Tampereen ammattikorkeakoulu

Mihin sote-palvelut menevät? Seminaari liikkuvien palveluiden mahdollisuuksista kutsuu kokeilemaan ja vaikuttumaan

Jaa

Liikkuvat sote-palvelut voivat olla kotiin tuleva mobiilihoitaja, hammashoitoyksikkö koulun pihalle, sote-vastaanotto kylätalolla tai jotain aivan muuta. Tampereen ammattikorkeakoulun seminaari 30.11.2022 alkaa kumipyörien päällä ja vie kylätalolle kuulemaan, tutkimaan ja kokemaan millaisia sote-kentän palveluhaasteita liikkuvat palvelut ja uusi teknologia voisivat ratkaista.

Erilaiset kylätalot voisivat olla liikkuvien sote-palveluiden tukikohtia tai tilannehuoneita.
Erilaiset kylätalot voisivat olla liikkuvien sote-palveluiden tukikohtia tai tilannehuoneita.

Tulevien hyvinvointialueiden sote-palvelut huolestuttavat kuntia ja kyliä. Toisivatko liikkuvat palvelut lisäarvoa ja uusia mahdollisuuksia? Millä tavoin etäterveydenhuollon ratkaisut ja kumipyörät voidaan yhdistää? Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) Liikkuvat sote-palvelut -hanke selvittää uusia, kestäviä ja monistettavia toimintamalleja sote-kenttään asiakaslähtöisten palvelujen turvaamiseksi. Mukana selvitystyössä ovat olleet palveluiden tuottajat ja teknologiayritykset.

– Keskeistä on oikea palvelu, oikeaan tarpeeseen, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Tässä ei ajeta jotain yhtä mallia, vaan tutkitaan avoimin mielin mikä toisi lisäarvoa ja ratkaisisi nykyisiä haasteita, sanoo hankkeen projektipäällikkö Elina Harju.

– Liikkuvat mallit tarkoittavat uusien palvelukanavien avaamista. Etua siitä saadaan, mikäli koko palvelutuotanto toimisi monikanavamallilla ja yhden kontaktin periaatteella, jatkaa yliopettaja Jussi Savolainen TAMKista.

Bussiseminaari vie kokeilemaan ja keskustelemaan – hyppää kyytiin!

Liikkuvat sote-palvelut -seminaari järjestetään keskiviikkona 30.11.2022 hankkeen hengessä: bussimatkana haja-asutusalueen kylätalolle, jossa paikalla on alan toimijoita ohjelmistotaloista ambulansseihin esittelemässä nykyisiä laitteita ja etäratkaisuja sekä kertomassa, mikä olisi mahdollista tulevaisuudessa. Päivän aikana kuullaan kokemuksia myös ennestään hyväksi todetuista toiminnoista ympäri Suomea.

– Perillä pääsee keskustelemaan ja näkemään ratkaisuja. Päivän seminaarin aikana näkee ja kokee niin kumipyörät, vanhat hirsiseinät, digitaalisia etäratkaisuja kuin teknologisia laitteitakin korvalampusta erikoisajoneuvoihin, sanoo Harju.

Seminaarin osallistujat pääsevät näkemään mitä se tarkoittaisi, että etälääkärin vastaanotto olisi kylätalolla tai jos hammasklinikka tai neuvola olisikin rekan perävaunussa.

– Osallistujat pääsevät vaikuttamaan, vaikuttumaan ja viisastumaan. Kuinka moni esimerkiksi uusista sotepäättäjistä ja kansalaisista tietää, mitä vaihtoehtoja meillä on pöydällä ja millaista niitä on konkreettisesti käyttää? Nyt näistä asioista kuulee, tervetuloa kuuntelemaan!


Liikkuvat sote-palvelut -hanke kutsuu hyvinvointialueiden päättäjät, sote-alan ammattilaiset ja median edustajat liikkuvaan seminaaripäivään 30.11.2022. Ilmoittautumiset 21.11. mennessä: https://lomake.tamk.fi/lomakkeet/33525/lomake.html

Lisätiedot hankkeesta ja seminaarista sekä haastattelupyynnöt:
Projektipäällikkö Elina Harju, elina.harju@tuni.fi, p. 046 921 5157

Kuva: Tuija Rasku

Avainsanat

Kuvat

Erilaiset kylätalot voisivat olla liikkuvien sote-palveluiden tukikohtia tai tilannehuoneita.
Erilaiset kylätalot voisivat olla liikkuvien sote-palveluiden tukikohtia tai tilannehuoneita.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Kevään 2023 haku korkeakouluihin: TAMKissa on haettavana melkein 2500 aloituspaikkaa kahdeksalla koulutusalalla8.12.2022 10:25:24 EET | Tiedote

Olisiko uusi vuosi 2023 uuden oppimisen alku? Vuodenvaihteessa ja ensi keväänä avautuu haku Tampereen ammattikorkeakouluun. Hakukohteisiin ja opintosisältöihin voi tutustua jo nyt verkossa ja arvioida, millainen koulutus sopii omaan suunnitelmaan. Koulutustarjonta kattaa kaikki keskeiset toimialat, joissa TAMK on vakiinnuttanut asemansa luotettavana työelämäkouluttajana ja osaamisen kehittäjänä. Opinnot alkavat ensi syksynä.

Kansallinen aivoterveysohjelma tähtää aivoterveyttä tukevaan yhteiskuntaan: Kestävä aivoterveys -hanke on mukana valmistelussa ja toimeenpanossa7.12.2022 08:58:28 EET | Uutinen

Miten eri-ikäisten ihmisten aivoterveydestä voidaan huolehtia entistä paremmin? Aivoliitto, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, TAMKin koordinoima Kestävä aivoterveys -hanke ja Gerontologian tutkimuskeskus GEREC ovat valmistelleet kansallista aivoterveysohjelmaa. Haluamme yhdessä löytää tuloksellisimmat keinot Suomessa asuvien aivoterveyden edistämiseksi.

TAMKin uudet opiskelijat on valittu tammikuussa alkaviin tutkinto-ohjelmiin25.11.2022 08:06:49 EET | Uutinen

Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa vuoden alussa noin 660 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka kolmas pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Kaikki syksyn yhteishaun hakijat ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijalta vielä 13. joulukuuta saakka. Joulukuun alussa voi hakea avoimen AMK:n polkuopintoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme