Kustantamo S&S

"Millainen olisi realistinen utopia?" kysyi Piia Leino romaania kirjoittaessaan

Jaa

Piian Leinon Aarteidesi aikakirjat sijoittuu tulevaisuuteen, jossa henkisesti kypsynyt ihmiskunta on onnistunut ratkaisemaan monet aikamme ongelmat. Kun päähenkilö Oula saa tilaisuuden tutkia 2020-luvulla kuolleen, syväjäädytetyn miljonäärin muistoja, entisaikojen maailma sekä järkyttää että kiehtoo häntä. Lopulta hän löytää jotain, mikä yllättää hänet täysin. Aarteidesi aikakirjat on Piia Leinon neljäs lähitulevaisuuteen sijoittuva teos. Se on vetävä lukuromaani, joka kasvaa uljaaksi ylistykseksi elämänilolle ja ihmismielen itseisarvoiselle kauneudelle.

Heillä oli hauskaa, sanoin. − He olivat itseriittoisia ja typeriä eivätkä tiedostaneet yhtään, mitä tekivät toisilleen ja maailmalle. Siksi heillä oli niin saamarin hauskaa.

"Tulevaisuudesta ajatellaan helposti, että se on joko tuhoon tuomittu tai mahtava. Itse uskon, että totuus löytyy jostain välimaastosta: aivan kuten menneisyydessä ja nykyisyydessä myös tulevaisuudessa joillain menee paremmin ja toisilla huonommin. Ongelmat eivät koskaan ratkea lopullisesti, koska aina tulee uusia, kun esimerkiksi kehittyvä tekniikka luo mahdollisuuksien ohella uhkia."

Piia Leinon mukaan utopian ei tarvitse olla täydellinen maailma. Riittää, että se on onnistunut ratkomaan joitain aikamme ongelmia rakentavasti. Ihmiskunnan tulevaisuus riippuu pitkälti ainakin siitä, miten ekokatastrofiin onnistutaan vastaamaan. Aarteidesi aikakirjoissa tämä on onnistunut.

"Tämä on vaatinut ihmiskunnalta uudenlaista itseymmärrystä, 'nöyryyden aikaa', jossa suhde luontoon, muihin lajeihin ja kuluttamiseen on täytynyt määritellä uudelleen. Kun päähenkilö katselee meidän maailmaamme tulevaisuudesta, se näyttäytyy ahneudessaan ja naiivisuudessaan sekä kiehtovana että kauhistuttavana."

Aarteidesi aikakirjat ilmestyy sekä painettuna että äänikirjana. 

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt: johanna.forss@sets.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Some innostui uudesta fantasiasarjasta – nuortenkirja, jonka parissa myös aikuiset jännittävät16.8.2022 09:07:59 EEST | Tiedote

Ulpu-Maria Lehtisen Kalmanperhon kutsu on mukaansatempaava romaani, jossa 14-vuotias Lilja lähtee seuraamaan salaperäistä perhosta ja päätyy outoon Kalmansyrjän kylään. Instagramissa vastaanotto on ollut innostunut ja erityisesti on kiinnitetty huomiota siihen, että myös aikuinen lukija viihtyy sarjan parissa. Klassisista fantasiasarjoista, kuten C. S. Lewisin Narniasta, muistuttavan trilogian seuraava osa Pimeyden paimen ilmestyy 2023 ja päätösosa Hyönteisten hovi 2024.

Kesän lastenkirjoissa ajankohtaisia aiheita ja mielikuvituksen riemua16.6.2022 10:48:46 EEST | Tiedote

Annastiina Stormin Teräsmiespoika-kirjassa kesäloma onkin tavallista tapahtumarikkaampi – pitää opetella lentämään ja pelastaa kaupunki. Anu Kaajan ja Lee Lahikaisen Florian & Griselda on veikeä lorumuotoinen kerrostalosatu, joka muistuttaa hellittämisen ja hauskanpidon tärkeydestä. Eppu Nuotion ja Sanna Pelliccionin kirja Lappukaulatyttö kertoo näyttelijä Heidi Krohnin tarinan: hänet lähetettiin sotalapsena Ruotsiin. Harri Veistisen Revontuliefekti ja oranssit tiput on jännä seikkailutarina ahmimisikäisille. Reetta Niemelän ja Anne Vaskon Mummojen kirja! on mummouden ylistyslaulu ja kiva tuliainen mummolaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme