Academy Finland Oy

Microsoft uskoo Academyn tuovan apua IT-alan osaajapulaan ㅡ kolmas tarkoin valittu Academy-luokka koulutetaan hallitsemaan Microsoft Azure-teknologioita

Jaa

Kiihdytetyn oppimisen menetelmää hyödyntävä tulevaisuuden koulu Academy tuli Suomeen viime keväänä tarjoamaan ratkaisuvaihtoehdon IT-alan osaajapulaan. Suomen historian kolmannen Academy-ryhmän haku on alkanut ja tämä luokka tullaan perehdyttämään tulevaisuuden alustan, Microsoft Azuren saloihin. Academyn tavoite on kouluttaa Suomessa yli sata uutta IT-konsulttia vuoden 2018 aikana.

Academyn koulutustilat sijaitsevat Espoon Keilarannassa.
Academyn koulutustilat sijaitsevat Espoon Keilarannassa.

Seuraavan kurssin keskiössä tulee olemaan Microsoft Azure -alusta, jonka päälle voidaan toteuttaa sovelluksia millä tahansa kielellä, esimerkiksi tällä kurssilla käytettävällä C#.NET:llä. Azure on pilvipalvelu, jota voidaan käyttää alustana sekä virtuaalipalvelimille että ohjelmisto- ja sovelluskehitykselle. Microsoft Azuren käyttö sovelluskehityksessä kasvaa tällä hetkellä vauhdilla ja Azuren laajamittainen hyödyntäminen ohjelmistokehityksessä ja sovellusten alustana kasvattaa tarvetta uusille IT-osaajille.

IT-ala on kiistatta yksi nopeimmin kehittyvistä teknologian osa-alueista. Uudet tekniikat sekä ohjelmisto- että sovelluskehityksen innovaatiot mullistavat alaa. Lisäksi kehityksen vauhti kiihtyy jatkuvasti. Academy ei halua kahden Java-luokan jälkeen profiloitua vain yhden teknologian ihmeeksi. Toimitusjohtaja Jukka Pulkkisen mukaan Academy haluaa ensisijaisesti vastata suomalaisten yritysten tarpeeseen tulevaisuuden IT-osaajista.

- Kahden Java-luokan aikana asiakkaamme ovat kyselleet kovasti olisiko osaajia tulossa myös C#.net-taidoilla varustettuina. Microsoftin sovelluskehitysvälineet ja Azure pilvialusta ovat tulevaisuuden osaamista ja me koulutamme joustavasti ja nopeasti sellaista työvoimaa, jolle on kysyntää. Emme sitoudu vain yhteen teknologiaan, vaan haluamme mukautua tarpeisiin. Samalla tulemme palvelleeksi useampia asiakkaita, Pulkkinen kertoo.

- Ruotsissahan on jo koulutettu kokonaisia luokkia räätälöidysti suoraan yksittäisten asiakasyritysten tarpeisiin. Academyn kiihdytetyn oppimisen kurssit ovat ratkaisseet monen yksittäisen yrityksen osaajapulan ja sama kehitys on näköpiirissä myös Suomessa, Pulkkinen jatkaa.

Suomen Microsoftilla ollaan vaikuttuneita Academyn aloituksesta Suomessa. Erityishuomiota on kiinnittänyt koulutukseen hakeneiden henkilöiden taso ja konsulttien oppimisen nopeus. Microsoftinpilvialustaratkaisuista vastaava johtaja Antti Alila otti uutisen seuraavan luokan uudesta teknologiavalinnasta ilolla vastaan – kumppaneiden ja asiakkaiden huutoon on vastattu!

- IT-alan kehitystä Suomessa uhkaa pula laadukkaista osaajista. Meistä oli hienoa kuulla Academyn seuraavan kurssin teknologiavalinnasta. Kurssin päätyttyä kumppaneillamme on mahdollisuus saada työntekijöiksi monivaiheisen hakuprosessin läpäisseitä uusia osaajia, jotka hallitsevat Microsoftin sovelluskehitysvälineet, jolloin he pystyvät paremmin vastaamaan asiakkailtaan tulevaan kysyntään, Alila kommentoi.

Intensiivisen koulutusjakson aikana tehdään koodausta 500 tuntia, mikä vastaa noin viiden vuoden IT-alan korkeakouluopintojen koodausmäärää Ruotsissa. Kurssilaiset oppivat sisäistämään itsenäisesti nykypäivän teollisuuden vaatimia taitoja, ja ovat kysyttyjä työntekijöitä markkinoilla.

- Aikaisemmilla Academyn kursseilla lähes puolet osallistujista on ollut naisia, joita IT-alalla on toistaiseksi vielä suhteellisen vähän. Tämä on mielestäni erityisen hieno seikka, koska yleisesti digipalveluiden käyttö jakautuu tasapuolisesti miesten ja naisten kesken, jolloin niiden tekijöistäkin luonnollisesti pitäisi olla nykyistä isompi osa naisia. Kaiken kaikkiaan odotamme että kurssilta valmistuu motivoituneita, intohimoisesti IT-alaan suhtautuvia tulevaisuuden ammattilaisia, Alila päättää.

Mikä Academy on ja miksi se on nyt Suomessa?
Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Pulkkinen
Managing Director
Academy Finland
+358 50 447 2747
jukka.pulkkinen@academy.fi

Kuvat

Academyn koulutustilat sijaitsevat Espoon Keilarannassa.
Academyn koulutustilat sijaitsevat Espoon Keilarannassa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Academyn ensimmäinen 20 hengen luokka IT-konsultteja valmistui ennen joulua. Toinen luokka aloitti 12 viikkoa kestävät intensiiviset opintonsa tammikuun puolivälissä. Kahden ensimmäisen luokan opinnot painottuvat Java-kielen hallintaan.

Ohjelma kouluttaa mukaan valituista henkilöistä IT-konsultteja vain 12 viikossa ja rekrytointiprosessissa painotetaan henkilöiden kognitiivisia kykyjä sekä motivaatiota. Koodaustaidon lisäksi konsultit saavat niin sanottua Soft Skills -koulutusta viestintä- ja myyntitaidoista, projektien vetämisestä sekä ketteristä menetelmistä. Koulutus on henkilöille maksuton ja kurssille valituille taataan vakituinen IT-alan työpaikka - taustasta riippumatta läpäisseille taataan vakituinen työpaikka - taustasta riippumatta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Academy Finland Oy

IT-osaajia Suomeen järeillä keinoilla: Academy alkaa kouluttaa maailman innovatiivisimman yrityksen teknologian osaajia Telialle ja CGI:lle17.9.2018 08:00Tiedote

ServiceNow on maailman innovatiivisimmaksi yritykseksi listattu (Forbes, 2018) yhdysvaltalainen teknologiayritys, jonka teknologioiden ympärille on rakentunut suosittu ja kehittyvä palvelunhallinnan ekosysteemi. Näyttääkseen suuntaa IT-alan kehityksessä CGI ja Telia rekrytoivat ja kouluttavat uusia osaajia Academyn räätälöimällä ServiceNow-intensiivikoulutuksella.

Tulevaisuuden koulu toi kiihdytetyn oppimisen Suomeen – nyt toimialojensa suunnannäyttäjät Accenture ja LeaseGreen haastavat perinteiset tavat rekrytoida ja kouluttaa osaajia12.3.2018 11:00Tiedote

Tulevaisuuden koulu Academy toi Suomeen kiihdytetyn oppimisen menetelmään perustuvan intensiivikoulutuksen, jolla ratkotaan monialaiseen osaajatarpeeseen liittyviä ongelmia. Academyn uusi oma kampus valmistuu Espoon Keilarantaan keväällä juuri sopivaan aikaan, sillä uudet ja samalla Suomen historian ensimmäiset yksittäisille yrityksille räätälöidyt koulutusohjelmat täyttävät tuliterät luokkatilat kesäksi. Energiatehokkuuteen painottuva luokka toteutetaan yhteistyössä Suomen johtavan energiapalveluyhtiön LeaseGreenin kanssa. Accenture puolestaan panostaan omalla luokallaan Java-ohjelmoinnin koulutukseen. Tällaisia yksittäisille yrityksille suunniteltuja ja toteutettuja kiihdytetyn oppimisen koulutusohjelmia ei ole järjestetty aikaisemmin Suomessa. Kuka tahansa voi hakea ohjelmiin ja mukaan valitut henkilöt työllistyvät kyseisiin yrityksiin jo 12 viikon opintojen jälkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme