Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Minister Skinnari besöker Italien för att diskutera bland annat smarta koldioxidsnåla transporter

Dela

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari besöker Italien den 2–5 maj.

Syftet med besöket är att främja samarbetet mellan Finland och Italien särskilt när det gäller grön omställning, smarta transporter och digitalisering, såsom 5G/6G-teknik och cybersäkerhet. På agendan står också diskussioner om genomförandet av EU:s återhämtningspaket i Italien.

Minister Skinnari reser först till Rom för att träffa bland annat Vittorio Colao, minister för teknisk innovation och digital övergång, Enrico Giovannini, minister för infrastruktur och hållbar rörlighet och Giancarlo Giorgetti, minister för ekonomisk utveckling. Den globala livsmedelstryggheten är samtalsämnet när minister Skinnari diskuterar med generaldirektören för FN:s internationella jordbruksfond Gilbert Houngbo.

Samtidigt med Skinnaris besök ordnas en exportfrämjande Team Finland-resa till industricentren i Torino och Milano i norra Italien. Deltagarna kommer att träffa centrala representanter för bildindustrin och skapa nätverk med lokalförvaltningen och relevanta branschorganisationer.

Till företagsdelegationen som Business Finland samlat hör 13 finländska företag och organisationer: Aalto-universitetet, Akkurate, Basemark, Elisa IndustrIQ, Fortum, JOT Automation, Nanoksi Finland, Solita, Stora Enso, TactoTEK, Ultra Design & Strategy, Vaisala och WithSecure.

"Italien är känt för expertkompetensen inom bilindustrin. De globala förändringstrenderna inom transportområdet, såsom självstyrande bilar, tjänstefiering och elfordon, har gjort att även Finland går i spetsen för smart mobilitet. Finländska företag har skapat innovationer av världsklass som bidrar till arbetet med att utveckla smarta och resurseffektiva mobilitetslösningar", säger minister Skinnari.

Mer information:

Mikko Autti, utvecklings- och utrikeshandelsministerns diplomatiska rådgivare, tfn 050 466 2833

Nicola Lindertz, enhetschef, tfn 0295 350 316

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Bilder

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum