Messukeskus

Messukeskus ja Healthtech Finland vahvistavat yhteistyötään terveysalan ammattitapahtumissa

Jaa

Terveysteknologia on jatkossa vahvasti esillä Messukeskuksen terveysalan ammattitapahtumissa. Hammaslääkäripäiville, Lääkäri-tapahtumaan ja Sairaanhoitajapäiville toteutetaan yhteistyössä Healthtech Finlandin (Terveysteknologia ry) kanssa DigIT pop-up -alue, joka esittelee uusia teknologioita kehittäviä yrityksiä ja nostaa esiin innovaatioita ja ajankohtaisia puheenaiheita.

Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.
Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.

Terveysteknologia on voimakkaasti kasvava ala, joka hyödyntää muun muassa teollista internetiä, tekoälyä ja robotiikkaa sekä erilaisia potilaan hoitoon tai tutkimuksiin liittyviä digitaalisia palveluita. Suomessa on vahvaa tutkimus- ja kehitystoimintaa ja tuotteiden valmistusta, ja ala työllistää täällä jo yli 12 000 ihmistä. Valtaosa terveysteknologian tuotannosta menee vientiin, ja vuonna 2018 tuoteviennin arvo oli 2,3 miljardia euroa. Kotimaiselle alan kehitystä esittelevälle areenalle on kuitenkin tarvetta.

-          Suomessa on paljon terveysteknologiaa kehittäviä pieniä yrityksiä ja start up -yrityksiä, ja heille Suomen markkina on tärkeä. Täältä he saavat referenssitietoja ja näyttävät, että innovaatiot toimivat, kertoo toimitusjohtaja Saara Hassinen Healthtech Finlandista.

Terveysteknologia parantaa sote-alan ammattilaisten työskentelyolosuhteita ja mahdollistaa myös hoidon kehittämisen, kun henkilökunnan aikaa vapautuu aiempaa enemmän potilaan kohtaamiseen. Teknologian käyttö synnyttää myös kokonaan uudenlaisia työnkuvia sote-alalle.

-          Rutiininomaiset työt voidaan tulevaisuudessa hoitaa koneiden avulla, ja ihmiset voivat keskittyä vuorovaikutukseen potilaan kanssa. Teknologia täydentää ammattilaisten työtä, ja siten saadaan käsiparit riittämään myös jatkossa, Hassinen kertoo.

Ihmiskeskeisen terveysteknologian ja datan hyödyntäminen ovat tärkeä osa tulevaisuuden terveydenhuoltoa ja hyvinvointia. Alan innovaatiot helpottavat sairauksien ennalta ehkäisemistä ja tehostavat niiden hoitoa. Uudet teknologiat tarjoavat myös välineitä, joilla ihminen voi itse vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa.

-          Teknologia parantaa hoitoa, sillä se mahdollistaa muun muassa tarkemman diagnostiikan ja sairauksien tunnistamisen jo ennen niiden puhkeamista. Lisäksi dataan perustuva, entistä yksilöllisempi hoito säästää kustannuksia, kun yksittäisen potilaan tarpeet tunnistetaan ja tarvittavat toimenpiteet voidaan kohdistaa niille, jotka niistä hyötyvät, Hassinen toteaa.

Terveydenhoidon ammattilaisia kiinnostavat sellaiset ratkaisut, jotka helpottavat heidän omaa työtään tai auttavat ihmisiä pitämään itsestään parempaa huolta. Messukeskuksen järjestämissä terveysalan ammattitapahtumissa, eli Hammaslääkäripäivillä, Lääkäri-tapahtumassa ja Sairaanhoitajapäivillä on jatkossa DigIT Pop-Up -alue, joka tehdään yhteistyössä Healthtech Finlandin kanssa. Alue kokoaa terveysteknologian innovaatiot sekä uudet digiratkaisut ja tarjoaa katsauksen tulevaisuuteen.

-          Lääkäreitä kiinnostavat diagnostiikka ja tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet, mutta myös apuvälineet hallinnollisiin tehtäviin ja tiedolla johtamiseen. Sairaanhoitajille tarjotaan käytännönläheisiä, potilaaseen liittyviä ratkaisuja. Yhtenä teemana on yrittäjyys, joka kiinnostaa etenkin hammaslääkäreitä. Kaikissa tapahtumissa on myös luvassa uutta tutkimustietoa ja ajankohtaisia aiheita terveydenhuollosta, Hassinen paljastaa.

Hammaslääkäripäivät on hammaslääketieteen suurin koulutus- ja näyttelytapahtuma Suomessa. Näyttelyn järjestää Messukeskus, ja luento-ohjelmasta vastaa Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 7.-9.11.2019.

Lääkäri on Suomen suurin terveydenhuoltoalan ammattitapahtuma ja vuoden tärkein lääkärien koulutustapahtuma. Tapahtuman järjestävät Messukeskus, Suomen Lääkäriliitto, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim sekä Finska Läkaresällskapet. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 8. -10.1.2020.

Sairaanhoitajapäivät on hoitotyön suurin ja sairaanhoitajien tärkein vuotuinen koulutustapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Messukeskus, Sairaanhoitajaliitto sekä liiton omistama koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 25.-26.3.2020.

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, puh. 050 540 4231

Terveysteknologia ry - Healthtech Finland, toimitusjohtaja Saara Hassinen, saara.hassinen@teknologiateollisuus.fi, puh. 040 531 1661

https://digitpopup.messukeskus.com/

Kuvat

Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.
Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.
Lataa
Terveydenhoidon ammattilaisia kiinnostavat sellaiset ratkaisut, jotka helpottavat heidän omaa työtään. Kuva: Messukeskus, Lääkäri 2019 näyttely.
Terveydenhoidon ammattilaisia kiinnostavat sellaiset ratkaisut, jotka helpottavat heidän omaa työtään. Kuva: Messukeskus, Lääkäri 2019 näyttely.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

FinnSec 2019 esittelee uudet innovaatiot ja pureutuu turvallisuusjohtamiseen14.6.2019 13:29:39 EESTTiedote

Joka toinen vuosi järjestettävä johtava turvallisuusteknologian ja -palvelujen foorumi FinnSec 2019 on julkaissut ohjelmansa. Tarjolla on tietoa muun muassa digitalisaatiosta, turvallisuusjohtamisesta ja kansainvälisen pelastustoiminnan resurssien hyödyntämisestä. Uudet turvallisuusalan innovaatiot esitellään lyhyissä esittelyissä ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä. Road Rescue -näytöksiä tieliikennepelastamisesta voi seurata messualueella molempina messupäivinä. FinnSec 2019 järjestetään 2. – 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

HIMSS & Health 2.0 European Conference kävijäennätykseen – ” Yhteistyön ja tulevaisuustekemisen riemuvoitto”13.6.2019 20:26:39 EESTTiedote

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestetty digitaalisen terveydenhuollon huipputapahtuma HIMSS & Health 2.0 European Conference 2019 päättyi Messukeskuksessa torstaina. Tapahtuma kokosi 3 000 lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijaa yli 50 eri maasta. Helsinki järjestämispaikkana ylitti kaikki odotukset, tuloksena suuri onnistuminen ja kävijäennätys.

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat Messukeskuksessa keväällä 202011.6.2019 14:58:54 EESTTiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtumat PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic kokoavat alojensa ammattilaiset keväällä 2020 Messukeskukseen Helsinkiin. Uuteen tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat ensimmäistä kertaa muovialan PlastExpo Nordic sekä graafisen alan Sign, Print & Pack. Tapahtumat järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020 yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistyksen, Elintarviketeollisuusliiton ja Muoviyhdistyksen kanssa. Pakkausalan tapahtuma PacTec tuo esille pakkausten merkityksen sekä pakkausteknologian uusimpia mahdollisuuksia ja innovaatioita teemallaan Pakkaus on hyvästä. Pakkaukset ovat keskeisessä roolissa kuluttamissamme tuotteissa, ja uusimman pakkausteknologian hyödyntäminen mahdollistaa myös pakkausten jatkuvuuden ja kestävyyden takaamisen. Osana tapahtumakokonaisuuden ohjelmaa julistetaan innovaatiokilpailun voittajat. Alan yrityksille suunnattu kilpailu käsittelee ajankohtaista teemaa – vastuullisuutta ja materiaalien uusiokäyttöä elintarvike-,

APCON on fysiikkalajien sulatusuuni - ExtremeRun ja APCON yhdistävät voimansa11.6.2019 07:42:21 EESTTiedote

ExtremeRun-kilpailu täydentää elokuussa järjestettävän fysiikkalajien suurtapahtuma APCONin lajivalikoimaa. Ensimmäinen sisätiloissa järjestettävä ExtremeRun tuo APCONin juoksukisan, jossa reitille rakennetut esteet vaativat juoksukunnon lisäksi ketteryyttä ja voimaa. Muut APCONissa kisattavat lajit ovat fitness ja kehonrakennus, painonnosto, kahvakuulaurheilu, voimanosto, strongman, street workout ja CF throw down. Pohjoismaiden monipuolisin fysiikkalajien tapahtuma APCON järjestetään 23.-25.8. Messukeskuksessa.

Italialainen muotoilutalo Alessi tuo näyttävän pop up -myymälän Habitareen7.6.2019 13:00:00 EESTTiedote

Habitaressa nähdään italialaisen muotoilutalo Alessin osastolla pop up -myymälä, jossa esillä on Alessin historian ikonisten tuotteiden lisäksi myös uusia tuotteita. Osastolla pääsee tutustumaan myös muotoilutalon historiaan. Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on myös Habitaren Kansainvälinen Ystävä. Habitare on avoinna Helsingissä Messukeskuksessa 11.– 15.9.2019. Habitaren Kansainvälisenä Ystävänä nähdään tänä vuonna italialaisen muotoilutalon pääjohtaja Alberto Alessi, ja osana yhteistyötä muotoilutalo tuo Habitareen osastolleen myös pop up -myymälän. Osastolla on esillä ikonisia tuotteita Alessin historian varrelta, sekä täysin uusia tuotteita jotka ovat ensimmäistä kertaa esillä Habitaressa. Näytillä sekä ostettavissa ovat muun muassa klassikkotuotteet Alessandro Mendinin suunnittelema pullonavaja ”Anna G”, sekä Philippe Starckin suunnittelema sitruspuristin ”Juicy Salif”. Uusina tuotteina nähdään muun muassa David Chipperfieldin suunnittelema espressopannu ”Moka” ja Michele De Lucc

Matka Workshop Dayssa Suomi ja muu maailma kohtaavat matkailun äärellä7.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Matka Workshop Day Pohjoismaiden suurimpien Matkamessujen yhteydessä on vuosien aikana kasvanut merkittäväksi kansainväliseksi Suomen matkailun osto- ja myyntitapahtumaksi. Päivän aikana yli 250 ostajaa ja lähes 200 myyjää tekee kauppoja eri maiden kohteiden ja palveluntarjoajien kanssa. Matka Workshop Day järjestetään osana MATKA 2020-messuja 15.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä ja osallistumisia päivään myydään nyt. Matka Workshop Dayssa matkailualan myyjät ja ostajat kokoontuvat päivän kestävään tilaisuuteen, jonka tiiviissä tapaamisissa osallistujat voivat myydä merkittävän osan koko seuraavan vuoden tuotannostaan. Päivä on merkityksellinen etenkin Suomen matkailuelinkeinolle, sillä monet matkailutoimialan kansainväliset ostajat saapuvat tilaisuuteen tapaamaan tutustumaan suomalaisiin matkailutuotteisiin- ja palveluihin. Suomen lisäksi paikalla on kuitenkin paljon palveluntarjoajia myös muualta maailmalta. ”Olemme osallistuneet Matka Workshop Dayn ohjelmaan jo useamman vuoden aja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme