Ohjelmisto- ja e-business ry

#Mimmitkoodaa valittiin Vuoden Ohjelmaksi Mesoaja Gaalassa – ”Kiitos kaikille mimmeille! Otetaan tulevaisuus omiin käsiin!”

Jaa

Helsingin Messukeskuksessa koettiin tiistaina riemukkaita hetkiä, kun #Mimmitkoodaa palkittiin Vuoden Ohjelmana. ”Tämä palkinto kuuluu kaikille niille tuhansille mimmeille, jotka ovat lähteneet mukaan. Emme olisi ikinä uskaltaneet edes toivoa näin suurta suosiota. Koodaus ei todellakaan ole vain miesten juttu, sen ovat mimmit itse todistaneet viimeisen päälle”, kiittää #Mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

#Mimmitkoodaa voitti Vuoden Ohjelma -palkinnon Mesoaja Gaalassa. #Mimmitkoodaa-vetäjä Milja Köpsi ja Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha tuulettavat voittoa. Kuva: Noora Westerlund.
#Mimmitkoodaa voitti Vuoden Ohjelma -palkinnon Mesoaja Gaalassa. #Mimmitkoodaa-vetäjä Milja Köpsi ja Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha tuulettavat voittoa. Kuva: Noora Westerlund.

Lehdistötiedote 5.3.2019

Naisia ohjelmointiin kannustava #Mimmitkoodaa pokkasi ikimuistoisissa juhlatunnelmissa parhaan ohjelman palkinnon Mesoaja Gaalassa. Siitä on kiittäminen ennen muuta mimmejä itseään.

”Mimmit ovat lähteneet todella ennakkoluulottomasti mukaan. On ollut huikea seurata, miten kaikki kurssit ovat täyttyneet käytännössä heti ja jonoihinkin on ilmoittautunut satoja mimmejä per kurssi. Uskomatonta aktiivisuutta ja määrätietoisuutta, hienoja tarinoita. Naisia, jotka vaihtavat kokonaan alaa. Naisia, jotka ottavat tulevaisuuden omiin käsiinsä. Olen kaikista mimmeistä sanomattoman ylpeä, kiitos mimmit!”, lataa Milja Köpsi, #Mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä.

Ohjelmisto- ja e-business ry on #Mimmitkoodaa-ohjelman käynnistäjä ja organisaattori. Toimitusjohtaja Rasmus Roiha on saanut ohjelmistoalan huippuyritykset innostumaan ohjelmasta, jossa ne tarjoavat naisille täysin ilmaista koulutusta.

”Tässä on ollut aivan mahtava yhdessä tekemisen kulttuuri. Sen on tehnyt mahdolliseksi tietysti ennen kaikkea naisten oma kiinnostus. Ilman yritysten lähtemistä täysillä mukaan emme kuitenkaan olisi mitenkään pystyneet vastaamaan kysyntään. Siitä yrityksille suuri, suuri kiitos. Ohjelmaan liittyi viime vuonna mukaan 3500 naista, joille saatoimme tarjota tuhat koulutuspaikkaa. #Mimmitkoodaa on luonut ihan huiman vetovoiman”, kiittää Roiha niin naisia kuin yrityksiäkin.

Syksyllä koulutusta mimmeille tarjosivat ohjelmistoalan kaikenkokoiset huippuyritykset: Anders Innovation, Duunitori, Frantic, Futurice, IBM, Job and Esther Technologies, Knowit, Microsoft, OpsHost, Solidabis, Teamit, Unity ja Wunder.

Lisää on tulossa!

”Sadat #Mimmitkoodaa -osallistujat ovat jatkaneet ohjelmistoalan opintojaan ohjelmamme rohkaisemana. Mikä hienointa, osa on myös työllistynyt alalle. Olemme vasta alussa, sillä teknisiltä aloilta pitkään miltei unohdetut naiset ovat vasta pääsemässä vauhtiin. Mimmien taholta on valtava kysyntä ja yrityksiltä hieno tarjonta, siksi lisää on ilman muuta tulossa”, lupaa Roiha.

Mimmien vetäjänä Köpsi haluaa vielä kiittää ihan ensimmäistä ”mimmiä”.

Vlada Laukkonen oli se ihana aktiivi, jonka Facebook-ryhmän keräämä ällistyttävä mielenkiinto oli varsinainen herätyskello. Vladan rohkeuden ja aloitteellisuuden ansiosta pääsimme liikkeelle, sitten on ollut vuorossa hurja määrä työtä. Mutta se on kaikki kannattanut yli odotusten, uskon että olemme saaneet yhteiskunnassa aikaan jotain ainutlaatuista”, sanoo ohjelmaa urakoiva Köpsi. 

Rasmus Roiha on samaa mieltä.

”Ohjelmistoalalla on valtava pula osaajista. Siinä mielessä olemme onnistuneet käynnistämään suomalaiselle yhteiskunnalle täysin välttämättömän hankkeen, Suomi ei selviä ilman naisten lisääntyvää panosta digitaalisessa osaamisessa. Silti kyse on jostain vielä isommasta. Sellainen henki, into ja riemu, jotka ovat olleet läsnä #Mimmitkoodaa-tilaisuuksissa, on varmasti koettu tasa-arvon ja demokratian suurina läpimurtohetkinä. Olemme suuren äärellä”, summaa Roiha.

Lisätiedot:

Rasmus Roiha, Ohjelmisto- ja e-business ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi   

Milja Köpsi, vetäjä, #Mimmitkoodaa-ohjelma, 040 152 5154, milja@mimmitkoodaa.fi

Avainsanat

Kuvat

#Mimmitkoodaa voitti Vuoden Ohjelma -palkinnon Mesoaja Gaalassa. #Mimmitkoodaa-vetäjä Milja Köpsi ja Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha tuulettavat voittoa. Kuva: Noora Westerlund.
#Mimmitkoodaa voitti Vuoden Ohjelma -palkinnon Mesoaja Gaalassa. #Mimmitkoodaa-vetäjä Milja Köpsi ja Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha tuulettavat voittoa. Kuva: Noora Westerlund.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Ohjelmisto- ja e-business ry
Ohjelmisto- ja e-business ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://ohjelmistoebusiness.fi

Ohjelmisto- ja e-business ry on sitoutumaton alan edistäjä ja toimialavaikuttaja, joka uskoo softan parantavaan voimaan. Yhdistys on kasvuhakuisten ja yrittäjähenkisten ohjelmisto- ja verkkoliiketoimintaa tekevien yritysten johdon yhteisö. Toiminnallaan yhdistys luo parempia mahdollisuuksia alan yrittäjyyteen, vaikuttaa toimialaa koskevaan päätöksentekoon, edistää alan tutkimusta ja koulutusta sekä kehittää jäsenyritystensä liiketoimintaa. Tavoitteena yhdistyksellä on varmistaa Suomen yritysten edelläkävijyys ja kilpailukyky globaalissa kilpailussa. Vuonna 1993 perustetulla yhdistyksellä on jäseninään yli 700 alan keskeisintä yritystä sekä niiden johtajaa ja vaikuttajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ohjelmisto- ja e-business ry

Mediakutsu: #mimmitkoodaa imaisee mukaan myös oppilaitokset! Naisten vessajonojen ennätys IT-tapahtumassa rikkoutuu varmasti23.8.2019 12:30:57 EESTTiedote

500 mimmiä kokoontuu perjantaina 30.8. Wanhaan Satamaan merkittävästi laajenevan Mimmit koodaa-ohjelman launch-tilaisuuteen. Yritysmaailman huippunaisten lisäksi mukana on 12 oppilaitosta, jotka tarjoavat täydennyskoulutusta tuhansille naisille. Tarve on huutava: Mimmit koodaa -yhteisön määrä kipuaa kohti viittä tuhatta. Wanhaan Satamaan mahtuu siis vain osa halukkaista. Mimmit koodaa -ohjelman koordinaattori Milja Köpsi nauraa, että ensimmäistä kertaa taitaa olla IT-tapahtumassa jonoa naistenvessaan.

Talouskasvun hiipuminen ei näy ohjelmistoalalla ja verkkoteollisuudessa: ”Kun 85% softa-alan yrityksistä kasvaa, kellojen pitäisi soida ihan kaikissa firmoissa”, herättelee Rasmus Roiha17.1.2019 08:30:00 EETTiedote

Talouskasvun hidastumista ja talouden käännettä huonompaan ennakoidaan ja pelätään niin Suomessa kuin koko maailmassakin. Talouden taittumisesta laskusuuntaan ei kuitenkaan näy mitään merkkejä Suomen ohjelmistoalalla ja verkkoteollisuudessa. ”Tuore sykemittarimme kertoo ennätyksellisen voimakkaasta kasvusta, josta Suomen pitäisi tehdä myös tärkeitä johtopäätöksiä”, painottaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Slushissa julkistettu Hive-koodauskoulu alleviivaa muutoksen tärkeyttä: ”Ohjelmistoala yhä merkittävämmäksi! Suomi pääsee Piilaakson ja Pariisin kanssa ansaitsemaansa joukkoon”, iloitsee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha5.12.2018 11:41:32 EETTiedote

Supercellin hieno uutinen on erittäin myönteinen käänne niin ohjelmistoalalle kuin koko Suomellekin. ”Olemme itse olleet käynnistämässä suurta muutosta ohjelmistoalalla ja tervehdimme ilolla kaikkia uusia avauksia, jotka edistävät suomalaista ohjelmistoalan osaamista. Näillä keinoilla Suomi voi todellakin nousta johtavaksi ohjelmisto-osaajien kansakunnaksi maailmalla”, Roiha painottaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme