HUS

Mielen oireita tai hankala elämäntilanne? Mielenterveystalo.fi-palvelu käytettävissä kirjautumatta ympäri vuorokauden

Jaa
Torstaina 10.10. vietetään Maailman mielenterveyspäivää. Mielenterveystalo.fi-palvelun omahoito-ohjelmat tarjoavat 24/7 neuvoja ja harjoituksia arjen haasteisiin ja mielen oireisiin. Ohjelmat on kehitetty asiantuntemuksella ja niitä voi käyttää ilmaiseksi ja kirjautumatta ympäri vuorokauden.

Mielenterveystalon omahoito-ohjelmista hyötyvät kaikki, jotka haluavat oppia helpottamaan psyykkisiä oireitaan sekä he, jotka odottavat vastaanottoaikaansa ammattilaiselle tai ovat potilaina.  

Luottavan tiedon lisäksi ohjelmat koostuvat konkreettisista harjoituksista ja videoista, joilla esiintyvät niin psykiatrian ammattilaiset kuin psyykkisiä oireita kokeneet ihmiset. 25 omahoito-ohjelman joukosta löytyy apua esimerkiksi unettomuuteen, stressiin, ahdistuksen sekä eron ja parisuhteen hoitamiseen.

Sisällöt perustuvat tutkittuihin ja tehokkaiksi todettuihin menetelmiin ja ne on tuotettu Suomen sairaanhoitopiirien, mielenterveysjärjestöjen ja tavallisten kansalaisten yhteistyössä.

”Toinen hoitaja kännykässäni”

Hyödystä hoidon tukena kertoo traumaperäisen stressioireyhtymän kokenut Petriina Virtanen: ”Jos pelottavat ajatukset saavat minusta otteen illalla, kun hoitajaa ei enää saa kiinni, saatan etsiä kännykästäni Mielenterveystalon ahdistuksen omahoito-ohjelman. Palautan sen avulla mieleeni tärkeitä taitoja ajatusten kohtaamiseen.”

Ohjelma sisältää esimerkiksi altistusharjoituksen, huolihetkiharjoituksen ja rentoutusäänitteen.

”Mielenterveystalo on kuin toinen hoitaja kännykässäni”, Virtanen sanoo.

Myös sairaanhoitaja Anna Pulkkinen, HUSin psykiatrian konsultaatiopoliklinikalta hyödyntää Mielenterveystaloa. ”Kohtaan ihmisiä, jotka ovat sairastuneet tai loukkaantuneet vakavasti. Keskusteluavun lisäksi voin tarjota heille esimerkiksi traumaattiseen kriisiin pureutuvaa omahoito-ohjelmaa”, kertoo Pulkkinen.

Koko Suomen Mielenterveystalo

Mielenterveystalo.fi on toiminut suomalaisten tukena jo kymmenen vuotta ja muodostunut osaksi psykiatrista hoitoa. Käyttäjämäärä ylittänee tänä vuonna 1,7 miljoonaa. 

Omahoito-ohjelmien lisäksi palvelussa voi esimerkiksi

  • selvittää psyykkistä vointiaan kyselyiden avulla ja saada suosituksia jatkotoimenpiteistä
  • löytää kotikuntansa mielenterveyspalvelutpalvelut järjestöistä sairaaloihin
  • oppia tukemaan läheisen mielenterveyttä Mielenterveys puheeksi -oppaan avulla
  • saada tietoa nettiterapioista
  • chattailla virtuaaliapuri Millin kanssa, joka ohjaa nuoria masennus- ja ahdistusoireissa oikean avun pariin (www.nuortenmielenterveystalo.fi).

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Video omahoito-ohjelmista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt


 


Petriina Virtanen, kokemusasiantuntija


petriina.virtanen@gmail.com


p. 044 9950 865


Anna Pulkkinen, konsultoiva sairaanhoitaja


HUS Psykiatria, Konsultaatiopoliklinikka


anna.pulkkinen@hus.fi


p. 050 428 6198


Reetta-Maria Roiha, kehittämispäällikkö


HUSin IT-Psykiatria


reetta-maria.roiha@hus.fi


p. 050 441 53 01

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye