Wolfcom

Metsästä pöytään ja nokasta häntään - Sastan 50-vuotisjuhlat jatkuvat ravintola Nokassa

Jaa
Luonnonystäviä jo puolen vuosisadan ajan pukenut suomalainen Sasta juhlistaa merkkipäiviään tekemällä yhteistyötä muiden, samat kestävät arvot jakavien kotimaisia laatumerkkien kanssa. Sastan juhlavuosijulkistusten tavoitteena on muistuttaa kuluttajia kotimaisen suunnittelun ja osaamisen jatkuvuuden tärkeydestä sekä tukea vastuullisia suomalaisia toimijoita. Vuoden kolmas kumppanijulkistus on jahtikauden avauksen kunniaksi villiin riistaruokaan ja lähituottajien kasviksiin erikoistunut palkittu helsinkiläinen ravintola Nokka, jonka syksyn nimikkomenu on Sastan inspiroima.
"Keittiömestari Ari Ruoho on eräänlainen Sasta-ajattelun ruumiillistuma, jonka tekemisissä yhdistyy vastuullisuus, asiantuntemus ja korkea laatu. Hän osallistuu itse aktiivisesti raaka-aineiden hankintaan näyttäen konkreettisesti, mitä perinteinen metsästä pöytään -ideologia tarkoittaa”, perustelee Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala yhteistyötä vahvan luontosuhteen omaavan ravintolan kanssa. Nokkaan on ommeltu erikoiserä esiliinoja, joita asiakkaat voivat ostaa mukaansa 89 euron hintaan. Esiliinoissa on hyötykäytetty Sastan ulkoiluvaatteiden ylijäämäkankaita.
"Keittiömestari Ari Ruoho on eräänlainen Sasta-ajattelun ruumiillistuma, jonka tekemisissä yhdistyy vastuullisuus, asiantuntemus ja korkea laatu. Hän osallistuu itse aktiivisesti raaka-aineiden hankintaan näyttäen konkreettisesti, mitä perinteinen metsästä pöytään -ideologia tarkoittaa”, perustelee Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala yhteistyötä vahvan luontosuhteen omaavan ravintolan kanssa. Nokkaan on ommeltu erikoiserä esiliinoja, joita asiakkaat voivat ostaa mukaansa 89 euron hintaan. Esiliinoissa on hyötykäytetty Sastan ulkoiluvaatteiden ylijäämäkankaita.

Sastan juhlavuoden julkistukset kuvastavat nurmeslaisen perheyrityksen tarinan kiteyttäviä teemoja ja niiden toteutuksessa mukana olevat toimijat edustavat vahvaa suomalaista oman alansa osaamista. Sastan 50. juhlavuoden kollaboraatioiden teemat ovat vastuullisuus (Costo-sarkahattu), eränkäynti (Marttiini-erikoispuukko), metsästys (Ravintola Nokka), tekninen osaaminen ja perinteiset materiaalit. Suomalaisyritysten kanssa yhteistyössä suunnitellut tuotteet esitellään vuoden 2019 aikana yksi kerrallaan.

Kolmas yhteistyö on suomalaisen ravintolakeittiön terävintä kärkeä edustava villi Nokka menu

”Ravintola Nokka on suomalaisen ravintolakentän villi suunnannäyttäjä. Katajanokalla on jo 17 vuoden ajan näytetty, että ekologiselta ja luonnon kannalta kestävältä pohjalta voi toteuttaa myös kannattavaa ravintolatoimintaa. Keittiöpäällikkö Ari Ruoho on eräänlainen Sasta-ajattelun ruumiillistuma, jonka tekemisissä yhdistyy vastuullisuus, asiantuntemus ja korkea laatu. Hän on nostanut kotimaisen riistaruoan kansainväliselle tasolle ja osallistuu myös itse aktiivisesti raaka-aineiden hankintaan näyttäen konkreettisesti, mitä perinteinen metsästä pöytään -ideologia tarkoittaa”, perustelee Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala yhteistyötä vahvan luontosuhteen omaavan ravintolan kanssa.

Vastuullisuus ollut molemmille itsestäänselvyys jo ennen kuin siitä tuli muotia.

”Sasta on meille luonnollisin mahdollinen kumppani myös keittiön näkökulmasta. Koska osallistumme itse aktiivisesti ravintolamme raaka-aineiden pyyntiin, on Sasta ollut jo pitkään ruoankeruussamme luottokumppani. Varusteiden laatu ja toimivuus on metsällä, sienessä, marjassa ja kalassa tärkeää. Hienoa on myös se, että Nokkaan tehtiin erikoiserä Sasta-esiliinoja, joita myös asiakkaamme voivat ostaa mukaansa”, kertoo Nokan ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Ympäristöystävälliset esiliinat on ommeltu Sastan ulkoiluvaatteissa käytettävien kankaiden ylijäämäpaloista ja kangaspakkojen lopuista.

Sasta

Kotimainen perheyhtiö Sasta on varustanut ihmisiä Pohjois-Karjalan erämaista Etelämantereelle jo 50 vuoden kokemuksella. Vuonna 1969 Nurmeksessa syntyneen Sastan tarina sai alkunsa yksinkertaisesta tarpeesta pärjätä karuissa luonnonoloissa. Tuotemerkki syntyi perustajansa Urpo Saastamoisen oivalluksesta suunnitella ja ommella itselleen sarkainen metsästyspuku, jolle ilmeni pian kysyntää myös muiden metsästäjien keskuudessa. Sasta kehittää nyt 50 vuoden kokemuksella edelleen parhaita mahdollisia tuotteita haastaviin oloihin, joissa käyttäjän on voitava luottaa vaatteisiinsa sataprosenttisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja kuvauslainapyynnöt
Juha Latvala, toimitusjohtaja, Sasta Oy, 050 555 9182, juha@sasta.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

"Keittiömestari Ari Ruoho on eräänlainen Sasta-ajattelun ruumiillistuma, jonka tekemisissä yhdistyy vastuullisuus, asiantuntemus ja korkea laatu. Hän osallistuu itse aktiivisesti raaka-aineiden hankintaan näyttäen konkreettisesti, mitä perinteinen metsästä pöytään -ideologia tarkoittaa”, perustelee Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala yhteistyötä vahvan luontosuhteen omaavan ravintolan kanssa. Nokkaan on ommeltu erikoiserä esiliinoja, joita asiakkaat voivat ostaa mukaansa 89 euron hintaan. Esiliinoissa on hyötykäytetty Sastan ulkoiluvaatteiden ylijäämäkankaita.
"Keittiömestari Ari Ruoho on eräänlainen Sasta-ajattelun ruumiillistuma, jonka tekemisissä yhdistyy vastuullisuus, asiantuntemus ja korkea laatu. Hän osallistuu itse aktiivisesti raaka-aineiden hankintaan näyttäen konkreettisesti, mitä perinteinen metsästä pöytään -ideologia tarkoittaa”, perustelee Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala yhteistyötä vahvan luontosuhteen omaavan ravintolan kanssa. Nokkaan on ommeltu erikoiserä esiliinoja, joita asiakkaat voivat ostaa mukaansa 89 euron hintaan. Esiliinoissa on hyötykäytetty Sastan ulkoiluvaatteiden ylijäämäkankaita.
Lataa
"Keittiömestari Ari Ruoho on eräänlainen Sasta-ajattelun ruumiillistuma, jonka tekemisissä yhdistyy vastuullisuus, asiantuntemus ja korkea laatu. Hän on nostanut kotimaisen riistaruoan kansainväliselle tasolle ja osallistuu myös itse aktiivisesti raaka-aineiden hankintaan näyttäen konkreettisesti, mitä perinteinen metsästä pöytään -ideologia tarkoittaa”, perustelee Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala yhteistyötä vahvan luontosuhteen omaavan ravintolan kanssa. Nokkaan on tehty erikoiserä Sasta-esiliinoja, joita asiakkaat voivat ostaa mukaansa 89 euron hintaan. Kuva: Rasmus Tikkanen
"Keittiömestari Ari Ruoho on eräänlainen Sasta-ajattelun ruumiillistuma, jonka tekemisissä yhdistyy vastuullisuus, asiantuntemus ja korkea laatu. Hän on nostanut kotimaisen riistaruoan kansainväliselle tasolle ja osallistuu myös itse aktiivisesti raaka-aineiden hankintaan näyttäen konkreettisesti, mitä perinteinen metsästä pöytään -ideologia tarkoittaa”, perustelee Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala yhteistyötä vahvan luontosuhteen omaavan ravintolan kanssa. Nokkaan on tehty erikoiserä Sasta-esiliinoja, joita asiakkaat voivat ostaa mukaansa 89 euron hintaan. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa
Sastan juhlavuoden kolmas kumppanijulkistus on jahtikauden avauksen kunniaksi villiin riistaruokaan ja lähituottajien kasviksiin erikoistunut palkittu helsinkiläinen ravintola Nokka, jonka syksyn nimikkomenu on Sastan inspiroima. Kuva: Rasmus Tikkanen
Sastan juhlavuoden kolmas kumppanijulkistus on jahtikauden avauksen kunniaksi villiin riistaruokaan ja lähituottajien kasviksiin erikoistunut palkittu helsinkiläinen ravintola Nokka, jonka syksyn nimikkomenu on Sastan inspiroima. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa
Syksyn Menu Nokka sisältää sorsaa,  jonka reseptissä on hyödynnetty Sastan perustajan Urpo Saastamoisen riistaruokavinkkiä siitä, että riistan makua ei saa peittää. Kuva: Rasmus Tikkanen
Syksyn Menu Nokka sisältää sorsaa, jonka reseptissä on hyödynnetty Sastan perustajan Urpo Saastamoisen riistaruokavinkkiä siitä, että riistan makua ei saa peittää. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa
Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon avaamisestaan lähtien kuulunut Nokka on vastuullisen suomalaisen gastronomian ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. 17-vuotias Nokka on avauksestaan saakka erikoistunut kotimaisen pientuottajaverkostonsa antimien jalostamiseen huippuravintolalle sopivaan muotoon ja korostanut vastuullisuutta ennen kuin siitä tuli trendi.
Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon avaamisestaan lähtien kuulunut Nokka on vastuullisen suomalaisen gastronomian ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. 17-vuotias Nokka on avauksestaan saakka erikoistunut kotimaisen pientuottajaverkostonsa antimien jalostamiseen huippuravintolalle sopivaan muotoon ja korostanut vastuullisuutta ennen kuin siitä tuli trendi.
Lataa
Syksyn Menu Nokka sisältää sorsaa,  jonka reseptissä on hyödynnetty Sastan perustajan Urpo Saastamoisen riistaruokavinkkiä siitä, että riistan makua ei saa peittää. Kuva: Rasmus Tikkanen
Syksyn Menu Nokka sisältää sorsaa, jonka reseptissä on hyödynnetty Sastan perustajan Urpo Saastamoisen riistaruokavinkkiä siitä, että riistan makua ei saa peittää. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa
Juha Latvala ja Ari Ruoho. Kuva: Rasmus Tikkanen
Juha Latvala ja Ari Ruoho. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Näyttelijä Peter Franzénille uusi rooli juoma-alalla25.4.2024 12:22:27 EEST | Tiedote

Vuosi sitten esitelty suomalainen Lingoncello-käsityölikööri panostaa kansainvälistymiseen näyttelijätähti Peter Franzénin avulla. Lingoncello kuuluu kansainvälisessä kasvussa olevaan cello-juomien kategoriaan, jonka tunnetuin edustaja on italialainen limoncello. Suomessa keksitty ja kotimaisista puolukoista valmistettu likööri haastaa markkinaa pohjoisen tyylikkyydellä, laadulla ja ainutlaatuisella maulla. Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kuuluva näyttelijä Peter Franzén tulee vauhdittamaan Lingoncellon koti- ja kansainvälistä kasvua liittymällä juoman innovoineen Mother’s Milk Beveragesin osakkaaksi. Yhtiö on kehittänyt myös kulttimainetta nauttivan Puolustuslaitos-juomaperheen.

Keväisiä elämyksiä Virossa10.4.2024 13:00:41 EEST | Tiedote

Keväällä luonto herää eloon ja ensimmäiset auringonsäteet kutsuvat ulkoilmaan pitkän ja pimeän talven jälkeen. Muuttolinnut palaavat pohjoiseen etsimään kumppania ja pesäpaikkaa tositarkoituksella. Keväisin myös viherpeukaloa syyhyttää päästä työntämään sormensa multaan ja seuraamaan uuden kasvun ihmettä. Mutta ennen varsinaisen kevään tuloa Viron alavat suomaat käyvät läpi niin kutsutun viidennen vuodenajan, joka on täynnä luonnonihmeitä. Kokosimme vinkkejä ainutlaatuisiin luontoelämyksiin keväisessä Virossa.

Menevä sähköisti Tampereen taksimarkkinan Tesloilla ja 5€ kyydeillä4.4.2024 10:00:12 EEST | Tiedote

Kotimainen Menevä taksipalvelu aloitti toiminnan Tampereella ja toi kaupungin katukuvaan sähköautoista koostuvan taksilaivueen. 12 Teslan voimin Tampereella huhtikuun 4. aloittanut Suomen suurin taksialan yhtiö on uusi vaihtoehto vähäpäästöistä ja laadukasta kyytiä arvostavalle matkustajalle. Menevän voi helpoiten tilata sovelluksella, jossa Tampereen kyytien kiinteät hinnat alkavat viidestä eurosta ja ovat kiireisimpäänkin aikaan kaupungin keskustan alueen taksitolppia edullisempi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye