Kuutoskaupunkien avoin data

Mindtrekissä kokemuksia avoimen datan käytöstä

Jaa

Open Data Business - How To Do it? Tätä aihetta pohditaan Mindtrekissä Tampereella 20.9.2017. Tavoitteena on jakaa oppeja ja kokemuksia siitä, kuinka datasta luodaan arvoa yritykselle. Lisäksi Aller Median Laura Avonius valottaa, miksi datan hyödyntäminen on strategisesti tärkeää yritysten kannalta. Avointa dataa hyödyntäneet yritykset kertovat kokemuksistaan avoimen datan parissa.

Mindtrek on kansainvälinen teknologiakonferenssi, joka järjestetään vuosittain Tampereella. Tänä vuonna se järjestetään 20.9. – 21.9.2017 Tampere-talossa. Konferenssissa kuullaan puheita ja esityksiä uusista teknologiatrendeistä, teknologian mukanaan tuomista haasteista, sekä sen luomista liiketoimintamahdollisuuksista.

Mindtrek koostuu useasta eri tapahtumasta, joista Open World -tapahtumassa pohditaan mm. avoimen datan ja rajapintojen vaikutuksia liiketoiminnassa. Konferenssissa nähdään myös esimerkkejä esim. Siemensin yrityskulttuurin muutoksesta avoimempaan suuntaan. 

Mindtrek 20.9.2017 avoimen datan puheenvuorot

13:00-13:30
“From Raw Data to Value – How Finnish Cities Boost Data Business”
Matti Saastamoinen, Developing Manager, BusinessTampere

“Why The Ecosystem Strategy is Your Most Important Strategy – How to Use Your Own, Open and Partner Data”
Laura Avonius, Director, Digital Innovations, Aller Media

13:30-14:15
“Behind words – Analysing open feedback”
Michael Lindholm, President, Analystica Ltd

“Data-driven business – Case Eventz.today”
Roope Suomalainen, Executive @Fujitsu and Co-founder @Eventz.today

Lue lisää Mindtrekin ohjelmasta.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kuutoskaupunkien avoin dataKuutoskaupunkien "Avoin data ja rajapinnat" -kärkihankkeessa Suomen suurimmat kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu avaavat tietovarantojaan mahdollisimman laajasti avoimeksi dataksi. Tavoitteena on tehdä datan avaamisesta luonteva osa kaupunkien toimintaa ja mahdollistaa näin innovatiivisten palveluiden kehittäminen datan päälle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuutoskaupunkien avoin data

Uraauurtava avoimen datan hanke herättää huomiota ulkomailla27.11.2017 15:11Tiedote

Kaupunkien hallussa oleva data on verovaroin tuotettu raaka-aine, jota jalostamalla saadaan parempia palveluita ja tehokkaampaa päätöksentekoa. Työtä datan käytettävyyden parantamiseksi on tehty 3,5 vuotta kestäneessä 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeessa, josta on otettu mallia myös ulkomailla. Hankkeen oppeja jaetaan Helsingissä 30.11. järjestettävässä Dataliiketoiminnan tulevaisuus -tapahtumassa.

Sata tapaa hyödyntää avointa dataa - kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa23.11.2017 12:16Tiedote

Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit toteuttavat 6Aika-strategiaa, jossa kehitetään yhteistyössä kaupungeista parempia ja älykkäämpiä. Nämä kaupungit ovat jo vuosia yhteistyössä avanneet julkisia tietovarantoja kenen tahansa hyödynnettäväksi mahdollistaen muun muassa uusien palvelujen ja liiketoiminnan kehittämisen. Osana tätä työtä on tehty kartoitus avoimen datan soveltamisesta liiketoiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme