Suomen Metsästäjäliitto ry

Metsästäjäliitto tavattavissa Erätaika-messuilla!

Jaa

Pitkän odotuksen jälkeen erämessuja järjestetään eri puolilla Suomea tänä kesänä. Metsästäjäliitto on mukana Erätaika-messuilla Kuopiossa 6.-8. toukokuuta. Osaston numero on G10-23. Osastolla on Metsästäjäliiton toiminnan esittelyä, mielenkiintoisia vieraita ja näytöksiä sekä Eräkontti Oy:n myyntipiste.

Metsästäjäliiton osastolla voi tutustua mm. maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaan hankkeeseen, jonka tarkoituksena on aktivoida kesämökkiläisiä pyytämään pienpetoja joko itse tai pyytämään apua oman alueen metsästäjiltä. Kuopio on yksi Suomen suosituimmista mökkipaikkakunnista. Kuopiossa on yli 10 000 mökkiä. Mikäli joka kymmenes Kuopion mökkiläinen pyydystäisi yhden minkin vuodessa, vuotuinen minkkisaalis kasvaisi viidesosalla.

Haitallisiksi vieraspedoiksi luokitellut supikoira ja minkki uhkaavat Suomen luonnon monimuotoisuutta. Minkki ja supikoira pesärosvoina tuhoavat Suomessa etenkin muutoinkin taantumassa olevien vesilintujen munia, poikasia ja hautovia emoja. Vieraspedoista etenkin supikoiran on todettu olevan pesäsaalistaja ja minkki tuhoaa myös lintujen poikasia ja hautovia emolintuja. Vieraspedot saattavatkin tuhota alueen lintujen poikastuoton jopa totaalisesti tai ainakin vahingot ovat hyvin merkittäviä.

Kesäasunnolleen palaavaa mökkiläistä voi odottaa ikävä yllätys: kutsumaton vieras on muuttanut mökille. Jos mökillä esimerkiksi haisee jossakin kohtaa asumusta pahalle ilman näkyvää syytä, kyseessä voi olla minkin tai supikoiran pesä lattian alla tai pururunkoisen rakennuksen seinä- tai kattorakenteissa.

”Mökkiläiset vieraspetopyyntiin-hankkeessa on tarkoitus saada mökkiläiset pyytämään minkkejä itse, tai ilmiantamaan niitä paikallisille metsästäjille. Tämä edellyttää, että mökkiläisellä on tiedot ja taidot minkin elintavoista ja pyyntiloukkujen käytöstä. Hankkeessa viedään paikallisille metsästysseuroille supi- ja minkkiloukkuja, joita seurat voivat lainata mökkiläisten käyttöön”, kertoo hankkeen koordinaattori Petri Passila, joka on myös tavattavissa messuilla.

Tule tapaamaan Metsästäjäliiton asiantuntijoita ja juo osastollamme vaikka maistuvat nokipannukahvit!

Metsästäjäliitto on mukana kesällä 2022 seuraavilla Erämessuilla:

  • Erätaika-messuilla 6.-8.5.2022 Kuopiossa.
  • Lapin erämessuilla 15.-16.5.2022 Rovaniemellä ja tietysti
  • Riihimäen erämessuilla 9.-12.6.2022

Lisätietoja:
Suvi Honkavaara, puh. 040 730 0866, etunimi.sukunimi@metsastajaliitto.fi

Erätaika-messut: https://savoneramessut.fi/

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Metsästäjäliitto ry
Suomen Metsästäjäliitto ry
Kinturinkuja 4
11101 Riihimäki

Suomen Metsästäjäliitto on valtakunnallinen metsästäjien etujärjestö, jonka jäseninä on noin 145 000 metsästäjää ja 2 700 metsästysseuraa. Viime vuonna tuli kuluneeksi tasan 100 vuotta Metsästäjäliiton perustamisesta. Lue lisää Metsästäjäliiton verkkosivuilta.

JAHTIMEDIA.FI on Suomen Metsästäjäliiton verkkolehti, jossa julkaistaan metsästysaiheisia artikkeleita, haastatteluja sekä videoita. Aihepiirejä ovat muun muassa metsästys, luonto, metsästyskoirat, riistaruoka jametsästysammunta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Metsästäjäliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme