Messukeskus

Messut jopa kauppakeskuksia koronaturvallisempia - Ruotsissa kauppa- ja messukeskuksia kohdellaan samoin säännöin

Jaa

Ruotsissa kauppakeskuksia ja messukeskuksia kohdellaan terveysturvallisuudeltaan samanveroisina ja samoin säännöin. Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry ihmettelee, miksei Suomessa toimita samoin. Messuala on panostanut voimakkaasti terveysturvallisuuteen ja yli 450 kaupallisen tilan COVID-19-turvallisuusauditoinnin tehneen SAFE Asset Groupin selvityksen mukaan suomalaisilla messuilla on jopa turvallisempaa kuin kauppakeskuksessa.

Messualalla on perusteelliset terveysturvallisuusohjeet ja valmius koronapassin käyttöönottoon.
Messualalla on perusteelliset terveysturvallisuusohjeet ja valmius koronapassin käyttöönottoon.

Ruotsissa messutoimiala on saanut valmistella pitkäjänteisesti tulevia tapahtumiaan.

”Suomessa messuala elää jatkuvassa epävarmuudessa. Uudenmaan avin päätökset aiheuttivat vastikään pitkään valmisteltujen syyskuun messujen peruuntumisen Helsingissä. Hukkaan meni valtava määrä työtä ja rahaa. Yksin Messukeskus Helsingille päätös aiheutti välittömästi yli kolmen miljoonan euron menetyksen”, sanoo Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n puheenjohtaja Marja Pekkanen.

Messujen peruminen tietää paljon menetettyjä kauppoja. Lisäksi messujen sulkeminen aiheuttaa suuria tulomenetyksiä järjestämispaikkakuntiensa hotelleille, ravintoloille, takseille ja muulle elinkeinoelämälle. Taloustutkimuksen selvityksen mukaan Suomen messutoimiala toi vuonna 2019 järjestämispaikkakunnilleen yli puolen miljardin tulovirran. Nyt tämä tulovirta on tyrehtynyt tyystin.

”Nyt kaivataan oikeasuhtaisia ja ennakoitavia päätöksiä. Messuilla on valmius mm. puhtaaseen sisäilmaan, turvaväleihin, maskien käytön valvontaan, kulkusuuntien sujuvaan järjestämiseen, ja kosketusvapaisiin ratkaisuihin. Olemme valmistautuneet myös koronapassin käyttöönottoon. Emme löydä yhtään perusteltua syytä sille, että messuja ei voitaisi avata”, sanoo Pekkanen.

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n mielestä toiminnan rajoitukset tulisi poistaa koko tapahtuma-alalta ja luottaa terveysturvallisuustoimiin ja järjestäjien vastuulliseen toimintaan sekä koronapassin käyttöönottoon.

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry kattaa ammattimaisen messujärjestämisen Suomessa. Jäseniä ovat Suomen Messut Osuuskunta, Tampereen Messut Oy, Turun Messukeskus Oy, Lahden Messut, Jyväskylän Messut Oy, Pohjois-Suomen Messut ry., Pohjanmaan Expo Oy, Suomen Asuntomessut Osuuskunta, Mediapro Messut Oy, Riihimäen Messut Oy ja KPK Events. Messut ja muut messukeskuksissa järjestetyt tapahtumat toivat Suomessa vuonna 2019 järjestämispaikkakunnilleen yli puolen miljardin euron tulovirran (Taloustutkimus 4/2021). Normaalivuosina eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain noin 150 erilaista messutapahtumaa ja niihin osallistuu yli 1,5 miljoonaa kävijää. | www.messutsuomessa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry, puheenjohtaja Marja Pekkanen, marja.pekkanen@turunmessukeskus.fi, puh. 040 545 7766

Kuvat

Messualalla on perusteelliset terveysturvallisuusohjeet ja valmius koronapassin käyttöönottoon.
Messualalla on perusteelliset terveysturvallisuusohjeet ja valmius koronapassin käyttöönottoon.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KirjaKallio koskettaa jo kymmenettä kertaa kirjamessuilla28.9.2021 00:03:00 EEST | Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo kymmenettä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 28.-31.10.2021. Vuonna 2012 käynnistynyt Kallion lukion ja Helsingin Kirjamessujen yhteistyö on mahdollistanut monia merkityksellisiä kohtaamisia nuorten lukijoiden ja kirjailijoiden välillä. Kymmenentenä vuotenaan KirjaKallion ohjelmassa nähdään ja kuullaan niin tekijöitä, jotka ovat olleet opiskelijoiden haastateltavana jo KirjaKallion ensimmäisenä vuotena, kuin myös kirjallisuuden uusia ääniä.

Kansainvälinen Cyber Security Nordic 2021 siirtyy tammikuuhun15.9.2021 13:08:31 EEST | Tiedote

Messukeskukseen Helsinkiin valmisteltu kansainvälinen Cyber Security Nordic -tapahtuma siirtyy ja järjestetään hybriditapahtumana 11.–12.1.2022 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen tapahtuma vaatii matkustamista ja useissa isoissa yrityksissä on vielä lokakuussa matkustuskielto. Messukeskus sopi siirrosta yhdessä tapahtuman toimeksiantaja Finnish Information Security Cluster - Kyberala ry:n kanssa.

Helsingin Kirjamessut kokoaa kirjallisuuden ystävät Messukeskukseen14.9.2021 14:30:00 EEST | Tiedote

Odotetut Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 28. – 31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Kirjallisuuden ystävät, kirjailijat ja toimiala kokoontuvat Messukeskuksen laajoihin tiloihin keskustelemaan kirjallisuudesta ja ostamaan kirjoja. Mukana messuilla on yli 250 yritystä. Nyt jos koska isot tilat näyttävät parhaat puolensa, sillä niissä voidaan järjestää kirjamessut terveysturvallisesti. Helsingin Kirjamessujen ohjelma julkaistaan 28.9.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme