Suomen metsäkeskus

Metsään.fi-kampanja kannustaa metsänhoitotöihin

Jaa

Suomen metsäkeskus kutsuu metsänomistajia osallistumaan uuteen kampanjaan Metsään.fi-palvelussa. Miten aiot hoitaa metsääsi? -kampanjassa kysytään palvelun käyttäjiltä tulevista metsänhoitotöistä. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan raivaussaha.

Metsään.fi-palvelun uudessa kampanjassa kannustetaan metsänomistajia tutustumaan oman metsätilan hoitotyöehdotuksiin. Kampanjassa kysytään, miltä palvelun ehdotukset hoitotöistä vaikuttavat ja kuinka metsänomistajat aikovat tarttua töihin. Kampanjaan voi osallistua 1.9.–31.12.2017 Metsään.fi-palvelun Hoitotyöt-osiossa.

Metsään.fi-palvelussa näkyvät metsätilojen ajankohtaiset ja kiireelliset hoitotyöehdotukset. Metsänomistaja voi tarkastaa palvelusta kätevästi, tarvitseeko taimikko hoitoa tai nuori metsä harvennusta. Metsään.fi näyttää myös arvion töiden kustannuksista. Metsänomistaja voi samalla ilmoittaa palvelussa jo tehdyistä hoitotöistä ja päivittää omat metsätietonsa ajan tasalle.

- Palvelussa olevat ehdotukset antavat tietoa hoitotöiden ajoituksista metsänomistajan päätöksenteon tueksi. Ennen metsänhoitotöiden tilaamista kannattaa tarkastaa työkohteet maastossa itse tai asiantuntijan kanssa, sanoo metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen Suomen metsäkeskuksesta.

Metsänomistajat pääsevät vastaamaan kampanjakyselyyn kirjautumalla Metsään.fi-palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Husqvarnan 545FX-raivaussaha.

Metsään.fi-palvelusta töille tekijöitä

Kotimaisten metsien puuvaranto ja kasvu ovat suurempia kuin koskaan aiemmin, mutta metsänhoitotöitä jää tekemättä. Hoitorästejä on kertynyt erityisesti taimikoihin ja nuoriin metsiin.

Metsän varhaisen kehitysvaiheen hoitotyöt, kuten heinäntorjunta ja vesakon perkaus, on tärkeää ajoittaa oikein. Näin kasvatettavat puut saavat hyvät kasvuolosuhteet ja kasvu on nopeaa.

- Taimikon varhaishoito on metsänkasvatuksen tärkein työ tehdä ajallaan noin viiden vuoden kuluttua istutuksesta. Sen voi metsänomistaja itsekin tehdä tai tilata palveluntarjoajalta. Metsään.fi-palvelusta löydät helposti metsänhoitotöitä tekevien toimijoiden yhteystiedot, Iittainen sanoo.

Metsään.fi-palvelu tarjoaa metsänomistajalle ajantasaisen metsävaratiedon omista metsistä. Suomen suosituinta metsätietopalvelua on käyttänyt jo noin 85 000 metsänomistajaa ja 532 alan yritystä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikko Iittainen
metsänomistajien palvelupäällikkö
Suomen metsäkeskus
puh. 040 544 8030
veikko.iittainen(at)metsakeskus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskushttps://www.metsakeskus.fi

Metsäkeskuksen tehtävänä on edistää metsätaloutta ja alan elinkeinoja ja neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsäkeskus myös kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä sekä valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja valvoo maa- ja metsätalousministeriö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus

Drivningsduglighetskartor underlättar planeringen av virkesdrivningen13.11.2017 10:00Tiedote

Finlands skogscentrals nya drivningsduglighetskartor underlättar virkesdrivningen året om och planeringen av den. Skogsmaskinföretagare kan på kartorna kontrollera var terrängen är stark nog för att bära drivningsmaskinerna. Också terräng- och beståndsskadorna minskar när drivningsarbetet görs på objekt som till föret är lämpliga för det. Drivningsduglighetskartorna har utvecklats tillsammans med skogsbranschens aktörer i spetsprojektet Fram för trä och nya skogsprodukter. Kartorna har producerats av Arbonaut Oy.

Korjuukelpoisuuskartat helpottavat puunkorjuun suunnittelua13.11.2017 10:00Tiedote

Suomen metsäkeskuksen uudet korjuukelpoisuuskartat helpottavat ympärivuotista puunkorjuuta ja sen suunnittelua. Metsäkoneyrittäjät voivat tarkastaa kartoilta, missä maasto kantaa korjuukalustoa. Myös maasto- ja puustovauriot vähenevät, kun korjuutöitä tehdään keliolosuhteiltaan sopivissa kohteissa. Korjuukelpoisuuskarttoja on kehitetty yhteistyössä metsäalan toimijoiden kanssa Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä –kärkihankkeessa. Kartat on tuottanut Arbonaut Oy.

Metsänomistajien luonnonhoitotavoitteet esiin uudella työkalulla7.11.2017 10:00Tiedote

Suuri osa metsänomistajista haluaa vaalia luontoarvoja omissa metsissään, mutta tarvitsee päätöstensä tueksi tietoa ja ammattilaisten näkemystä sopivista luonnonhoidon menetelmistä. Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa Monimetsä-hankkeessa kokeillaan toimintamallia, jossa metsäammattilaiset selvittävät metsänomistajien luontotoiveita ja havainnollistavat talousmetsien luonnonhoidon keinoja uuden tarkistuslistan ja neuvontatyökalun avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme