Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Microsoftin lahjoitus Kansallisgallerialle vahvistaa Suomen kulttuurin tulevaisuutta

Jaa

Kansainvälinen ohjelmistoalan suuryritys Microsoft on tehnyt merkittävän lahjoituksen Kansallisgallerialle. 50 000 euron lahjoitus, joka valtion vastinrahan myötä kasvaa 175000 euroksi, tuo kaivattua joustoa Kansallisgallerian kolmen museon, Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon sekä kokoelmahallintaosaston tulevaisuuden toimintaan.

”Tämä lahjoitus on osa Microsoftin panosta Suomi 100 -juhlavuoteen. Tänä vuonna olemme muun muassa tehneet lahjoituksia suomalaiselle tieteelle, ja nyt haluamme osoittaa lahjoituksen myös taiteelle ja kulttuurille,” kertoo Microsoftin tietoyhteiskuntasuhteiden johtaja Max Mickelsson.

Globaalina toimijana Microsoftin lahjoitus kansalliselle kulttuuriorganisaatiolle on erityisen huomionarvoinen. ”Lahjoitus osoittaa kulttuurin olevan tärkeä arvo yritysmaailmassa. Se on panostus Suomen kulttuuriin ja sen kansainväliseen tulevaisuuteen”, kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen.

Kansallisgallerian säätiöpääomaa on kesäkuun loppuun mennessä kerätty 3,2 miljoonaa euroa yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä. Valtio tukee jokaista lahjoitettua euroa 2,5 eurolla. Microsoftin lahjoittama summa kerryttää Kansallisgallerian säätiön pääomaa 175000 eurolla.

Kansallisgallerian toimintakulut katetaan myös tulevaisuudessa rahapelitoiminnan voittovaroista, mutta niin kansallisen kuin kansainvälisen vaikuttavuuden rakentaminen vaatii joustavampia rahoituskeinoja. ”Museokävijät osaavat jo nyt odottaa korkean tason näyttely- ja tapahtumaohjelmaa. Esimerkiksi digitaalisuus luo uusia mahdollisuuksia tulevaisuuden projekteille,” kertoo varainhankintajohtaja Jyri Tawast. ”Lahjoitusvarojen sijoituksesta saatu korkotuotto mahdollistaa sellaisia projekteja, joita olemassa olevilla resursseilla ei välttämättä voida tehdä.” Kansallisgallerian hallitus päättää säätiöpääoman sijoitusten korkotuottojen käyttökohteet.

Kansalaiset voivat osallistua Kansallisgallerian pääomakeräykseen lahjoittamalla rahaa lipun oston yhteydessä, laittamalla rahaa museoissa oleviin lippaisiin, tekemällä mobiililahjoituksen tai lahjoittamalla kansallisgalleria.fi -sivuston kautta. Keräys jatkuu 30.6.2017 saakka.

Varainhankinnan verkkosivusto:
www.kansallisgalleria.fi

Lisätietoja:

Risto Ruohonen
pääjohtaja, Kansallisgalleria
+358 50 556 7169

Max Mickelsson,
Tietoyhteiskuntasuhteiden johtaja, Microsoft 
+358 50 4999 776

Jyri Tawast
varainhankintajohtaja, Kansallisgalleria
+358 44 261 0242

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme