Messukeskus

Messukeskus julkisti turvallisuusohjeistuksensa

Jaa

Messukeskus jatkaa täydellä teholla syksyn tapahtumakauden suunnittelua, tavoitteena mahdollisimman turvallinen tapahtumaosallistuminen asiakkaille ja henkilökunnalle. Turvallisuuden kivijalaksi on valmisteltu yksityiskohtainen ohjeistus, joka ohjaa kävijöiden, yritysasiakkaiden ja henkilökunnan toimintaa messuilla, kokouksissa ja muissa tapahtumissa.

Messukeskuksen syksy alkaa elokuussa Kongressimessuilta, mutta jo kesän aikana järjestetään runsaasti kokouksia.
Messukeskuksen syksy alkaa elokuussa Kongressimessuilta, mutta jo kesän aikana järjestetään runsaasti kokouksia.

Messukeskuksen turvallisuusohjeistus kattaa asiakkaan koko polun. Se sisältää yksityiskohtaista tietoa muun muassa turvaetäisyyksistä, hygieniasta, tapahtumien tilasuunnittelusta, palveluista, siivouksesta, ilmastoinnista ja henkilökunnan suojautumisesta. Ohjeistus ottaa kantaa myös messuille osallistuvien yritysten osastosuunnitteluun, jotta osastoilla osataan varmistaa osastohenkilökunnan ja osastolla vierailevien messukävijöiden turvallisuus. Messukeskus on rakennettu suuria yleisötilaisuuksia varten, joten hygieniataso ja -osaaminen on jo lähtökohtaisesti korkea.

Turvallisuusohjeistus perustuu valtioneuvoston, aluehallintoviraston ja terveysviranomaisten ohjeistuksiin, ja sitä päivitetään tarpeen mukaan. Hyvää pohjatietoa on saatu alan kansainväliseltä kattojärjestöltä UFIlta. Lisäksi Messukeskus noudattaa Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n (MeTa) laatimaa, koko Suomen messualan kattavaa omavalvontaohjeistusta. MeTan ohjeistus nojaa viranomaistietojen ohella laajaan asiakaskyselyyn.

Messukeskuksessa seurataan tarkasti muiden maiden kokemuksia, sillä messutoiminta on jo käynnistynyt mm. Norjassa, Tanskassa, Hollannissa, Saksassa, Kreikassa, Puolassa, Kiinassa, Itävallassa ja Italiassa.

- Varmistamme kaikin mahdollisin tavoin, että Messukeskukseen on turvallista tulla.  Henkilöstöstä koottu, monialaista asiantuntemusta edustava restart-tiimimme on tehnyt hienoa työtä kootessaan ohjeistusta nopeasti muuttuvassa tilanteessa. Haluan kiittää myös asiakkaitamme. Olemme saaneet arvokasta tietoa tarpeista ja runsaasti kannustusta, sillä tapahtumia tarvitaan. Messuilla on valtava merkitys elinkeinoelämän elpymiselle, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messualan tuoreessa asiakaskyselyssä 74 % vastaajista ilmoitti haluavansa tulla messuille heti, kun heitä kiinnostava tapahtuma taas järjestetään. Kesäkuun alussa tehtyyn kyselyyn vastasi yli 8000 suomalaista. Lue tuloksista tarkemmin

Lisätietoja: Messukeskus, toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, puh. 0400 400 074, anni.vepsalainen @ messukeskus.com | markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, puh. 050 393 4974, maria.mroue @ messukeskus.com 

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | www.messukeskus.com 

Avainsanat

Kuvat

Messukeskuksen syksy alkaa elokuussa Kongressimessuilta, mutta jo kesän aikana järjestetään runsaasti kokouksia.
Messukeskuksen syksy alkaa elokuussa Kongressimessuilta, mutta jo kesän aikana järjestetään runsaasti kokouksia.
Lataa
Olemme saaneet arvokasta tietoa  ja runsaasti kannustusta asiakkailtamme. Messuilla on valtava merkitys elinkeinoelämän elpymiselle, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.
Olemme saaneet arvokasta tietoa ja runsaasti kannustusta asiakkailtamme. Messuilla on valtava merkitys elinkeinoelämän elpymiselle, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.
Lataa
Messukeskuksen turvallisuusohjeistus kattaa asiakkaan koko polun.
Messukeskuksen turvallisuusohjeistus kattaa asiakkaan koko polun.
Lataa
Turvallisuus otetaan Messukeskuksessa huomioon tilojen mitoituksissa.
Turvallisuus otetaan Messukeskuksessa huomioon tilojen mitoituksissa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjamessut vie kirjallisuuskeskustelut oppilaitoksiin16.9.2020 02:01:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut verkossa tarjoaa yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa 3000 luokalle kirjallisuusohjelmaa messujen aikana 22. – 25.10.2020 ja kaksi viikkoa niiden jälkeen. Suomen tietokirjailijat ry ja Äidinkielen opettajain liitto tekevät yhteistyössä erilaisia vinkkilistoja ohjelmasta oppilaitoksille ja mahdollistavat oppilaitosten osallistumisen veloituksetta. Poikkeuksellinen vuosi ja uusi toimintatapa tekevät tapahtumasta entistä valtakunnallisemman oppilaitostenkin näkökulmasta.

Helsingin Kirjamessut vie lukupiirit verkkoon7.9.2020 13:05:58 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit ovat tänä vuonna kaikkien seurattavissa veloituksetta tapahtuman verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma tarjoaa makupaloja jo ennen varsinaista tapahtuma-ajankohtaa 22. – 25.10.2020. Lokakuun alusta alkaen järjestetään viisi lukupiiriä. Ensimmäisessä lukupiirissä keskustellaan kirjailija Kari Hotakaisen kanssa uutuusteoksesta Tarina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme