MIELI Suomen Mielenterveys ry

Mielenterveysjärjestöt julistavat ympäristöhätätilan 16.3. – Tervetuloa livestreamiin

Jaa

Tervetuloa Hätähuuto ympäristön puolesta -livestreamiin tiistaina 16.3. kello 11.–11.30. Mielenterveysjärjestöt julistavat ympäristöhätätilan Helsingin Lapinlahdessa livestreamin välityksellä.

Ilmastokriisi ja luonnon monimuotoisuuden romahtaminen uhkaavat merkittävästi myös mielenterveyttä. Ympäristökriisit ja epävarmuus tulevaisuudesta lisäävät muun muassa stressiä, toivottomuutta, pelkoa, ahdistusta ja masennusta.

Ihmiset tarvitsevat psyykkisen turvallisuuden tunnetta. Se syntyy turvallisten ihmissuhteiden ohella riittävän turvallisesta ympäristöstä ja uskosta elämän jatkuvuuteen.

Tunteiden ja ajatusten tunnistaminen, hyväksyminen ja tunnetaitojen harjoitteleminen auttavat ympäristömuutosten ja ilmastokriisin keskellä. Kohdataan ja jaetaan näitä tunteita yhdessä.

Tule mukaan seuraamaan Hätähuuto ympäristön puolesta -suoratoistoa MIELI ry:n Facebook- tai YouTube-tililtä. 

Hätähuuto ympäristön puolesta! -livestreamin ohjelma

  • Tapahtuman juontaa toimittaja Kimmo Ohtonen
  • MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi kertoo mielenterveysjärjestöjen roolista ympäristökriisissä
  • Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen vastaa hätähuutoon
  • Dosentti ja ympäristöahdistus-tutkija Panu Pihkala vastaa kysymyksiin ympäristötunteista
  • The Shouting Man näyttää, miten ympäristötunteita voi käsitellä huutamalla

Linkki suoratoistoon julkaistaan tapahtuman Facebook-sivulla.

Tule mukaan Ympäristötunne-kampanjaan

Kun huoli ympäristöstä ja tulevaisuudesta lisääntyy, on tärkeää pysähtyä yhdessä ympäristötunteiden äärelle.

Haluamme lisätä keskustelua ympäristötunteista ja ilmastoahdistuksesta, koska mielelle aiheutunut kuormitus ei ole yhtä näkyvää kuin lumettomat joulut.

Kampanjaa järjestää Ympäristöahdistuksen mieli -hanke, jossa käsitellään ympäristötunteita. Järjestämme esimeriksi ympäristöahdistukseen ja ympäristötunteisiin keskittyviä vertaistukiryhmiä verkossa.

Kampanja julkaistaan livestreamin yhteydessä.

Lisätietoa Ympäristöahdistuksen mieli -hankkeesta

Tapahtuman järjestäjät

MIELI ry
Mielenterveyspooli
Lapinlahden Lähde
Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry
Tunne ry
Nyyti ry

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Satu Turhala
Ympäristöahdistuksen mieli -hanke, MIELI ry
+358 40 652 6646
etunimi.sukunimi@mieli.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Mental Health Art Week – MHAW-toimintaviikko tarjoaa virtuaalitapahtumia MIELI ry:n ja Museokortin yhteistyönä25.5.2021 09:47:35 EEST | Tiedote

Seitsemäs Mental Health Art Week – MHAW-toimintaviikko yhteistyössä Museokortin kanssa on käynnistynyt. Tarjolla on yli 50 erilaista maksutonta museoiden virtuaalista MHAW-tapahtumaa. Mukana on tapahtumia virtuaaliopastuksista proosaluentaan ja lyhytelokuvista taidejoogaan. Tutustu tapahtumatarjontaan Museokortin sekä MIELI ry:n sivuilla, jaa tietoa upeista tapahtumista ja tule mukaan nauttimaan kulttuurista ja taiteesta! Lisäksi toukokuun loppuun jatkuvassa, Museokortin ja MIELI ry:n yhteisessä Hyvinvointia kulttuurista -kampanjassa on mukana 16 tunnettua suomalaista, 8 200 kyselytutkimuksen vastaajaa ja 40 museota, jotka muistuttavat kulttuurin monista tavoista vahvistaa mielen hyvinvointia ja jaksamista, etenkin poikkeusolojen aikana. Korona-aikana Suomessa useampi kuin joka kolmas on kokenut voimakasta henkistä kuormitusta. Mielenterveysongelmien määrä on kasvanut ja erityisesti nuoret aikuiset ovat saaneet useammin psykiatrisia diagnooseja. Samoin yhteydenotot MIELI ry:n Kriisipuh

Mielinauha-kampanjaa tähdittää Kaija Koo: ”Kunpa me ihmiset voisimme kuunnella toisiamme herkällä korvalla”31.3.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Mielinauha-kampanjan yhteydessä kerätään varoja kotimaiseen mielenterveystyöhön ja kriisiauttamiseen. Kampanjakasvona tänä vuonna on koko kansan rakastama taiteilija Kaija Koo, joka on löytänyt voimansa kovien koettelemusten jälkeen. Neljättä kertaa järjestettävä Mielinauha-kampanja käynnistyy 1. huhtikuuta ja jatkuu kesäkuun loppuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme