HUS

Mielen oireita tai hankala elämäntilanne? Mielenterveystalo.fi-palvelu käytettävissä kirjautumatta ympäri vuorokauden

Jaa

Torstaina 10.10. vietetään Maailman mielenterveyspäivää. Mielenterveystalo.fi-palvelun omahoito-ohjelmat tarjoavat 24/7 neuvoja ja harjoituksia arjen haasteisiin ja mielen oireisiin. Ohjelmat on kehitetty asiantuntemuksella ja niitä voi käyttää ilmaiseksi ja kirjautumatta ympäri vuorokauden.

Mielenterveystalon omahoito-ohjelmista hyötyvät kaikki, jotka haluavat oppia helpottamaan psyykkisiä oireitaan sekä he, jotka odottavat vastaanottoaikaansa ammattilaiselle tai ovat potilaina.  

Luottavan tiedon lisäksi ohjelmat koostuvat konkreettisista harjoituksista ja videoista, joilla esiintyvät niin psykiatrian ammattilaiset kuin psyykkisiä oireita kokeneet ihmiset. 25 omahoito-ohjelman joukosta löytyy apua esimerkiksi unettomuuteen, stressiin, ahdistuksen sekä eron ja parisuhteen hoitamiseen.

Sisällöt perustuvat tutkittuihin ja tehokkaiksi todettuihin menetelmiin ja ne on tuotettu Suomen sairaanhoitopiirien, mielenterveysjärjestöjen ja tavallisten kansalaisten yhteistyössä.

”Toinen hoitaja kännykässäni”

Hyödystä hoidon tukena kertoo traumaperäisen stressioireyhtymän kokenut Petriina Virtanen: ”Jos pelottavat ajatukset saavat minusta otteen illalla, kun hoitajaa ei enää saa kiinni, saatan etsiä kännykästäni Mielenterveystalon ahdistuksen omahoito-ohjelman. Palautan sen avulla mieleeni tärkeitä taitoja ajatusten kohtaamiseen.”

Ohjelma sisältää esimerkiksi altistusharjoituksen, huolihetkiharjoituksen ja rentoutusäänitteen.

”Mielenterveystalo on kuin toinen hoitaja kännykässäni”, Virtanen sanoo.

Myös sairaanhoitaja Anna Pulkkinen, HUSin psykiatrian konsultaatiopoliklinikalta hyödyntää Mielenterveystaloa. ”Kohtaan ihmisiä, jotka ovat sairastuneet tai loukkaantuneet vakavasti. Keskusteluavun lisäksi voin tarjota heille esimerkiksi traumaattiseen kriisiin pureutuvaa omahoito-ohjelmaa”, kertoo Pulkkinen.

Koko Suomen Mielenterveystalo

Mielenterveystalo.fi on toiminut suomalaisten tukena jo kymmenen vuotta ja muodostunut osaksi psykiatrista hoitoa. Käyttäjämäärä ylittänee tänä vuonna 1,7 miljoonaa. 

Omahoito-ohjelmien lisäksi palvelussa voi esimerkiksi

  • selvittää psyykkistä vointiaan kyselyiden avulla ja saada suosituksia jatkotoimenpiteistä
  • löytää kotikuntansa mielenterveyspalvelutpalvelut järjestöistä sairaaloihin
  • oppia tukemaan läheisen mielenterveyttä Mielenterveys puheeksi -oppaan avulla
  • saada tietoa nettiterapioista
  • chattailla virtuaaliapuri Millin kanssa, joka ohjaa nuoria masennus- ja ahdistusoireissa oikean avun pariin (www.nuortenmielenterveystalo.fi).
Video omahoito-ohjelmista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt

 

Petriina Virtanen, kokemusasiantuntija

petriina.virtanen@gmail.com

p. 044 9950 865

Anna Pulkkinen, konsultoiva sairaanhoitaja

HUS Psykiatria, Konsultaatiopoliklinikka

anna.pulkkinen@hus.fi

p. 050 428 6198

Reetta-Maria Roiha, kehittämispäällikkö

HUSin IT-Psykiatria

reetta-maria.roiha@hus.fi

p. 050 441 53 01

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Styrelsens beslut 4.11: Det slutliga budgetförslaget till fullmäktige behandlas 25.11.20194.11.2019 17:36:47 EETTiedote

Flera stora projekt och betydande överföringar av verksamhet år 2020 Styrelsen behandlade budgeten för 2020 på sitt möte. År 2020 genomförs ett omfattande ibruktagande av Apotti och systemet för verksamhetsstyrning Harppi, som används för administration av upphandlings-, logistik-, ekonomi- och personalprocesser blir molnbaserat. Därutöver utökas verksamheten med nya funktioner som överförs till HUS: laboratorie- och bilddiagnostikfunktionerna vid Södra Karelens sjukvårdsdistrikt (Eksote), logistik- och upphandlingsfunktionerna vid Samkommunen för sjukvårds- och socialtjänster i Kymmenedalen (Kymsote) samt Borgå och Lovisa hemsjukvård. Dessa funktioner ökar HUS verksamhetsintäkter nästa år med 32 miljoner. Apotti är det största enskilda förändrings- och utvecklingsprojektet i HUS historia, och med det eftersträvas betydande operativa och kvalitativa fördelar. I och med ibruktagandet av Apotti uppgår kostnaderna för patientdatasystem nästa år inklusive kostnader av engångskaraktär till

Hallituksen päätökset 4.11.: Lopullinen talousarvioesitys valtuustolle käsitellään 25.11.20194.11.2019 17:36:29 EETTiedote

Vuonna 2020 suuria hankkeita ja merkittäviä toiminnansiirtoja Hallitus käsitteli kokouksessaan vuoden 2020 talousarviota. Vuonna 2020 toteutetaan laajamittainen Apotin käyttöönotto sekä hankinta-, logistiikka-, talous- ja henkilöstöprosessien ohjaukseen käytettävän Harppi-toiminnanohjausjärjestelmän pilvipalveluun siirtäminen. Lisäksi HUSin toiminta laajenee uusilla siirtyvillä toiminnoilla: Eksoten kuvantamis- ja laboratoriotoiminnot, Kymsoten logistiikka ja hankinta sekä Porvoon ja Loviisan kotisairaanhoito. Nämä toiminnot kasvattavat HUSin toimintatuottoja ensi vuonna noin 32 miljoonaa euroa. Apotti on HUSin historian suurin yksittäinen toiminnan muutos- ja kehittämishanke, jolla tavoitellaan merkittäviä toiminnallisia ja laadullisia hyötyjä. Apotin käyttöönoton myötä potilastietojärjestelmäkulut ovat ensi vuonna kertaluontoisine käyttöönottokuluineen noin 81 miljoonaa euroa, jonka vuoksi vuoden 2020 talousarvioesitys on poikkeuksellisesti 40 miljoonaa euroa alijäämäinen. Hallitus o

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme