Messukeskus

Messukeskus ja Healthtech Finland vahvistavat yhteistyötään terveysalan ammattitapahtumissa

Jaa

Terveysteknologia on jatkossa vahvasti esillä Messukeskuksen terveysalan ammattitapahtumissa. Hammaslääkäripäiville, Lääkäri-tapahtumaan ja Sairaanhoitajapäiville toteutetaan yhteistyössä Healthtech Finlandin (Terveysteknologia ry) kanssa DigIT pop-up -alue, joka esittelee uusia teknologioita kehittäviä yrityksiä ja nostaa esiin innovaatioita ja ajankohtaisia puheenaiheita.

Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.
Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.

Terveysteknologia on voimakkaasti kasvava ala, joka hyödyntää muun muassa teollista internetiä, tekoälyä ja robotiikkaa sekä erilaisia potilaan hoitoon tai tutkimuksiin liittyviä digitaalisia palveluita. Suomessa on vahvaa tutkimus- ja kehitystoimintaa ja tuotteiden valmistusta, ja ala työllistää täällä jo yli 12 000 ihmistä. Valtaosa terveysteknologian tuotannosta menee vientiin, ja vuonna 2018 tuoteviennin arvo oli 2,3 miljardia euroa. Kotimaiselle alan kehitystä esittelevälle areenalle on kuitenkin tarvetta.

-          Suomessa on paljon terveysteknologiaa kehittäviä pieniä yrityksiä ja start up -yrityksiä, ja heille Suomen markkina on tärkeä. Täältä he saavat referenssitietoja ja näyttävät, että innovaatiot toimivat, kertoo toimitusjohtaja Saara Hassinen Healthtech Finlandista.

Terveysteknologia parantaa sote-alan ammattilaisten työskentelyolosuhteita ja mahdollistaa myös hoidon kehittämisen, kun henkilökunnan aikaa vapautuu aiempaa enemmän potilaan kohtaamiseen. Teknologian käyttö synnyttää myös kokonaan uudenlaisia työnkuvia sote-alalle.

-          Rutiininomaiset työt voidaan tulevaisuudessa hoitaa koneiden avulla, ja ihmiset voivat keskittyä vuorovaikutukseen potilaan kanssa. Teknologia täydentää ammattilaisten työtä, ja siten saadaan käsiparit riittämään myös jatkossa, Hassinen kertoo.

Ihmiskeskeisen terveysteknologian ja datan hyödyntäminen ovat tärkeä osa tulevaisuuden terveydenhuoltoa ja hyvinvointia. Alan innovaatiot helpottavat sairauksien ennalta ehkäisemistä ja tehostavat niiden hoitoa. Uudet teknologiat tarjoavat myös välineitä, joilla ihminen voi itse vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa.

-          Teknologia parantaa hoitoa, sillä se mahdollistaa muun muassa tarkemman diagnostiikan ja sairauksien tunnistamisen jo ennen niiden puhkeamista. Lisäksi dataan perustuva, entistä yksilöllisempi hoito säästää kustannuksia, kun yksittäisen potilaan tarpeet tunnistetaan ja tarvittavat toimenpiteet voidaan kohdistaa niille, jotka niistä hyötyvät, Hassinen toteaa.

Terveydenhoidon ammattilaisia kiinnostavat sellaiset ratkaisut, jotka helpottavat heidän omaa työtään tai auttavat ihmisiä pitämään itsestään parempaa huolta. Messukeskuksen järjestämissä terveysalan ammattitapahtumissa, eli Hammaslääkäripäivillä, Lääkäri-tapahtumassa ja Sairaanhoitajapäivillä on jatkossa DigIT Pop-Up -alue, joka tehdään yhteistyössä Healthtech Finlandin kanssa. Alue kokoaa terveysteknologian innovaatiot sekä uudet digiratkaisut ja tarjoaa katsauksen tulevaisuuteen.

-          Lääkäreitä kiinnostavat diagnostiikka ja tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet, mutta myös apuvälineet hallinnollisiin tehtäviin ja tiedolla johtamiseen. Sairaanhoitajille tarjotaan käytännönläheisiä, potilaaseen liittyviä ratkaisuja. Yhtenä teemana on yrittäjyys, joka kiinnostaa etenkin hammaslääkäreitä. Kaikissa tapahtumissa on myös luvassa uutta tutkimustietoa ja ajankohtaisia aiheita terveydenhuollosta, Hassinen paljastaa.

Hammaslääkäripäivät on hammaslääketieteen suurin koulutus- ja näyttelytapahtuma Suomessa. Näyttelyn järjestää Messukeskus, ja luento-ohjelmasta vastaa Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 7.-9.11.2019.

Lääkäri on Suomen suurin terveydenhuoltoalan ammattitapahtuma ja vuoden tärkein lääkärien koulutustapahtuma. Tapahtuman järjestävät Messukeskus, Suomen Lääkäriliitto, Suomalainen Lääkäriseura Duodecim sekä Finska Läkaresällskapet. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 8. -10.1.2020.

Sairaanhoitajapäivät on hoitotyön suurin ja sairaanhoitajien tärkein vuotuinen koulutustapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Messukeskus, Sairaanhoitajaliitto sekä liiton omistama koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 25.-26.3.2020.

Lisätiedot:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, puh. 050 540 4231

Terveysteknologia ry - Healthtech Finland, toimitusjohtaja Saara Hassinen, saara.hassinen@teknologiateollisuus.fi, puh. 040 531 1661

https://digitpopup.messukeskus.com/

Kuvat

Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.
Hammaslääketieteessä hyödynnetään terveysteknologiaa. Kuva: Messukeskus, Hammaslääkäripäivät 2018.
Lataa
Terveydenhoidon ammattilaisia kiinnostavat sellaiset ratkaisut, jotka helpottavat heidän omaa työtään. Kuva: Messukeskus, Lääkäri 2019 näyttely.
Terveydenhoidon ammattilaisia kiinnostavat sellaiset ratkaisut, jotka helpottavat heidän omaa työtään. Kuva: Messukeskus, Lääkäri 2019 näyttely.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

500 urheilijaa ja yli 4000 kiloa rautaa APCONissa20.8.2019 13:52:20 EESTTiedote

Kisaamassa maailman vahvin lääkäri, oopperan klarinetisti ja hiekkapainin maailmanmestari APCON 23.-25.8. Messukeskuksessa yhdistää fitness- ja fysiikkalajit yhdeksi isoksi festivaaliksi. Pohjoismaiden suurimmasta alan tapahtumasta löytyy yhteensä kahdeksan lajia, ja mukana on yhteensä noin 500 urheilijaa. Nuorimmat kilpailijat ovat alle 10-vuotiaita ja vanhin 92-vuotias. Eri voimailulajien kisoihin tuodaan rautaa yhteensä yli 4000 kiloa. Menestyneitä urheilijoita APCONissa: Maailman tämän hetken kaksi vahvinta miestä: Aivars Smaukstelis (Latvia) ja Mika Törrö (Suomi) Pohjoismaiden menestynein crossfit-urheilija Lukas Högberg (Ruotsi) Fitness-urheilijat Dennis Johansen (Norja) ja David Ouamba (Suomi) Maailman kaikkien aikojen kovimman tuloksen -125 kg sarjassa tehnyt voimanostaja Zahir Khudayarov (Azerbaidžan) Voimanoston maailmanmestari, ”Muscle Barbie” Julia Vins (Venäjä) Kehonrakentaja Peter Molnar (Unkari) Huippu-urheilijoiden joukosta löytyy kiinnostavia persoonia: Maailman vahvin

Habitare Collection -näyttely juhlista kymmenvuotista historiaa – juryn näyttelyyn valitsemissa konsepteissa nousee esille aistien merkitys19.8.2019 09:06:15 EESTTiedote

Habitaren ja Designmuseon yhteinen Habitare Collection -näyttely nähdään Habitaressa joka toinen vuosi. Asiantuntijajuryn kuratoimaan näyttelyyn on valittu kansainvälisiä designesineitä, jotka edustavat muotoilun eri osa-alueista konseptiajattelusta huonekalusuunnitteluun ja teolliseen muotoiluun. Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-15.9.2019. Kymmenvuotista historiaansa juhliva näyttely tuo esiin parhaita paloja vuosien varrelta, sekä nostaa näyttelyssä esille tämän päivän merkittävimpiä tuotteita ja konsepteja. Näyttelyyn valituissa konsepteissa nousee esille aistien merkitys rakennetun ympäristön suunnittelussa ja käytössä. Näyttelyn arkkitehtuurista vastaa muotoilija ja sisustusarkkitehti SIO Wilhelmiina Kosonen. ”Tänä vuonna Habitare Collection täyttää pyöreät 10 vuotta, siksi Habitare ja Designmuseo kutsuvat yleisön juhlakattauksen äärelle vaikuttumaan kokoelman klassikoista ja uusista esineistä”, kertoo Designmuseon johtaja Jukka Savolainen, ”Näyttelyssä nähdä

Maailman vahvimmat koolla ensi viikolla Helsingissä15.8.2019 14:33:26 EESTTiedote

Suuri joukko eri voimailu- ja fitness-lajien maailman huippuja saapuu kilpailemaan ensi viikolla Helsinkiin. Messukeskuksessa 23.-25. elokuuta järjestettävä APCON kokoaa mm. voimanoston, voimamieskilpailujen ja kehonrakennuksen kansainvälisiä ykkösnimiä alan suurimpaan tapahtumaan Pohjois-Euroopassa. APCONissa kilpailee tämän hetken maailman kaksi vahvinta miestä. Strongman Champions Leaguen osakilpailuun osallistuvat maailman ranking-listan tämänhetkinen ykkönen, Latvian Aivars Smaukstelis sekä kakkosena oleva Mika Törrö. Heidän lisäkseen APCONissa nähdään mm. islantilainen voimanoston maailmanennätysmies Benedikt Magnússon, Pohjoismaiden menestynein crossfit-urheilija, ruotsalainen Lukas Högberg, unkarilainen kehonrakennuksen mestari Peter Molnar sekä norjalainen Men’s Physique -tähti Dennis Johansen. Lisäksi Messukeskuksessa nähdään kotimaisista huipuista mm. yli 1 1000 kilon yhteisnostaja Kalle Räsänen, voimanoston naisten maailmanmestari Anna Khudayarov, maailman tämän hetken para

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme