Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Millainen on huomisen Länsi-Helsinki? Asukastilaisuus verkossa keskiviikkona 27. tammikuuta kello 17.30−20.00

Jaa

Uutta Länsi-Helsinkiä -illassa kaupunkiympäristön toimialan asiantuntijat esittelevät Länsi-Helsingin ajankohtaisia hankkeita ja suunnitelmia. Verkkotilaisuudessa käydään läpi muun muassa alueen kaavoitusta, liikennettä, rakentamista sekä alueen koulujen ja päiväkotien tilannetta. Länsi-Helsinki tiivistyy merkittävästi 2020-luvulla ja alueelle nousee useita uusia asuinalueita, jotka täydentävät nykyisiä kaupunginosia. Illan aiheita ovat muun muassa Läntinen bulevardikaupunki, Kuninkaantammen aluerakentaminen ja Malminkartanon suunnitteluperiaatteet.

Aiheista voi kysyä ja keskustella verkkotilaisuuden viestiseinällä. Lisätietoa, ohjeita, tilaisuuden ohjelma ja aikataulu sekä liittymislinkki Teams live -tapahtumaan löytyvät tilaisuuden verkkosivulta hel.fi/asukastilaisuudet > Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuus. 

Läntinen bulevardikaupunki ulottuu Munkkiniemestä Vihdintielle

Läntinen bulevardikaupunki käsittää lähes neljä kilometriä pitkän alueen, joka alkaa Huopalahdentieltä Munkkiniemen eteläpäässä ja jatkuu Haagan ympyrän kautta Vihdintielle asti. Bulevardikaupunki täydentää olemassa olevaa kaupunkia Munkkiniemessä, Niemenmäessä, Munkkivuoressa, Länsi-Haagassa ja Pitäjänmäessä.

Tulevaisuudessa keskustan ja Kannelmäen välillä liikennöi pikaratikka Huopalahdentietä ja Vihdintietä pitkin. Kaupunki suunnittelee pikaraitiotien varteen asuntoja, liiketiloja ja päiväkotia. Alueen rakentamisessa ja energiajärjestelmässä tavoitellaan hiilineutraaleja ratkaisuja. Rakentamisesta huolimatta kaupunki haluaa säilyttää Riistavuorenpuistossa yhtenäisen viheryhteyden.

Kaupunki suunnittelee Haagan liikenneympyrän alueella liikennejärjestelyjä ja uusia korttelialueita. Ympyrän alueen pohjoisreunaan tulee puustoinen yhteys Riistavuorenpuiston ja Talin viheralueiden välille. Osalle Vihdintietä ja Huopalahdentietä laaditaan katualuetta koskeva kaava ja Pitäjänmäen sähköasemalle tulee uusi tontti ja katuyhteys.

Kuninkaantammi rakentuu

Tilaisuudessa kuullaan Kuninkaantammen aluerakentamisen tilannekatsaus ja esitellään suunnitelmat Hämeenlinnanväylän parantamisesta Kannelmäen ja Kaivokselan välillä sekä Kuninkaantammen eritasoliittymästä.

Malminkartanoon laaditaan suunnitteluperiaatteet

Malminkartanoon laaditaan suunnitteluperiaatteet. Tavoitteena on Malmikartanon elinvoimaisuuden vahvistaminen: ilmastoviisaan ja sosiaalisesti kestävän uuden asuntotuotannon edistäminen, palvelujen ja työpaikkojen tilantarpeen ja oikeanlaisen sijoittumisen turvaaminen. Lisäksi halutaan edistää kävelyä, pyöräilyä ja sujuvaa joukkoliikennettä sekä korostaa rakennetun ympäristön ja kulttuuriympäristön arvoja. Viher- ja virkistysalueiden verkoston saavutettavuutta tuetaan siten, että merkittävät luontoarvot otetaan huomioon.

Muita illan aiheita

Illan aikana esillä ovat myös liito-oravat ja metsäverkosto, Hopeatien ympäristö Lassilassa, Steniuksen kenttä Etelä-Haagassa, Raide-Jokeri, kaupungin oma asuntotuotanto sekä taloyhtiöklubien toiminta kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseksi.

Asemakaava-aineistoja nähtävänä

Tilaisuudessa esitellään 27.1.−16.2.2021 nähtävänä olevaa asemakaava-aineistoa. Mielipiteet nähtävillä olevista kaavahankkeista tulee antaa viimeistään 16.2.2021. Aineistoihin voi tutustua 27.1. alkaen verkkosivulla hel.fi/suunnitelmat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vuorovaikutussuunnittelija
Tiina Antila-Lehtonen
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 37436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 4.3.20214.3.2021 18:15:49 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 4.3.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 18.3.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

The winner of the international idea competition for Lentoasemanpuisto in Malmi is Crossing Horizons4.3.2021 11:28:08 EETPress release

‘Crossing Horizons’ by Maanlumo Landscape Architecture and Collaboratorio Oy has been chosen as the winner of the international idea competition for Lentoasemanpuisto in Malmi. The jury was unanimous on the winner and praised the entry for successfully linking the park to its environment. Second place was taken by the entry ‘Runway Meadows’ from Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu NYMAN & RISTIMÄKI Oy / Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen / Sarianna Salminen, while third place was taken by the entry ‘ALULA’ by LOCI maisema-arkkitehdit Oy.

Malmin Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittaja on Crossing Horizons4.3.2021 11:19:40 EETTiedote

Lentoasemanpuiston kansainvälisen ideakilpailun voittajaksi on valittu ehdotus ”Crossing Horizons”, jonka tekijöiksi paljastuivat maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy. Tuomaristo oli voittajasta yksimielinen ja esitti kiitosta puiston onnistuneesta kytkeytymisestä ympäristöönsä. Toiselle sijalle sijoittui ehdotus “Runway Meadows”, jonka tekijöinä olivat Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu NYMAN & RISTIMÄKI Oy / Johanna Ristimäki & Landscape Architect Sarianna Salminen / Sarianna Salminen. Kolmannen palkinnon sai LOCI maisema-arkkitehdit Oy ehdotuksellaan ALULA.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme