Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Metropolitan Puppets -festivaali Annantalolla 28.-29.9.2019

Jaa

Metropolitan Puppets -festivaali tuo Annantaloon nukketeatteriesityksiä ja nukenrakennustyöpajan. Lauantaina nähdään Nukketeatteri Ofelian Pallo, Milla Riskun Cirkus Strada ja Anna Uschanovin Aidantakainen Atlas. Samana päivänä on Maria-Elina Koivulan nukenrakennustyöpaja. Sunnuntaina nähdään Nukketeatteri Luuviulun Mies, joka halusi nähdä koko maailman klo 13 ja 15.

Circus Strada, kuva Milla Risku
Circus Strada, kuva Milla Risku

Metropolitan Puppets ry yhdistää pääkaupunkiseudulla työskentelevät vapaan kentän nukketeatteriammattilaiset. Yhdistyksen jäsenet toteuttavat työpajoja ja nukketeatteriesityksiä lapsille ja aikuisille. 

FESTIVAALIN OHJELMA
La 28.9.
klo 11.30 Nukketeatteri Ofelia | Pallo
klo 13–15 Nukenrakennustyöpaja, vapaa pääsy
klo 14 Milla Risku | Cirkus Strada
klo 15 Anna Uschanov | Aidantakainen Atlas
Su 29.9.
klo 13 Nukketeatteri Luuviulu: Mies joka halusi nähdä koko maailman
klo 15 Nukketeatteri Luuviulu: Mies joka halusi nähdä koko maailman

Nukketeatteri Ofelia on kiertävä teatteri, jonka esityksiä voi tilata päiväkoteihin, kouluihin, palvelutaloihin, kulttuuritaloihin ja kirjastoihin sekä erilaisiin koko perheen tapahtumiin, ympäri vuoden. Teatteri on Annen soolo-teatteri, mutta jokaista esitystä rakentaa oma työryhmänsä, joka muodostuu taitavista alan ammattilaisista. 

Milla Risku on nukke- ja naamioteatterintekijä sekä freelance-kuvittaja. Hänen työkokemuksensa voidaan jakaa kolmeen osa-alueeseen: kuvitustyöhön ja teatteriin sekä opetus- ja organisointityöhön, jotka ovat vuosien varrella sulautuneet toimivaksi, toisiaan täydentäväksi kokonaisuudeksi. Huumori ja eri elementtien ja taidemuotojen ennakkoluuloton yhdisteleminen sekä erilaiset yhteisöllisyyteen liittyvät projektit ovat keskeisiä tekijöitä Riskun taiteellisessa toiminnassa. Circus Stradan toteutuksessa on käytetty elementtejä italialaisesta Pulcinellasta, saksalaisesta Kasperista ja etenkin englantilaisesta Punch and Judy-perinteestä.

Anna Uschanov on visuaalisen teatterin tekijä ja kuvataiteilija. Mittakaavalla leikittely, sen venyttäminen tai kutistaminen on Uschanoville olennainen osa esitysten tekemistä. Erilaisten materiaalien tunnustelu, tutkiminen ja yhdistäminen luovat erilaisia maisemia, materiaalisia kokonaisuuksia. Teosten tematiikka perustuu usein Uschanovin havaintoihin arkipäivästä.

Nukketeatteri Luuviulu tunnetaan kiertävistä lastenesityksistään. Mies joka halusi nähdä koko maailman ensi-ilta oli helmikuussa 2010. Esitys on oivallinen tapa tutustua nukketeatteriin, sillä näyttämöllä nähdään monipuolisesti pöytänukkeja, esineteatteria ja varjoteatterin ilmaisua. Mies, joka halusi nähdä koko maailman on vuorovaikutuksellinen nukketeatteriesitys, joka pohjautuu Kaarina Helakisan tarinaan. Esityksen käsikirjoitus ja nuket: Iida Vanttaja. Ohjaus, visuaalinen ilme ja esitys: Mila Nirhamo ja Iida Vanttaja.

Liput: 10 € ovelta / ennakkoon: metropolitanpuppets@gmail.com:
Nukketeatteri Ofelia: Pallo 
Milla Risku: Cirkus Strada 
Anna Uschanov: Aidantakainen Atlas

Vapaa pääsy:
Nukketeatteri Luuviulu: Mies, joka halusi nähdä koko maailman

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Katariina Metsälampi
050 529 3672
katariina.metsalampi@hel.fi
Annantalo

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi
Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aika

Kuvat

Circus Strada, kuva Milla Risku
Circus Strada, kuva Milla Risku
Lataa
Aidantakainen Atlas, kuva Markus Luukkonen
Aidantakainen Atlas, kuva Markus Luukkonen
Lataa
Cirkus Strada, kuva Milla Risku
Cirkus Strada, kuva Milla Risku
Lataa
Nukenrakennustyöpaja
Nukenrakennustyöpaja
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Annantalo on lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Helsingissä. Annantalossa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Annantalo on tapahtumapaikka myös lastenkulttuuria edistäville seminaareille ja koulutuksille.

Annantalo, Annankatu 30, 00100 Helsinki
Postiosoite: PL 10417, 00099 Helsingin kaupunki
www.annantalo.fi
Annantalo Facebookissa
Annantalo Instagramissa
Annantalo Twitterissä

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Vill du bli restaurang- eller serviceföretagare på Fagerö?13.9.2019 11:40:00 EESTTiedote

Helsingfors stad vill genomföra sin maritima strategi genom att öka Fagerös attraktionskraft. En stranddetaljplan är snart klar för Fagerö och därför är det nu dags att utveckla aktiviteterna på ön. Helsingfors stads idrottstjänster letar efter aktiva och entusiastiska restaurangföretagare till Fagerö som sina partners. Företagarna kan i mån av möjlighet ha intresse eller beredskap att utvidga sina tjänster till exempel för att ordna allmänna bastuturer i sin beställningsbastu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme