Fliiga

Mestari TPS murskalukemin finaaleihin, Classic otti edun PSS:ää vastaan

Jaa
Kauden kaikki ottelunsa voittanut mestari TPS jyräsi odotetusti kevään loppuotteluihin voitoin 3-0, kun se kaatoi EräViikingit tänään Turussa 10-1. Toisessa välieräparissa Classic siirtyi 2–1-johtoon 9–1-kotivoitolla PSS:stä.

Milla Nordlund ja Meri-Helmi Höynälä laukoivat TPS:lle nopean kahden maalin johdon, jonka EräViikinkien Elisa Vilhunen erän lopulla kavensi yhteen. Siihen vieraiden maalinteko tänään tyrehtyikin, ja kohta Sofia Leino iski kotijoukkueelle jo kolmannen osuman. Kolmas erä olikin sitten TPS:n näytöstä, kun se pöllytti helsinkiläisten verkkoa vielä seitsemästi. Meri-Helmi Höynälä (2+1), Ella Alanko-Salminen (2+1) ja Olivia Pietilä (1+2) olivat voittajien kolmen tehopisteen pelurit.

Tampereella taisteltiin avauserä tasoihin PSS:n Ella Sundströmin kuitattua viimeisellä minuutilla Suvi Hämäläisen avausmaalin. Toisessa iski kuitenkin maajoukkuehyökkääjä Johanna Homi kahdesti pohjustaen kotijoukkueelle kahden maalin taukojohdon. Natalia Pitkäkankaan 4–1-maalin jälkeen oli vieraiden Daniela Westerlundilla vielä paikka kaventaa rangaistuslaukauksesta, mutta se ei onnistunut, ja viimeisellä kympillä Classic meni menojaan. Classicista löytyi tänään seitsemän eri maalintekijää Johanna Homin ja Lotta Purhosen osuessa kahdesti.

Finaalipaikka on katkolla Classicille lauantaina Porvoossa.