Assemblin Oy

Metropolian Myllypuron kampuksen rau-urakka Assemblinille

Jaa

Metropolia-ammattikorkeakoulu keskittää vuoteen 2020 mennessä opetuksensa neljään toimipisteeseen. Näistä yksi tulee sijaitsemaan Helsingin Myllypurossa aivan metroradan vieressä. Assemblin toteuttaa kampukseen rakennusautomaatiourakan.

Suunnitteluvaiheen havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy.
Suunnitteluvaiheen havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy.

Helsingin kaupunki rakentaa kampuksen Metropolia Ammattikorkeakoulun käyttöön. Kohteen rakentamiskustannukset ovat noin 165 miljoonaa euroa, joten kyseessä on yksi Helsingin kaupungin suurimmista tällä hetkellä meneillään olevista talonrakennushankkeista. Kampusta rakennetaan vuosina 2016-2019 ja se valmistuu kahdessa vaiheessa; heinäkuussa 2018 ja elokuussa 2019.

Assemblin toteuttaa kampuksen rakennusautomaatiojärjestelmät. RAU-urakka aloitettiin 1.11.2017 ja se valmistuu elokuussa 2019. Assemblinin työn tilaajana toimii Quattroservices Oy.

”Kampuksen lämmitys- ja jäähdytyssäteilijöiden säätöventtiilit ovat paineriippumattomia ja toimilaitteet väylällä liitettyjä järjestelmään. Kohteesta tehdään erittäin energiatehokas ja muuntojoustava,” kertoo Assemblinin automaation liiketoimintajohtaja Kari Kumpulainen.

Kohde tulee toimimaan valmistuttuaan noin 6 000 opiskelijan kampuksena. Myllypuroon siirtyvät Metropolian sosiaali- ja terveysalan sekä rakennus- ja kiinteistöalan toiminnot, korkeakoulun johto ja keskitetyt yhteiset palvelut.

" Kiinnostavaa rakennuksen tulevassa käytössä on, että se tulee toimimaan myös talotekniikan opiskelijoiden autenttisena oppimisympäristönä, eli rakennuksen järjestelmiä hyödynnetään ”laboratoriona” tulevien talotekniikan ammattilaisten koulutuksessa," toteaa Metropolia Ammattikorkekouluan projektijohtaja Simo Hoikkala.

Assemblin toteutti myös Metropolian Myyrmäen kampuksen rakennusautomaatiojärjestelmät. Myyrmäen kampuksen laajennus aloitettiin jo vuonna 2016, jonka seurauksena siitä rakentuu teollisten teknologioiden, kestävän kehityksen ja kansainvälisen liiketoiminnan osaamiskeskittymä. Laajennuksen jälkeen Myyrmäen kampuksella tulee olemaan työntekijöitä ja opiskelijoita melkein 4000. Kaikkien uudistuksien ja keskittämisien jälkeen Metropolian toiminta tulee olemaan 20 toimipisteen sijaan neljällä kampuksella: Vantaan Myyrmäessä, Espoon Leppävaarassa, Helsingin Arabianrannassa sekä Helsingin Myllypurossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennusautomaatiourakointi
Kari Kumpulainen
kari.kumpulainen@assemblin.fi
Puh. 040 550 1424

Kuvat

Suunnitteluvaiheen havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy.
Suunnitteluvaiheen havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy, Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Assemblin suunnittelee, asentaa ja huoltaa LVISAK-järjestelmiä niin toimistoissa, urheiluhalleissa, kauppakeskuksissa, asunnoissa kuin teollisuudessakin. Assemblinin tukena on monipuolisen konsernin voimavarat ja paikallisen yrityksen henkilökohtainen läsnäolo. Liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa, ja meillä työskentelee melkein 6 000 työntekijää yli sadalla paikkakunnalla Pohjoismaissa. Katso lisätietoja: www.assemblin.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme