MIELI Suomen Mielenterveys ry

MIELI ry Pride-viikolla: Jokainen mieli on samanarvoinen

Jaa

MIELI Suomen Mielenterveys ry osallistuu Pride-viikolle 24.–30.6.2019 sekä Helsinki Pride -kulkueeseen 29.6. teemalla “Jokainen mieli on samanarvoinen”.

Liian moni sateenkaari-ihminen joutuu kohtaamaan mitätöimistä ja sosiaalista painetta, sekä pahimmillaan kiusaamista, uhkailua ja väkivaltaa. Tämä heikentää itsetuntoa ja minäkuvaa, ja on mielenterveyden häiriöiden riskitekijä.

Haasteita avun hakemisessa voi syntyä myös siitä, että seksuaaliseen ja sukupuoliseen moninaisuuteen liittyviä tarpeita ei tunnisteta. Mielenterveys kuuluu kuitenkin kaikille riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta.

MIELI ry:n tarjoaman tuen ja avun lähtökohta on jokaisen ihmisen kohtaaminen yksilönä. Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen voi soittaa, kriisivastaanotolle saapua ja Sekasin-chattiin ottaa yhteyttä luottamuksellisesti ja anonyymisti.

Pride 24.–30.6. antaa äänen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ja juhlistaa tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta sekä kaikille kuuluvia ihmisoikeuksia.

MIELI ry sidosryhmineen osallistuu Senaatintorilta lähtevään Pride-kulkueeseen sekä Kaivopuiston puistojuhlaan 29.6. lauantaina kukkaseppeleiden ja ilmapallojen kera. Kulkueeseen osallistuvaa MIELI ry:n rekkaa koristavat sloganit: ”Jokainen mieli on samanarvoinen” ja ”Ainahan se on mielessä, tasa-arvo”.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Reija Tuomisalo
SOS-kriisikeskuksen päällikkö
+358 40 555 8491
etunimi.sukunimi@mieli.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme