Mikko Nurmi Suomen Tunnistautumisosuuskunnan toimitusjohtajaksi – Uusi kansallinen tunnistautumispalvelu on saanut nimen Sinuna

Jaa
Mikko Nurmi on nimitetty Suomen Tunnistautumisosuuskunnan toimitusjohtajaksi. Hän aloitti tehtävässään huhtikuun alussa. Tunnistautumisosuuskunnan kehittämä kansallinen tunnistautumispalvelu on saanut uuden johtajansa myötä nyt nimekseen Sinuna.
Mikko Nurmi on Suomen Tunnistautumisosuuskunnan uusi toimitusjohtaja.
Mikko Nurmi on Suomen Tunnistautumisosuuskunnan uusi toimitusjohtaja.

15 vuotta digitaalisen identiteetin ja tunnistautumisen parissa työskennellyt insinööri Mikko Nurmi on nimitetty Suomen Tunnistautumisosuuskunnan uudeksi toimitusjohtajaksi. Aikaisemmin muun muassa KPMG:llä ja Nixulla työskennellyt Nurmi aloitti tehtävässään huhtikuun 1. päivä. Ensimmäisenä työtehtävänään Nurmi oli päättämässä uudelle kansalliselle tunnistautumispalvelulle nimeä. Loppuvuodesta 2022 kuluttajille lanseerattava, salasanat korvaava tunnistautumispalvelu sai nimekseen Sinuna.

“Sinuna on kotimainen palvelu, joka tekee suomalaisille kaikesta verkossa tapahtuvasta tunnistautumisesta helpompaa ja mahdollistaa pääsyn moneen sisältöön yhdestä paikasta. Kumppaneillemme mahdollistamme saumattomien, uudenlaisten palvelukokemusten kehittämisen kustannustehokkaasti. Olen innoissani päästessäni mukaan rakentamaan modernia ja vastuullista tunnistautumispalvelua, joka ei myy käyttäjien tietoja kolmansille osapuolille”, kuvailee Mikko Nurmi uutta pestiään.

Osuuskunnan tavoitteena on rakentaa kansallinen, salasanat korvaava tunnistautumisvaihtoehto, jonka kautta suomalaiset pääsevät kirjautumaan eri palveluntarjoajien sivustoille helposti ja turvallisesti. Samalla yritykset voivat tarjota asiakkailleen yksilöidympiä palveluita. Voittoa tavoittelematon osuuskunta on kutsunut digitaalisen liiketoimintansa edistämisestä kiinnostuneet yritykset kehittämään palvelua yhdessä.

“Tunnistautumispalvelun kehitystyö on sujunut mallikkaasti ja se on herättänyt jo suurta kiinnostusta yrityksissä. Tavoitteenamme on saada avattua palvelun testausympäristöt mukana oleville yrityksille kesäkuussa, jotta Sinuna päästään lanseeraamaan suomalaisille loppuvuodesta”, kertoo Nurmi.

Suomen Tunnistautumisosuuskunta perustettiin joulukuussa 2021, ja se mahdollistaa kansallisen tunnistautumispalvelun yhteisen kehittämisen. Perustajajäsenet ovat Yleisradio, Alma Media, Nixu ja Digital Living International. Osuuskunnan perustajat yhdistivät media-alalle jo aikaisemmin suunnitellun yhteistunnistautumishankkeen ja muun yrityskentän käynnistämän SisuID-projektin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suomen Tunnistautumisosuuskunta
Toimitusjohtaja Mikko Nurmi
mikko.nurmi@suomentunnistautumisosuuskunta.fi
050 5711 000

Kuvat

Mikko Nurmi on Suomen Tunnistautumisosuuskunnan uusi toimitusjohtaja.
Mikko Nurmi on Suomen Tunnistautumisosuuskunnan uusi toimitusjohtaja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme