Lumme Energia Oy

Mikkelin Musiikkijuhlat näyttää suuntaa vastuullisuustyössä

Jaa
Vuoden festivaaliksi 2023 valittu Mikkelin Musiikkijuhlat panostaa vastuullisuustyön kehittämiseen. Yhteistyössä Lumme Energian ja Green Carbonin kanssa tehty hiilijalanjäljen laskenta antaa osviittaa siitä, miten festivaalin ympäristövastuuta voi tulevaisuudessa parantaa.

Mikkelin Musiikkijuhlat selvitti hiilijalanjälkensä kesältä 2022. Festivaalin päätapahtumista kerättiin tietoa muun muassa yleisön ja esiintyjien matkustustavoista, ruokailuista ja majoituksista. Päästölaskennassa huomioitiin myös tapahtumien hankintojen kuten painotuotteiden ja tavaroiden hiilijalanjälki sekä ostoenergian ja polttoaineiden aiheuttamat päästöt.

Hiilijalanjälki laskettiin kansainvälisen Greenhouse Gas -protokollan mukaisesti, ja siinä huomioitiin Scope 1-, 2- ja 3 -päästöt sekä tapahtuman valmisteluun ja suunnitteluun liittyvä työ. Laskentaan ei otettu mukaan oheistapahtumia kuten kaikille avoimia ilmaiskonsertteja. Yhteensä päätapahtumiin osallistui noin 3 000 henkilöä ja esiintyjiä niissä oli noin 200.

Suuri lukema yllätti, mutta laskennan tulos on tavanomainen

Vuoden 2022 Musiikkijuhlien kokonaispäästölukemaksi paljastui 141,82 CO2e -tonnia. Päätapahtuman eli Lontoon Philharmonian konsertin päästöt olivat 9,45 CO2e -tonnia.

– Kokonaislukema tuntuu suurelta, mutta asiantuntijoiden mukaan luku ei ole mitenkään poikkeuksellinen, kertoo festivaalijohtaja Mikko Leppänen.

Yli puolet kokonaispäästöistä syntyi yleisön matkustamisesta. Esiintyjien matkustaminen taas kerrytti päästöistä noin kolmanneksen. Loput päästöt syntyivät pääasiassa hankinnoista.

Jatkossa Musiikkijuhlat haluaa pienentää matkustamiseen liittyviä päästöjä muun muassa joukkoliikenteen avulla. Jo tämän vuoden festareille on suunnitteilla kampanja VR:n kanssa. Festivaali tulee tekemään yhteistyötä myös paikallisbussien kanssa.

– On tyypillistä, että tapahtumiin tullaan omalla autolla, ja esimerkiksi monille mökkiläisille se on varmasti helpoin vaihtoehto. Haluamme kuitenkin kannustaa joukkoliikenteen käyttöön, ja tulemme varmasti tarjoamaan siihen kiinnostavia täkyjä, Leppänen lupailee.

Matka kohti hiilineutraalia festivaalia

Tulevaisuudessa Mikkelin Musiikkijuhlat haluaa jatkossa olla vastuullisen festivaalityön edelläkävijä. Musiikkijuhlille on valmisteilla vastuullisuusohjelma, jossa huomioidaan ympäristövastuun lisäksi myös tapahtuman sosiaalinen ja taloudellinen vastuu.

– Tavoitteena on, että Musiikkijuhlat olisivat tulevaisuudessa myös hiilineutraali festivaali. Tähän kuitenkin on vielä matkaa. Musiikki on parasta livenä kuunneltuna ja tulemme jatkossakin kutsumaan festivaalille kansainvälisiä taitelijoita ja yhteistyökumppaneita, joten haasteita on ratkaistavana ja asioita täytyy miettiä uudella tavalla, jotta tavoitteeseen päästään, Leppänen sanoo.

Musiikkijuhlat kulkee kohti vastuullisempaa tulevaisuutta yhdessä Lumme Energian kanssa. Uusi hiilijalanjäljen laskentakin on jo suunnitteilla.

– Vielä ei ole varmaa, toteutetaanko uusi laskenta jo tänä vuonna vai vasta vähän myöhemmin, kun olemme ehtineet tehdä enemmän konkreettisia asioita hiilijalanjäljen pienentämiseksi, Leppänen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

festivaalijohtaja Mikko Leppänen, festival@mikkelinmusiikkijuhlat.fi
asiakaskokemusjohtaja Johanna Viskari, johanna.viskari@lumme-energia.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lumme Energia Oy
Lumme Energia Oy
Prikaatinkatu 3 a, PL 40
50100 Mikkeli

+358503500512https://www.lumme-energia.fi

Lumme Energia

Me Lumme Energialla tarjoamme hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen. Autamme valitsemaan ne sopivimmat, luotettavimmat ja kestävimmät energiaratkaisut ja palvelut kotiin, mökille, yrityksille ja sähköiseen liikkumiseen. Yhdessä Solarigo Systemsin kanssa innostamme asiakkaitamme myös paistattelemaan aurinkoenergiassa. Palvelemme niin ihmisiä kuin yrityksiä Lumme-tyyliin eli ammattitaidolla tarpeisiin vastaten, odotukset ylittäen ja planeetasta huolta pitäen.
 

Me olemme Lumme Energia. Kotimainen ja sopivan kokoinen. Vastuullinen ja aika vastustamaton. lumme-energia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lumme Energia Oy

Lumme Energian uusi, tekoälyä hyödyntävä sähkönkäytön seurantapalvelu auttaa kuluttajia energiakriisissä24.2.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Lumme Energia on julkaissut uuden älykkään sähkönkulutuksen seurantanäkymän osaksi sähköistä OmaLumme-palveluaan. Ruotsalaisen IT-yritys Eliqin kanssa laadittu kulutuksenseuranta jaottelee tekoälyn avulla kuluttajan käyttämän sähkön energiankäyttökategorioihin. Tämä auttaa tunnistamaan, mistä energiankäyttöä voi vähentää. Näin yksityiskohtainen näkymä on vielä poikkeuksellinen ominaisuus suomalaisilla energiayhtiöillä.

Lumme Energia nimittää Niko Pehkosen digitalisaatiojohtajaksi24.1.2023 08:41:16 EET | Tiedote

Niko Pehkonen on nimitetty Lumme Energian digitalisaatiojohtajaksi. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden ja myyntikanavien kehittämisestä sekä laaja kokemus dataorganisaatioiden rakentamisesta. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Green Planet Astronauts startupista, jossa hän on vastannut yhtiön DTC liiketoiminnan kasvat-tamisesta. Tätä aiemmin Pehkonen työskennellyt CDO:n roolissa energiayhtiö Väreellä ja ICT & Digitalization Manager tehtävässä Savon Voimassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme