Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Metsän kosketus -näyttely sukeltaa suomalaisuuden ytimeen

Jaa

Helsingin työväenopiston Metsän kosketus -näyttely Kampin Laiturilla herättää miettimään, mitä metsä merkitsee meille Suomessa asuville. Miten pidämme ja kohtelemme metsää?

Metsän koskettamat -näyttely Kampin Laiturilla 2.5.-15.5.2018.
Metsän koskettamat -näyttely Kampin Laiturilla 2.5.-15.5.2018.

Metsän kosketus -näyttelyssä 2.5.–15.5. nähdään valokuvia ja videoteoksia, jotka ovat syntyneet Helsingin työväenopiston laajan, viime vuonna päättyneen Metsä meissä -hankkeen aikana. Hankkeessa tutkittiin metsää, suomalaisuutta sekä suhdettamme metsään. Näyttelyssä on mukana myös videokooste hankkeen päättäneen Metsäfestivaalin ohjelmasta.

Suomalaisten sanotaan olevan metsäkansaa, mutta mitä sillä tarkoitetaan? Mitä metsä meille Suomessa asuville nykyisin merkitsee?

”Lähdimme pari vuotta sitten pohtimaan yhteistä nimittäjää suomalaisuudelle ja päädyimme metsään. Totesimme, että metsä on läsnä niin suomen kielessä, historiassa kuin taiteessa”, kertoo Metsä meissä -hankkeen koordinaattori Katariina Kaarlela.

Metsä koskettaa, suo antaa voimaa

Metsän kosketus -valokuvat ovat syntyneet eri tapahtumissa järjestetyissä avoimissa työpajoissa, joissa yleisö on kuvauttanut itsensä erilaisten luontoelementtien kanssa. Työpajojen ajatuksena oli tuoda metsä ihmisten näkyville ja herättää kysymään, miten metsä meitä koskettaa ja miten me pidämme metsää.

Suonaiset-valokuvasarja on syntynyt kirjoituskurssilaisten teksteistä dramatisoidun Metsän koskettamat -esityksen innoittamana. Teksteissä toistuivat suo voiman antajana sekä vahvat, usein yksinään erämaassa asuvat naiset. Teemoista rakentui esityksen henkilöitä ja tarinoita yhteen sitova myyttinen Suonainen, ajaton metsämökkien Miina, esiäiti, joka elää ja hengittää metsää. Sarja on kuvattu Espoon Nuuksiossa.

Näyttelyn valokuvat ja tekstit ovat Tehdään metsä! -kirjoitus- ja valokuvauskurssien satoa. Videoteokset on kuvattu opiston videoverstaassa.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Metsäsäätiön, Suomen luontokeskus Haltian sekä Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen kanssa.

Metsän kosketus -näyttely 2.5.–15.5.

Laituri, näyttely- ja infotila, Narinkka 2

Avoinna ma–to klo 10–16, pe–la klo 12–16

Avajaiset pe 4.5. klo 12–16

Vapaa pääsy.

Lisätiedot:

Lea Kömi, opettaja
lea.komi@hel.fi
puh. 09 310 88641

Emmi Hukkanen-Siallagan, media-assistentti
emmi.hukkanensiallagan@hel.fi
09 310 88618

Yhteyshenkilöt

Lea Kömi
opettaja
lea.komi@hel.fi
puh. 09 310 88641

Mari Larkovirta
tiedottaja
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Metsän koskettamat -näyttely Kampin Laiturilla 2.5.-15.5.2018.
Metsän koskettamat -näyttely Kampin Laiturilla 2.5.-15.5.2018.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala varautuu Superin ja Tehyn työtaistelutoimenpiteeseen19.9.2018 16:44Tiedote

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö (Tehy) ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto (Super) ovat julistaneet jäseniään koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vastustaakseen hallituksen esitystä työsuhdeturvan heikentämisestä alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. Myös JHL ilmoittaa toimenpiteistään viikolla 39. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa 26.9. klo 6.00 ja päättyy 28.9. klo 23.59. Työtaistelutoimenpide voi vaikuttaa Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen palveluihin. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto saattaa näkyä varhaiskasvatuksen palveluissa. Toimiala tiedottaa työtaistelutoimenpiteen mahdollisista vaikutuksista. Lisätietoja: Satu Järvenkallas, varhaiskasvatusjohtaja, puh. 09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi (20.9.) Eeva Tiihonen, varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, puh. 09 310 58499, eeva.tiihonen@hel.fi (21.9.) Niclas Grönholm, ruotsinkielisten palveluiden johtaja, puh. 09 310 86225, niclas.gronholm@hel.fi Tiina Harju-Kukkula, henkilöstöpäällikkö, puh. 09 310 33939, tiin

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan 18.9. kokouksen ennakkotiedote14.9.2018 12:00Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 18.9. Kokouksen esityslista löytyy verkkosivuiltamme: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-asiakirja?year=2018&ls=11&doc=Kasko_2018-09-18_Kklku_11_El Kokouksen päätyttyä julkaisemme päätöstiedotteen lautakunnan verkkosivulla. Lisätietoja kasvatus- ja koulutuslautakunnasta https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi/paatoksenteko/kasvatus-ja-koulutuslautakunta/kasvatus-ja-koulutuslautakunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme