Naantalin kaupunki

Mikroyrittäjiä tuetaan Naantalissa uudella palvelusetelillä

Jaa

Naantalilaiset alle 10 henkeä työllistävät yritykset voivat hakea uutta tukea toimintansa kehittämiseen kaupungilta 1.3.2021 alkaen.

Naantalin kaupunki lanseeraa uudenlaisen palvelusetelin mikroyrityksille sekä yksinyrittäjille. Palveluseteli on arvoltaan 500 euroa, ja se on tarkoitettu yritystoiminnan kehittämiseen. Käytännössä palvelusetelin avulla voi hankkia liiketoiminnan kehittämistä tukevia asiantuntijapalveluita.

– Kaupunki on halunnut ottaa käyttöön mikroyrittäjien palvelusetelin, jotta pienemmätkin yritykset pystyvät saamaan asiantuntijatukea kehittämistoimenpiteiden selkeyttämiseksi ja luomaan toimenpidesuunnitelmaa niiden tueksi, kertoo Naantalin kaupungin elinkeinoasiamies Lassi Rosala.

– Mikroyrittäjillä ja yksinyrittäjillä voi olla usein haasteellisempaa löytää aikaa ja taloudellisia resursseja toiminnan uudistamiseen. Kun voimavarat menevät päivittäisen yritystoiminnan hoitamiseen, kehittäminen jää väistämättä taka-alalle. Palvelusetelillä pyritään tuomaan yrityksille mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen ja erityisesti kehitysideoiden käytäntöön viemiseen, Rosala jatkaa.

Palvelusetelitukea voi saada seuraavien palveluiden hankkimiseen: myynti ja markkinointi, osaamisen kehittäminen ja johtaminen, talousasiat sekä omistajanvaihdokseen valmistautuminen.

– Palvelusetelin kautta halutaan myös madaltaa kynnystä hyödyntää asiantuntijapalveluita: aivan kaikkea ei tarvitse osata itse, tarpeen vaatiessa näitä palveluita kannattaa hyödyntää, Rosala sanoo.

Naantalin elinvoimaohjelman yhtenä toimenpiteenä on tukea yritysten uudistumista. Yrittäjiltä vaaditaankin pitkäjänteistä uudistumista, jotta ne pystyvät vastaamaan toimintaympäristön muutoksiin ja haasteisiin, kuten digitalisaation ja globalisaation aiheuttamaan murrokseen.

Tänä vuonna palveluseteleitä myönnetään yhteensä kymmenelle yritykselle. Samalla selvitetään tuen kysyntää, ja jatkoa tarkastellaan sen pohjalta. Jos kysyntää palveluseteleille on, voisi tukea jatkossa saada entistä useampi yritys.

– Jos kysyntää on, palveluseteli voisi olla pysyvä malli. Kaupungin on tärkeä tukea alueen yrityksiä eri tavoin toiminnan kehittämisessä, Rosala toteaa.

Palvelusetelin lisäksi Naantalin yrityspalvelut tukevat yritysten uudistumista esimerkiksi koulutusten muodossa. Kaupunki järjestää yhdessä Turun ammattikorkeakoulun kanssa kevään 2021 aikana neljän koulutuksen sarjan, jonka aiheena on myynti ja markkinointi. Koulutukset ovat maksuttomia naantalilaisille yrittäjille.

Ensimmäinen koulutus pidettiin etänä viime viikolla, ja seuraava koulutus järjestetään torstaina 24.3. Ilmoittautuminen kevään koulutuksiin on käynnissä kaupungin verkkosivuilla.

Palvelusetelin haku alkaa maanantaina 1.3.2021 ja jatkuu 31.3.2021 saakka. Tukea haetaan kaupungin verkkosivujen sähköisen lomakkeen kautta. Palvelusetelin arvo on 500 euroa, ja tuettavassa hankkeessa on sadan euron omarahoitusosuus.

Lue lisää kaupungin sivuilta palvelusetelistä mikroyrittäjille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lassi Rosala
elinkeinoasiamies
040 678 3270
lassi.rosala@naantali.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Hangan lauttarantaan saadaan uusi odotuskoppi16.4.2021 12:30:21 EEST | Tiedote

Rymättylän Hankaan on valmistunut uusi odotustila. Hangan rantaan yhteysaluslaiturin läheisyyteen tuleva rakennus on tarkoitettu Hanka–Seili–Nauvo-reitillä liikkuvien käyttöön, esimerkiksi Pienen Rengastien pyöräilijöiden odotus- ja levähdyspaikaksi. Odotustilan ovat rakentaneet kaupungin kunnossapidon kirvesmiehet. Varsinainen rakennus on nyt viimeistelyä vaille valmis, ja paikoilleen Hangan rantaan se tuodaan vielä tämän kuun aikana. Odotustilan on suunnitellut Naantalin kaupungin kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon, että samaa rakennetta voitaisiin monistaa tuleviin saman tyylisiin rakennuksiin Naantalissa. – Rakennuksessa on kehärakenne, jossa talon runko ja katto muodostavat tavallaan yhtenäisen kehän. Näin kaikki runkorakenteet saadaan tehtyä kerralla valmiiksi. Vaikka malli on hieman monimutkainen, kehärakenne tuo nopeutta sen valmistamiseen, kertoo Naantalin kaupungin kunnossapitomestari Mikko Viitala. – Kehärakenne mahdollistaa sen

Turun, Naantalin ja Raision kaupunginjohtajat sitoutuvat Naantalin Nesteen alueen kehittämiseen25.3.2021 10:45:00 EET | Tiedote

Selvityshenkilö Panu Routila on luovuttanut Naantalin Nesteen jalostamon alueen tulevaisuutta koskevan selvitystyönsä elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Routilan selvityksen mukaan alueelle olisi mahdollista muodostaa bio- ja kiertotalouden keskittymä. Selvitystyössä on tunnistettu useita yrityksiä, jotka ovat alueesta kiinnostuneita. – Panu Routila on tehnyt erittäin merkittävän työn selvittäessään alueen mahdollisuudet ja etsiessään yritykset, jotka näkevät alueen kiinnostavana teollisen toiminnan alustana. Parhaimmillaan tästä hankkeesta muodostuu esimerkki teollisuuden uudistumisen mahdollisuuksista, mutta se edellyttää kaikkien tahojen sitoutumista ja panostusta sekä työn jatkumista keskeytyksettä, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve. Jalostamotoiminnassa ollut alue on kokonaisuudessaan yli 200 hehtaaria ja saavutettavuudeltaan erinomainen sekä maantieyhteyksin, rautateitse, että syväväylää pitkin. Kyseessä onkin kansainväliselläkin tasolla houkutteleva kohde uudelle teollisu

Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu Laura Leppänen15.3.2021 20:27:06 EET | Tiedote

Naantalin kaupunginvaltuusto on valinnut kokouksessaan 15.3.2021 Naantalin uudeksi kaupunginjohtajaksi Laura Leppäsen. Kaupunginvaltuusto valitsi Leppäsen virkaan yksimielisesti. – Kiitän kaupunginvaltuustoa luottamuksesta ja valinnastani. Naantali on hieno kaupunki ja tulen tekemään parhaani kaupungin, sen asukkaiden, yritysten ja toimijoiden hyväksi. Odotan ilolla tulevia työtehtäviä, niin mahdollisuuksien hyödyntämistä kuin haasteiden ratkaisemistakin. Avoimella yhteistyöllä kaupungin henkilöstön ja luottamushenkilöidemme kanssa tulemme saamaan tuloksia aikaan, Leppänen toteaa valinnastaan. Laura Leppänen on koulutukseltaan filosofian tohtori, ja hän toiminut vuodesta 2019 alkaen Päijät-Hämeen liiton maakuntajohtajana. Leppänen on työskennellyt aiemmin Varsinais-Suomen liitossa maakuntauudistuksen muutosjohtajana. Naantalin kaupunginjohtajan tehtävä oli haettavana 27.11.–28.12.2020. Kelpoisuusvaatimuksena virkaan oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, ja valittavalta toivottiin h

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme