Messukeskus

Metsäteollisuuden PulPaperin ohjelmassa esillä digitalisaatio, vastuullisuus ja uudet tekstiilituotteet

Jaa

Alan johtava tapahtuma PulPaper nostaa konferenssiohjelmassaan esille toimialan merkittäviä ja puhuttavia aiheita juuri nyt. Kotimaisten ja kansainvälisten huippupuhujien myötä keskusteluun nousevat muun muassa ympäristö ja kestävyys, tehokkuus ja alan turvallisuus. PulPaper järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 27.-29.4.2021.

Metsäteollisuuden tapahtuma PulPaperin konferenssiohjelmassa on ensi keväänä alan kiinnostavimmat aiheet ja kysymykset, kun tapahtuman teemana on Building tomorrow’s bioeconomy. Konferenssiohjelma on jaettu vielä omiin alateemoihinsa, jotta osallistujien on helppoa poimia itseään kiinnostavimmat aiheet puheenvuorojen seasta.

IT ja automaatio -osiossa keskustellaan digitalisaation tarjoamista mahdollisuuksista metsäteollisuudessa, ja erityisesti alan investoinneissa. Turvallisuuteen ja riskienhallintaan keskittyvässä osuudessa puolestaan nostetaan esille turvallisuuskulttuurin luominen jalostusprosessissa, turvallisuus jalostusprosessissa sekä se, miten soodakattiloiden riskien hallintaa voidaan jatkuvasti kehittää. Myös alan tehokkuutta käsitellään konferenssiohjelmassa muun muassa älykkään ja ennakoivan kunnossapidon, tehtaiden energiansäätelyn ja operaatioiden jatkuvaa kehittämistä esittelevien esimerkkien kautta.

Ympäristö ja vastuullisuus ovat aiheina esillä myös metsäteollisuudessa. PulPaperissa näihin tartutaan muun muassa biopohjaisten materiaalien hyötyjen, haasteiden ja kierrätettävyyden kannalta. Metsäteollisuus taipuu yhä useammin myös tekstiileiksi, ja paperin kierrättäminen tekstiilien kuiduiksi onkin esillä useammassa puheenvuorossa. Toinen ajankohtainen aihe metsäteollisuudessa on myös pakkausratkaisut, joiden saralla esitellään nanoselluloosan mahdollisuuksia elintarvikkeiden pakkauksissa, ja eukalyptuspohjaisten pakkaustuotteiden ajankohtaisia kehityssuuntia.

”Metsäteollisuus pystyy tarjoamaan monia konkreettisia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Näillä ratkaisuilla rakennetaan tulevaisuuden kestävää biotaloutta, josta haluamme puhua PulPaperissa”, toteaa Puunjalostusinsinöörit ry:n toimitusjohtaja Antti Lindqvist.

Tapahtuman lopullinen ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan loppuvuodesta.

Metsäalan kanssa samaan aikaan Messukeskuksessa koko kansainvälinen kemianala

Tuleva PulPaper järjestetään samaan aikaan ChemBio Finlandin ja Helsinki Chemicals Forumin kanssa, mikä tekee tapahtumakokonaisuudesta kansainvälisesti kävijöille ja osallistuville yrityksille entistä houkuttelevamman.

”On hienoa saada alan johtava metsäalan tapahtuma PulPaper Messukeskukseen koko kansainvälisen kemianalan kanssa samaan aikaan. Tämä mahdollistaa alojen synergiaa entisestään ja tarjoaa osallistujille upean mahdollisuuden verkostoitua ja täydentää osaamistaan”, PulPaperin myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergström iloitsee.

Metsäteollisuuden johtava, kansainvälinen tapahtuma PulPaper järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 27.–29.4.2021 yhteistyössä Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa. Pohjoismaiden johtava kemian- ja bioalan tapahtuma ChemBio Finland ja kemikaaliturvallisuuden kansainvälinen asiantuntijafoorumi Helsinki Chemicals Forum pidetään 27.–28.4.2021. 

www.pulpaper.fi  #pulpaper2021 

Lisätiedot: Tiedottaja Eva Kiviranta, 040 7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Toimitusjohtaja Antti Lindqvist, Puunjalostusinsinöörit ry, 040 725 2543, antti.lindqvist@puunjalostusinsinoorit.fi  

Kuvia vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/  

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kulunut vuosi on ollut GoExpossa esillä oleville lajeille menestys – ensi kevään tapahtumassa harrastajille lisää intoa ja inspiraatiota13.10.2020 13:30:00 EESTTiedote

GoExpo -tapahtumakokonaisuudesta tutut lajit, kuten urheilu, golf, ulkoilu, ratsastus ja valokuvaaminen ovat kasvattaneet harrastajamääriä kuluneen vuoden aikana. Ensi kevään tapahtumassa huomioidaan niin lajien uudet harrastajat kuin kokeneet konkaritkin. GoExpo järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 12.-14.3.2021.

Luminord-kilpailun palkinnot Sauli Flanderille ja Miro Virralle6.10.2020 15:04:22 EESTTiedote

Luminord 2020 -valaisinsuunnittelukilpailun on voittanut Sauli Flanderin ja Miro Virran työ TERRA. Kunniamaininnan sai Tim Moesgenin, Natalia Ruiz-Románin ja Tyko Sillanpään työ CONA. Tavallisesti Habitare-messujen yhteydessä jaettava, Suomen Messusäätiön rahoittama 5 000 euron palkinto ojennettiin nyt poikkeuksellisesti Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon avajaisten yhteydessä 2.10.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme