Myllyhoitoyhdistys ry

Miltä päihderiippuvuuden stigma tuntuu? - kutsu verkkokoulutukseen 26.11.

Jaa

Millaisia muotoja päihderiippuvuuteen liittyvä stigma saa ja miten se vaikuttaa ihmiseen? Myllyhoitoyhdistys järjestää toimittajille avoimen verkkokoulutuksen 26.11. päihderiippuvuuden stigmasta ja päihdehoidosta.

Toimittaja, tule oppimaan päihderiippuvuuden stigmasta Rohkeutta muutokseen -verkkokoulutukseen 26.11. klo 8.30-15!

Tämän vuoden koulutuspäivän teemana on päihderiippuvuuden stigma ja päihdehoito.

Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä on suunnattu kaikille työssään riippuvuuksia kohtaaville. Sen aikana kuuluu niin sosiaalityön tutkimuskentän, kokemusasiantuntijan kuin kansanedustajan ääni.

Millaisia muotoja stigma saa ja miten se vaikuttaa? Koulutuspäivässä pureudutaan sosiaalityön väitöskirjatutkija Essi Rovamon (YTM, HUS psykiatria) johdolla päihdeasiakkaisiin ja -työhön kohdistuvan stigman muotoihin.

Miten minäkuva muuttuu päihdehoidossa? Rehab365:n kuntoutuspäällikkö ja kouluttaja Juha Lantzin johdolla tutustutaan päihderiippuvuudesta toipumiseen ja minäkuvan muutokseen minnesota- sekä myllyhoitomallisessa päihdekuntoutuksessa.

Millainen on lähimmäisen ja päättäjän kokemus päihderiippuvuudesta? Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu (SDP) Maria Guzenina avaa omakohtaisessa puheenvuorossa päättäjän ja läheisen näkökulmaa päihderiippuvuuteen.

Miltä päihderiippuvuuden stigma tuntuu? Päivä päättyy Supernovat-hankkeessa työskentelevän kokemusasiantuntija Riikka Tuomen omakohtaiseen esitykseen päihderiippuvuuden stigmasta ja riippuvuudesta toipumisesta.

Ilmoittaudu mukaan!

Koulutuspäivä järjestetään etäyhteydellä. Tilaisuudessa kuullaan asiantuntijoita, mutta tilaa on runsaasti myös yleisön chat-kysymyksille.

Mitä: Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä: Päihderiippuvuuden stigma ja päihdehoito
Missä: Järjestetään verkkotilaisuutena
Milloin: 26.11.2021 klo 8.30–15.00.
Osallistumismaksu: 20 euroa (toimittajille ja Myllyhoitoyhdistyksen jäsenille maksuton)
Ilmoittautuminen lomakkeella:
https://link.webropol.com/ep/rm2021
Mukaan pääsee 500 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Koulutuspäivän ohjelma:
8.30 Verkkokoulutuksen linkki avautuu
8.50-9.00 Päivän aloitus ja yhdistyksen esittely
9-10.15 Sosiaalityön väitöskirjatutkija (YTM) Essi Rovamo: Päihdeasiakkaisiin ja -työhön kohdistuva stigma – toistuva ilmiö pahoinvoinnin taustalla
10.15-11.30 Kuntoutuspäällikkö ja kouluttaja Juha Lantz: Päihderiippuvuudesta toipuminen ja minäkuvan muutos
11.30-12.30 Lounastauko
12.30-13.30 Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu (SDP) Maria Guzenina: Lähimmäisenä ja päättäjänä
13.30-14.00 Kahvitauko
14.00-14.30 Kokemusasiantuntija Riikka Tuomi: Kokemus stigmasta sekä päihderiippuvuudesta toipumisesta
14.30-15.00 Loppukeskustelu ja kysymykset

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Minna Ekholm
toiminnanjohtaja, Myllyhoitoyhdistys ry
minna.ekholm@myllyhoito.fi
+358407291171

Lisätietoja tapahtumasta: https://myllyhoitoyhdistys.fi/2021/08/25/rohkeutta-muutokseen-koulutuspaiva-26-11-2021/ 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Myllyhoitoyhdistys ry
Myllyhoitoyhdistys ry
Annankatu 29 A 9
00100 Helsinki

03 884 840 (9-15)http://www.myllyhoitoyhdistys.fi

Myllyhoitoyhdistys on valtakunnallinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, jonka työntekijät ja verkostot omaavat laajasti riippuvuuksiin liittyvää asiantuntemusta. Yhdistyksen tavoitteena on riippuvuuksien ehkäiseminen, päihderiippuvuuteen tai muihin haitallisiin riippuvuuksiin sairastuneiden ja heidän läheistensä auttaminen sekä toipumiskeskeisen riippuvuushoidon kehittäminen. Lisätietoja: ww.myllyhoitoyhdistys.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Myllyhoitoyhdistys ry

Selvitys: Päihdetoimijat ovat huolissaan päihdehoitojärjestelmän tehottomuudesta sekä kuntien resursseista12.1.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Myllyhoitoyhdistyksen teettämä selvitys kartoittaa päihdetyön keskeisten toimijoiden näkemyksiä suomalaisen päihdehuollon tilasta. Selvityksen mukaan eri hoitomuotojen soveltuvuudesta, tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta puuttuu tutkimuksellista näyttöä. Myös alueellinen eriarvoisuus nousee esiin: usein asuinpaikka määrittelee sen, millaista hoitoa riippuvuuteen sairastunut saa. Päihdepalveluiden saatavuutta, päihdehoitopolkujen jatkuvuutta sekä kuntien resursseja pitäisi myös lisätä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme