Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Mielikuvatutkimus Pasilasta: harmaa betoniviidakko muuttumassa trendikkääksi kaupunginosaksi

Jaa

Pasilan kaupunginosa on perinteisesti tunnettu rosoisesta arkkitehtuurista ja hyvistä julkisen liikenteen palveluista. Alueen viime vuosien kehitys näkyy jo tuoreen PasilaHUB-hankkeen teettämän mielikuvatutkimuksen tuloksissa.

Haaga-Helian opiskelijaryhmä selvitti minkälaisia mielikuvia Pasilan alueen asukkailla, yrityksillä ja työntekijöillä on kaupunginosasta. Samalla kyselytutkimuksessa otettiin selvää, millaisia odotuksia vastaajilla oli Pasilan tulevaisuudesta.

Alueen mielikuvan kehitystä seurataan toteuttamalla sama kysely myös seuraavina vuosina. Kyselytutkimuksen teetti Haaga-Helian luotsaama PasilaHUB-hanke, jossa Pasilaa kehitetään palvelemaan entistä paremmin alueen asukkaiden, kuluttajien ja yritysten tarpeita uusilla kaupan- ja tapahtuma-alan kokeiluilla.

Kyselyyn vastanneet pitivät Pasilaa erinomaisesti saavutettavana, hyvin palvelevana, viihtyisänä ja kehittyvänä kaupunginosana. Kyselyn vastauksissa tuotiin esille, että Pasilasta halutaan luoda uusi moderni kaupunginosa, ei uutta Helsingin keskustaa. Lisäksi lähes viidennes kyselyyn vastanneista toivoo Pasilaa kehitettävän kestävä kehitys ja ekologisuus huomioiden.

Pasilassa viihdytään hyvin

Suurin osa vastaajista kertoi viihtyvänsä Pasilassa hyvin. Keskimäärin naiset ja nuoret kokivat Pasilan ilmapiirin muita verrokkiryhmiä viihtyisämmäksi. Pasilan asukkaat ajattelivat kaupunginosasta myönteisemmin kuin alueella työssäkäyvät.

Pasilan sijainti sekä palvelujen läheisyys ja monipuolisuus mainittiin alueen viihtyvyyttä lisääviksi tekijöiksi. Erityisesti kauppoja ja ravintolapalveluita koetaan olevan riittävästi, mutta toisaalta alueelle toivottiin lisää pieniä kahviloita ja yksilöllisiä kivijalkaliikkeitä. Myös ulkoilumahdollisuuksien koettiin nostavan Keskuspuiston kupeessa sijaitsevan Pasilan viihtyvyyttä.

Kehityksestä huolimatta Pasilan kaupunginosa koettiin kuitenkin jokseenkin ei-arvostettuna, kolkkona ja harmaana. Tärkeimpinä Pasilan alueen kehityshankkeina pidettiinkin viheralueiden hoitamista sekä nykyisten julkisivujen ja rakennusten kunnostamista.

Kyselyyn vastasi 249 henkilöä, jotka asuvat tai työskentelevät Pasilan alueella. Vastaajista 47,4 % kertoi asuvansa ja 64 % työskentelevänsä Pasilassa. Naisia vastaajista oli 57 % ja miehiä 39 %. Tutkimukseen vastanneiden määrä on suhteellisen pieni verrattuna Pasilan alueen asukaslukuun ja siellä työskentelevien henkilöiden määrään, joten tutkimustulokset ovat suuntaa-antavia.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirjo Saaranen, yliopettaja, pirja.saarinen@haaga-helia.fi
Mia Snellman, lehtori, mia.snellman@haaga-helia.fi
Sirpa Lassila, yliopettaja, sirpa.lassila@haaga-helia.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Lentoyhtiöiden matkustamohenkilökunnan työntekijäkokemus huonontunut vain hieman pandemian aikana1.6.2021 14:45:00 EEST | Tiedote

Matkustamohenkilökunnan työntekijäkokemusta Covid-19-pandemian aikana tutkittiin kansainvälisellä tasolla keväällä 2021 valmistuneessa opinnäytetyössä. Tulokset osoittivat, että lentoyhtiöiden henkilöstöön kohdistuvista säästötoimista huolimatta matkustamohenkilökunnan työntekijäkokemus haastavassa maailmantilanteessa on huonontunut vain hieman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme