Millog Oy valmistautuu ottamaan kokonaisvastuun hengityssuojainten puhdistamisesta

Jaa

Puolustusvoimat jatkaa Puolustusministeriön pyynnöstä kertakäyttöisten FFP2- ja FFP3-suojausluokan hengityssuojainten puhdistamista kesäkuussa neljän viikon ajan. Millog on rakentanut käytännön operointikyvyn ja osaamisen, jotta työ voidaan siirtää jatkossa Millogin vastuulle.

Puhdistuslinjalla työskentelyä. Kuva Sirpa Korpela, Puolustusvoimat
Puhdistuslinjalla työskentelyä. Kuva Sirpa Korpela, Puolustusvoimat

Puolustusvoimat on kokeillut hengityssuojainten puhdistamista vetyperoksidihöyrystysmenetelmällä huhti-toukokuun aikana. Millog oli mukana projektissa tekemässä puhdistustyötä. Testeissä saadut tulokset osoittivat, että hengityssuojaimet ovat käsittelyn jälkeen mikrobiologisesti puhtaita ja ne täyttävät suojaimilta vaadittavat tekniset ominaisuudet.

Suojainten puhdistamista jatketaan nyt Puolustusministeriön pyynnöstä neljän viikon ajan. Hengityssuojaimet varastoidaan ja puhdistettujen suojaimien säilyvyyttä varasto-olosuhteissa seurataan edelleen. Jakson aikana selvitetään myös pehmeiden materiaalien, kuten sairaalassa käytettävien suojatakkien puhdistusmahdollisuutta ja puhdistamisen vaikutuksia niiden ominaisuuksiin. Nyt puhdistettavalla erällä ei korvata muilta markkinoilta saatavia suojaimia, vaan varaudutaan tilanteeseen, jossa hengityssuojaimia ei ole muualta saatavissa.

– Olemme olleet innolla mukana testaustoiminnassa ja näemme vastuunsiirron meille luontevana. Toiminta on meille erittäin merkityksellistä ja osa perustehtäväämme kansallisen poikkeusolojen suorituskyvyn rakentajana ja huoltovarmuuden turvaajana, Millogin valmiusjohtaja Petri Seppälä kertoo.

Puhdistuslinjastoa operoidaan 15 henkilön voimin ja Millogin työnjohto ohjaa oman henkilöstön lisäksi työssä mukana olevaa Finnairilta lomautettua työvoimaa. Puhdistuslaitteisto on osoittautunut toimivaksi ja valmius puhdistustoiminnan uudelleen käynnistämiseen myöhemminkin on hyvä, mikäli tarve vaatii ja päätös tästä tehdään. Puolustusvoimat siirtää neljän viikon puhdistusjakson aikana laitteiston ja puhdistustoiminnan kokonaisvastuun Millogille mahdollista jatkoa varten.

– Olemme kouluttaneet henkilöstöä työhön siten, että he pystyvät osallistumaan monipuolisesti prosessin eri vaiheisiin, niin suorittavaan työhön kuin työnohjaustehtäviin. Henkilöstön asenne on ollut erittäin hyvä, kertoo puhdistustoiminnan työnjohtajana toimiva järjestelmäasiantuntija Juha Koskinen.

– Jo testien aikana rakensimme puhdistuslinjaston operointikyvyn. Olemme asiantuntijoidemme kanssa muodostaneet ymmärryksen siitä, kuinka puhdistusprosessi toimii operatiivisesti ja kemiallisesti. Olemme valmiit ottamaan kokonaisvastuun, mikäli työtä päätetään jatkaa vielä tämän neljän viikon jakson jälkeen, Millogin tekninen päällikkö Samppa Astikainen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Manu Skyttä, Uudet liiketoiminnot, johtaja, puh. 040 099 9822.

Kuvat

Puhdistuslinjalla työskentelyä. Kuva Sirpa Korpela, Puolustusvoimat
Puhdistuslinjalla työskentelyä. Kuva Sirpa Korpela, Puolustusvoimat
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Millog OyMillog Oy on kunnossapidon, materiaalipalveluiden sekä elinjakson hallinnan erikoisosaaja, jonka toiminta perustuu pitkäaikaisiin kumppanuuksiin. Ydinosaamistamme on teknisen kaluston ja järjestelmien kokonaisvaltainen huolto- ja kunnossapitotoiminta niin normaali- kuin poikkeusoloissa. Palvelemme myös siviilitoimialoja, joille valtakunnallinen turvallisuus, huoltovarmuus ja kumppanuus ovat kriittisiä menestystekijöitä. Millog Oy on osa Patria-konsernia. Yhtiön pääomistajat ovat Patria Oyj ja Insta Group Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Millog Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme