alue, joka esittelee uusia teknologioita kehittäviä yrityksiä ja nostaa esiin innovaatioita ja ajankohtaisia puheenaiheita.

Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.
Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.

Terveysteknologia on voimakkaasti kasvava ala, joka hyödyntää muun muassa teollista internetiä, tekoälyä ja robotiikkaa sekä erilaisia potilaan hoitoon tai tutkimuksiin liittyviä digitaalisia palveluita. Suomessa on vahvaa tutkimus- ja kehitystoimintaa ja tuotteiden valmistusta, ja ala työllistää täällä jo yli 12 000 ihmistä. Valtaosa terveysteknologian tuotannosta menee vientiin, ja vuonna 2018 tuoteviennin arvo oli 2,3 miljardia euroa. Kotimaiselle alan kehitystä esittelevälle areenalle on kuitenkin tarvetta.

-          Suomessa on paljon terveysteknologiaa kehittäviä pieniä yrityksiä ja start up -yrityksiä, ja heille Suomen markkina on tärkeä. Täältä he saavat referenssitietoja ja näyttävät, että innovaatiot toimivat, kertoo toimitusjohtaja Saara Hassinen Healthtech Finlandista.

Terveysteknologia parantaa sote-alan ammattilaisten työskentelyolosuhteita ja mahdollistaa myös hoidon kehittämisen, kun henkilökunnan aikaa vapautuu aiempaa enemmän potilaan kohtaamiseen. Teknologian käyttö synnyttää myös kokonaan uudenlaisia työnkuvia sote-alalle.

-          Rutiininomaiset työt voidaan tulevaisuudessa hoitaa koneiden avulla, ja ihmiset voivat keskittyä vuorovaikutukseen potilaan kanssa. Teknologia täydentää ammattilaisten työtä, ja siten saadaan käsiparit riittämään myös jatkossa, Hassinen kertoo.

Ihmiskeskeisen terveysteknologian ja datan hyödyntäminen ovat tärkeä osa tulevaisuuden terveydenhuoltoa ja hyvinvointia. Alan innovaatiot helpottavat sairauksien ennalta ehkäisemistä ja tehostavat niiden hoitoa. Uudet teknologiat tarjoavat myös välineitä, joilla ihminen voi itse vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa.

-          Teknologia parantaa hoitoa, sillä se mahdollistaa muun muassa tarkemman diagnostiikan ja sairauksien tunnistamisen jo ennen niiden puhkeamista. Lisäksi dataan perustuva, entistä yksilöllisempi hoito säästää kustannuksia, kun yksittäisen potilaan tarpeet tunnistetaan ja tarvittavat toimenpiteet voidaan kohdistaa niille, jotka niistä hyötyvät, Hassinen toteaa.

Terveydenhoidon ammattilaisia kiinnostavat sellaiset ratkaisut, jotka helpottavat heidän omaa työtään tai auttavat ihmisiä pitämään itsestään parempaa huolta. Messukeskuksen järjestämissä terveysalan ammattitapahtumissa, eli Hammaslääkäripäivillä, Lääkäri-tapahtumassa ja Sairaanhoitajapäivillä on jatkossa DigIT Pop-Up -alue, joka tehdään yhteistyössä Healthtech Finlandin kanssa. Alue kokoaa terveysteknologian innovaatiot sekä uudet digiratkaisut ja tarjoaa katsauksen tulevaisuuteen.

-          Lääkäreitä kiinnostavat diagnostiikka ja tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet, mutta myös apuvälineet hallinnollisiin tehtäviin ja tiedolla johtamiseen. Sairaanhoitajille tarjotaan käytännönläheisiä, potilaaseen liittyviä ratkaisuja. Yhtenä teemana on yrittäjyys, joka kiinnostaa etenkin hammaslääkäreitä. Kaikissa tapahtumissa on myös luvassa uutta tutkimustietoa ja ajankohtaisia aiheita terveydenhuollosta, Hassinen paljastaa.

Hammaslääkäripäivät on hammaslääketieteen suurin koulutus- ja näyttelytapahtuma Suomessa. Näyttelyn järjestää Messukeskus, ja luento-ohjelmasta vastaa Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 7.-9.11.2019.

Lääkäri on Suomen suurin terveydenhuoltoalan ammattitapahtuma ja vuoden tärkein lääkärien koulutustapahtuma. Tapahtuman järjestävät Messukeskus, Suomen Lääkäriliitto, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim sekä Finska Läkaresällskapet. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 8. -10.1.2020.

Sairaanhoitajapäivät on hoitotyön suurin ja sairaanhoitajien tärkein vuotuinen koulutustapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Messukeskus, Sairaanhoitajaliitto sekä liiton omistama koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 25.-26.3.2020.

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, puh. 050 540 4231

Terveysteknologia ry - Healthtech Finland, toimitusjohtaja Saara Hassinen, saara.hassinen@teknologiateollisuus.fi, puh. 040 531 1661

https://digitpopup.messukeskus.com/

Kuvat

Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.
Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.
Lataa
Terveydenhoidon ammattilaisia kiinnostavat sellaiset ratkaisut, jotka helpottavat heidän omaa työtään. Kuva: Messukeskus, Lääkäri 2019 näyttely.
Terveydenhoidon ammattilaisia kiinnostavat sellaiset ratkaisut, jotka helpottavat heidän omaa työtään. Kuva: Messukeskus, Lääkäri 2019 näyttely.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme