Jyväskylän yliopisto

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä Jyväskylän yliopiston varainhallintatoimikuntaan

Jaa

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on nimittänyt Metsä Groupin pääjohtaja DI, vuorineuvos Ilkka Hämälän yliopiston varainhallintatoimikunnan jäseneksi 1.3.2021 alkaen.

Ilkka Hämälä, kuva: Metsä Group
Ilkka Hämälä, kuva: Metsä Group

Varainhallintatoimikunta toimii hallituksen ja rehtorin neuvoa-antavana toimielimenä yliopiston pitkäaikaisen sijoitustoiminnan valmistelussa.

Yliopiston sijoituksissa painottuvat pitkäjänteisyys ja vastuullisuus.

”Minulle on tärkeää ja mieluisaa, että pääsen osallistumaan yhteiskunnallisesti merkityksellisen tutkimus- ja koulutusyhteisön toimintaan ja antamaan oman panokseni Jyväskylän yliopistolle. Sijoitusvarallisuuden kasvattaminen pitkällä aikavälillä mahdollistaa yliopiston strategisten investointien rahoituksen”, sanoo pääjohtaja Ilkka Hämälä.

”Tulevina vuosina haluamme turvata pääomien kasvattamisen vastuullisen sijoittamisen periaatteita noudattaen. Erityisenä lähiajan painopisteenä on yliopistojen kanssa yhteisesti sovittujen kestävän kehityksen teesien mukainen sijoitustoiminta, johon kuuluu esimerkiksi sijoitussalkun hiilineutraaliustavoitteen asettaminen. Tässä työssä varainhallintatoimikunnalla on iso rooli. Ilkka Hämälä tuo siihen arvokkaan lisän ja olemme todella iloisia saadessamme hänet mukaan yliopistomme toimintaan. Iloitsen myös siitä, että Ilkka Hämälän mukaantulolla varmistetaan, että yliopiston hyvä ja läheinen suhde teollisuuteen jatkuu”, sanoo rehtori Keijo Hämäläinen.

Rehtorin johtaman varainhallintatoimikunnan jäseninä toimivat Hämälän lisäksi toimitusjohtaja Antti Määttä, vuorineuvos Matti Sundberg (31.12.2021 saakka)toimitusjohtaja Kari Kolu ja Jyväskylän yliopiston talous- ja palvelujohtaja Päivi Seppä. Toimikunnan sihteerinä toimii senior advisor Vesa Kupari.

Lisätietoja:

Senior Advisor Vesa Kupari
Puh. +358 400 616 940
Email: vesa.kupari@jyu.fi

Kuvat

Ilkka Hämälä, kuva: Metsä Group
Ilkka Hämälä, kuva: Metsä Group
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Ongelmallinen sosiaalisen median käyttö uhka koululaisten hyvinvoinnille25.2.2021 08:00:00 EETTiedote

Sosiaalinen media on tiivis osa nuorten arkea. Somen käytön muuttuessa pakonomaiseksi ja intensiiviseksi riski haitallisille terveysvaikutuksille kasvaa. Koululaisten ongelmallinen sosiaalisen median käyttö on yhteydessä lisääntyneeseen oireiluun, väsymykseen, yksinäisyyteen ja vähäisen fyysiseen aktiivisuuteen. WHO-Koululaistutkimuksen tulosten mukaan joka kymmenes koululainen luokitellaan sosiaalisen median ongelmakäyttäjäksi.

Juuri se oikea kumppani: Harvinainen ilokaasun metallikompleksi avaa uusia näkökulmia tehokkaan kasvihuonekaasun muuntamiseen vaarattomiksi aineiksi23.2.2021 10:19:43 EETTutkimus

Ilokaasu eli dityppioksidi (N2O ) on sukulaismolekyylinsä hiilidioksidin (CO2) kanssa huomattava kasvihuonekaasu sekä pääasiallinen ilmakehän otsonikerrosta heikentävä aine 2000-luvulla. Sen päästöjen hillitsemiseen etsitään uusia keinoja. Tuore kemian alan tutkimus osoitti, että dityppioksidi pystyy sitoutumaan riittävän vahvasti metalleihin, mikä puolestaan auttaa suunnittelemaan uusia metallikomplekseja, joissa sitoutuminen olisi vielä vahvempaa. Tämä voisi mahdollistaa dityppioksidin laajemman käytön synteesikemiassa ja sen katalyyttisen hajottamisen ilmakehän kannalta vaarattomiksi aineiksi. Tutkimusartikkeli aiheesta julkaistiin Angewandte Chemie International Edition -julkaisusarjassa erittäin tärkeän julkaisun statuksella 17.2.2021.

Sairaanhoitajasta yleislääketieteen erikoislääkäriksi, kokista kasvatustieteen tohtoriksi – Urapolku on harvoin suoraviivainen18.2.2021 09:00:00 EETKutsu

”Olemme hieno kansakunta, kun olemme sallineet kaikille oppimisen ja kehityksen polun riippumatta lähtökohdista”, Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä sanoo. Tavoitteellinen urasuunnittelu, resilienssi eli psyykkinen palautumiskyky ja voimaantuminen ovat puheenaiheena tiistaina 23.2.2021 klo 13–14 Ruusupuisto tutkii ja keskustelee -tilaisuudessa, jonka järjestää Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme