ELY-keskukset

Miljoonien mahdollisuus – tule keskustelemaan 21.4.2023 vihreän siirtymän rahoituksesta Itä-Suomessa!

Jaa
Vihreän siirtymän teemat kokoavat verkostoja Varkauteen 21.4.2023. Itä-Suomessa on jo hyviä esimerkkejä, kuinka vihreän siirtymän hankkeita on toteutettu.
Miljoonien mahdollisuus - Vihreän siirtymän rahoituksen hyödyntäminen Itä-Suomessa -tilaisuus 21.4.2023.
Miljoonien mahdollisuus - Vihreän siirtymän rahoituksen hyödyntäminen Itä-Suomessa -tilaisuus 21.4.2023.

Vihreän siirtymän mittava rahoitus tarjoaa yrityksille uusia mahdollisuuksia viedä eteenpäin ideoita, jotka toteuttavat energiasiirtymää, kiertotaloutta tai muuten luonnon varojen kestävää käyttöä. Vihreä siirtymää tehdään nyt ja kaikki voivat olla mukana edistämässä sitä. Vihreän siirtymän hankkeiden rahoituksesta keskustellaan Miljoonien mahdollisuus – Vihreän siirtymän rahoituksen hyödyntäminen Itä-Suomessa-tilaisuudessa 21.4.2023 Varkaudessa.

Itä-Suomen vihreän siirtymän koordinaattori Päivi Karhunen kertoo, että Itä-Suomessa on jo hyviä esimerkkejä, kuinka vihreää siirtymän hankkeita on toteutettu ja että nyt on oikea aika laittaa ideoitavahvasti eteenpäin


- Rahoituksen kannalta hankkeiden tai ideoiden ei tarvitse olla aina suuria ja vihreän siirtymän rahoitusta voivat hyödyntää myös pienemmät toimijat. Esimerkkinä tästä on Hiil Oy, joka on saanut vihreän siirtymän rahoitusta jätepuun jalostamiseksi.Kannustamme niin pieniä kuin suurempia yrityksiä tarttumaan rahoitusmahdollisuuksiin ja sitä kautta edistämään vihreää siirtymää, Karhunen rohkaisee yrityksiä.  

 

Vihreän siirtymän teemat kokoavat verkostoja Varkauteen 21.4.2023 

Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus on suunnattu erityisesti yrityksille ja toimijoille, joilla on ideoita tai hankeaihioita vihreän siirtymän rahoituksen hyödyntämiseen. Tilaisuudessa kerrotaan esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat saaneet vihreän siirtymän rahoitusta energian, biotalouden ja kiertotalouden hankkeilleen.

Lisäksi tilaisuudessa kuullaan ajankohtaispuheenvuoro Emma Terämältä ympäristöministeriöstä, Tiina Puotiselta valtakunnallisesta vihreän siirtymän koordinaatiohankkeesta ja Harri Hakalalta Etelä-Savon ELY-keskuksesta Hiilineutraali Järvi-Suomi -ideahausta. Vihreän siirtymän rahoitusmahdollisuuksista kertovat ELY-keskuksen, Etelä-Savon liiton ja Business Finlandin rahoituksen asiantuntijat. Savonia-ammattikorkeakoulu pitää tilaisuuteen paikan päälle saapuville työpajan vihreän siirtymän teemoista.  

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen ELY-keskusten, Savonia ammattikorkeakoulun ja Navitas Yrityspalveluiden kanssa.

Mitä vihreällä siirtymällä tarkoitetaan? 
 

Vihreällä siirtymällä tarkoitetaan muutosta kohti ekologisesti kestävää taloutta ja kehitystä, joka ei perustu luonnonvarojen ylikulutukseen ja fossiilisiin polttoaineisiin. Kestävä talous nojaa vähähiilisiin sekä kiertotaloutta ja luonnon monimuotoisuutta edistäviin ratkaisuihin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja, Itä-Suomen vihreän siirtymän koordinaattori
Päivi Karhunen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 194, paivi.karhunen@ely-keskus.fi 

Kuvat

Miljoonien mahdollisuus - Vihreän siirtymän rahoituksen hyödyntäminen Itä-Suomessa -tilaisuus 21.4.2023.
Miljoonien mahdollisuus - Vihreän siirtymän rahoituksen hyödyntäminen Itä-Suomessa -tilaisuus 21.4.2023.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

”Samarbetet mellan aktörerna inom branschen för näringsåtervinning måste utökas”, konstaterades under seminariet i Tammerfors30.5.2023 15:00:00 EEST | Uutinen

Återvinning av näringsämnen innefattar många affärsverksamhetsmöjligheter, och det fordrar samarbete mellan olika aktörer. Företagen som är verksamma inom branschen önskar en enhetlig och förutsägbar lagstiftning för verksamheten. Bland annat dessa spetsteman lyftes fram under miljöministeriets och jord- och skogsbruksministeriets seminarium som fokuserade på återvinning av näringsämnen och på att sätta fart på investeringar i industriskala i anslutning till detta.

"Yhteistyötä kierrätysravinnealan toimijoiden välillä on lisättävä", todettiin seminaarissa Tampereella30.5.2023 15:00:00 EEST | Uutinen

Ravinteiden kierrätyksessä on paljon liiketoimintamahdollisuuksia, ja siihen vaaditaan eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Alalla toimivat yritykset toivovat lainsäädäntöön yhdenmukaisuutta ja ennustettavuutta. Muun muassa nämä kärkiteemat nousivat esiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön järjestämässä seminaarissa, jossa paneuduttiin ravinteiden kierrätykseen ja siihen liittyvien teollisen mittakaavan investointien vauhdittamiseen.

Päällystys- ja tiemerkintätyöt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tiestöllä 2023 (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)30.5.2023 14:07:49 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen tiestöllä päällystys- ja tiemerkintätyöt ovat juuri käynnistyneet. Työt suoritetaan toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Tänä kesänä alueella päällystystöitä tekee Peab Industri Oy ja tiemerkintätöitä Road Marketing Solutions Oy. Maanteitä päällystetään noin 150 kilometriä sekä jalankulun ja pyöräilyn väyliä noin 7 kilometriä. Tämän kesän pisin yhtäjaksoinen päällystyskohde on kt 86 Oulainen - Ylivieska välin päällystäminen 25 km matkalta. Päällystettyjen teiden korjaus sisältää päällysteiden uusimista, tienrakenteen parantamista, kuivatuksen parantamista sekä erilaisia paikkauksia. Päällystystyömailla nopeusrajoituksia alennetaan työn ajaksi. Noudattamalla nopeusrajoituksia parannat liikenneturvallisuutta ja teet työmaasta turvallisemman. Useilla kohteilla on käytössä liikennevalot ja saattoauto, joiden avulla liikenne ohjataan turvallisesti työmaan ohi. Päällystystöiden valmistuttua tehdään tiemerkinnät, jonka jälkeen alennetut nopeusrajoitukset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme