IBM Suomi

Miehittämätön ja itseohjautuva alus The Mayflower testaus- ja tutkimusmatkalle

Jaa

Alus viettää seuraavat kuusi kuukautta merellä tehden erilaisia testejä ja tutkimuksia.

PLYMOUTH, ISO-BRITANNIA – 16.9.2020: Miehittämätön ja täysin itseohjautuva The Mayflower Autonomous Ship (MAS) on valmis ja se laskettiin vesille Plymouthissa. MAS viettää seuraavat kuusi kuukautta merellä ja suorittaa erilaisia testejä ja ​​tutkimuksia ennen varsinaista matkaa Atlantin yli keväällä 2021. Projektia johtaa voittoa tavoittelematon merien tutkimusta edistävä organisaatio ProMare.

Matkan aikana alus kerää tärkeää tietoa meren tämänhetkisestä tilasta ja toimii samalla inspiraationa uusien itseohjautuvien valtamerten tutkimusalusten kehittämiselle. The Mayflower on suunniteltu keräämään merestä tietoa turvallisesti, erilaisiin tilanteisiin sopeutuvasti ja kustannustehokkaasti. Tämän uuden sukupolven tutkimusaluksen odotetaan muuttavan nykyisellään tuntemaamme merentutkimusta. MAS kykenee yhteistyöhön tutkijoiden ja muiden autonomisten alusten kanssa ja auttaa ymmärtämään tämän hetken kriittisiä kysymyksiä, kuten ilmaston lämpenemistä, mikromuovijätteen kertymisestä valtameriin ja merinisäkkäiden suojelutarvetta.

Mayflower hyödyntää IBM:n viimeisimpiä tekoäly- ja pilviratkaisuja sekä reunalaskentaa, Red Hat Open Source -ratkaisuja ja palvelinosaamista navigoidessaan reitin määränpäähänsä. Alus osaa tunnistaa konenäön, tutkajärjestelmien ja lukuisten sensorien välittämän datan perusteella etenemiseen vaikuttavia asioita tai mahdollisia vaaroja. IBM:n kehittämä ”tekoälykapteeni” pystyy näiden tietojen pohjalta itsenäisesti tekemään tarvittavat muutokset kurssiin.

Aluksen matkaa voi seurata osoitteessa https://mas400.com. Interaktiivinen portaali tarjoaa live-päivityksiä aluksen sijainnista, olosuhteista ja sen eri tutkimusprojekteista. Seitsemänlonkeroinen salamatkustaja, mustekala-chatbot Artie, tarjoaa vierailijoille tietoa aluksen tapahtumista.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
https://newsroom.ibm.com/2020-09-15-Mayflower-Autonomous-Ship-Launches


Kuvamateriaalit osoitteessa:
https://newsroom.ibm.com/mayflower-images

Videot osoitteessa:
https://newsroom.ibm.com/mayflower-b-roll


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

IBM Suomi
IBM Suomi
Laajalahdentie 23
00330 Helsinki

(09) 4591http://www.ibm.fi

IBM on pilvialustoihin erikoistunut ja tekoälyä hyödyntävä teknologiayritys. Tuemme asiakkaitamme  kognitiivisen tietojenkäsittelyn, pilvialustojen ja kvanttilaskennan hyödyntämisessä. Vahvan toimiala- ja teknologiaosaamisemme ansiosta pystymme vastaamaan asiakkaidemme nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja pysymään ketterinä jatkuvan teknologisen muutoksen edessä. IBM toimii luotettavana kumppanina yli 170 maassa. www.ibm.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta IBM Suomi

Koruvalmistaja Pandora kaksinkertaisti verkkomyyntinsä IBM:n ratkaisuiden tukemana29.6.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

ARMONK, N.Y. – 29.6.2021: Maailman suurimpiin korubrändeihin lukeutuva tanskalainen Pandora onnistui luomaan yhtenäisen, yksilöllisemmän ja kohdennetun ostokokemuksen IBM:n ratkaisuiden avulla kaksinkertaistaen vuoden 2020 verkkomyyntinsä. Vuosi 2020 on ollut haasteellinen monelle yritykselle ja koronapandemia on pakottanut tekemään suuria ja nopeita muutoksia selviytymisen varmistamiseksi. Yksi näistä yrityksistä on koruvalmistaja Pandora, joka joutui sulkemaan väliaikaisesti suurimman osan sen 2700 kivijalkamyymälästä. Investoinnit monikanavaisen verkkokaupan digitaalisiin ratkaisuihin, kuten virtuaalijonotukseen, tuotteiden virtuaalikokeiluun asiakaskokemuksen kehittämiseen, toimitusketjun sietokyvyn ja ketteryyden lisäämiseen sekä häiriöiden ja riskien minimoimiseen siivittivät Pandoran verkkokaupan menestykseen. "Muutaman viime vuoden aikana olemme Pandorassa tehneet merkittäviä investointeja digitaaliseen asiakaskokemukseen ja kehittäneet datan hyödyntämistä. Olemme yhtenäistänee

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme