Suomen metsäkeskus

Metsäkeskus käynnistää yt-neuvottelut

Jaa

Suomen metsäkeskuksessa on käynnistetty yt-neuvottelut vuoden 2018 talouden tasapainottamiseksi. Henkilöstökuluista haetaan 1,2 miljoonan euron säästöjä.

Työnantajan esitys sisältää lomautuksia, lomarahan vaihtoa vapaaseen, osa-aikaistamisia ja irtisanomisia. Mahdolliset eläkejärjestelyt voivat pienentää irtisanottavien määrää. Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä. 1,2 miljoonan euron säästöt vastaavat 20 henkilötyövuotta.

Säästötarve johtuu Metsäkeskuksen valtionavun pienenemisestä. Valtionavun osuus on Metsäkeskuksen budjetista noin 85 prosenttia. Valtion tulo- ja menoarviossa on esitetty Metsäkeskuksen valtionavun laskua 1,8 miljoonaa euroa, ja se on pienentynyt vuosina 2012-2018 10 miljoonaa euroa.

Metsäkeskuksessa työskentelee tällä hetkellä noin 560 henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ari Eini
johtaja
Suomen metsäkeskus
puh. 029 432 5401
ari.eini(at)metsakeskus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäkeskuksen tehtävänä on edistää metsätaloutta ja alan elinkeinoja ja neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsäkeskus myös kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä sekä valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja valvoo maa- ja metsätalousministeriö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus