Business Tampere

Microsoft avaa Tampereelle uuden kehitysyksikön

Jaa

Uutinen tietojätin paluusta saatiin vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Nokia-puhelimia valmistavan HMD Globalin uuden tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen sijoittumisesta Tampereelle kerrottiin.

Microsoft avaa Tampereelle uuden kehitysyksikön .
Microsoft avaa Tampereelle uuden kehitysyksikön .

Tampereelle on muutaman vuoden aikana sijoittunut useita tutkimus- ja tuotekehityskeskuksia. Oman yksikkönsä kaupunkiin ovat tuoneet esimerkiksi Huawei, Xiaomi ja Axon. Microsoft on viiden vuoden sisällä yhdeksäs Tampereelle kuvantamisen tutkimus- ja tuotekehitysyksikön perustanut ulkomaalainen yritys.

Kuvantamisen osaaminen on Tampereen vahvuus

Business Tampereen asiantuntijat ovat edesauttaneet Microsoftin yksikön sijoittumisessa. Kilpailu suuren kansainvälisen yrityksen yksiköstä oli kovaa ja kilpakumppaneina oli suuria kaupunkeja maailmalta.

Business Tampereen teknologia-asiakkuusvastaava Oliver Hussey toivottaa Microsoftin Surface-tiimin lämpimästi tervetulleeksi Tampereelle.

- Tällaisten investointien houkuttelussa avainasemassa on seudun osaaminen. Nämä investoinnit eivät tapahdu sattumalta. Keräämme nyt satoa niistä viisaista päätöksistä, joiden ansiosta Tampereella panostettiin muun muassa signaalinkäsittelyn, optiikan ja fotoniikan korkeakoulututkimukseen ja -opetukseen. Yhteistyö yritysten ja korkeakoulujen kanssa ja osaavat opiskelijat ovat edelleen yleisimpiä syitä siihen, miksi yritykset valitsevat Tampereen tuotekehityspaikakseen, Oliver Hussey sanoo.

Tampereen kuvantamisen ekosysteemi perustettiin yli neljä vuotta sitten, ja siitä on tullut yksi johtavista kuvantamisteknologian keskittymistä maailmassa. Katso tästä video kuvantamisen ekosysteemistä.

20-30 uutta työpaikkaa Tampereelle

Microsoft kertoo tiedotteessaan, että uudessa Tampereeen yksikössä aloitetaan keskittymällä Surface-laitteiden kamerateknologian, kuvantamisen, langattomuuden ja elektroniikan suunnitteluun. Ensimmäisessä vaiheessa Tampereen yksikkö koostuu 20-30 asiantuntijasta.

Katso tästä video kuvantamisen ekosysteemistä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Microsoft avaa Tampereelle uuden kehitysyksikön .
Microsoft avaa Tampereelle uuden kehitysyksikön .
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Kaupin alueella Tampereella testataan sähköpyöriä ratkaisemaan liityntäpysäköinnin haasteita25.11.2020 13:12:01 EETTiedote

Kaupin alueella on aloitettu sähköpyöräkokeilu, jossa alueella liikkuville tarjotaan mahdollisuus käyttää sähköpyöriä ilmaiseksi. Kokeilun tarkoituksena on tarjota helppo ja vaivaton tapa kulkea Linnainmaalta Kauppiin, jonne kuljetaan jo nyt paljon liityntäpysäköintialueiden kautta Niihamasta ja Hakametsästä. Usein viimeiset kilometrit on kuljettu jalkaisin tai omalla pyörällä, joka on jouduttu ottamaan mukaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme