Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Minister Skinnari besöker Sydafrika och Namibia

Dela

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari gör en exportfrämjande Team Finland-resa till Sydafrika och Namibia den 14–18 november. I resan ingår möten med företrädare för Sydafrikas och Namibias regeringar, centralbanker och näringsliv.

Syftet med besöket är att stärka i synnerhet de handelsekonomiska relationerna med de båda länderna. Sydafrika är Finlands största handelspartner i Afrika söder om Sahara. Landet är ett lokomotiv för ekonomin och den största energimarknaden på den afrikanska kontinenten. Landet hör också till G20-gruppen av ledande industriländer. Under de senaste åren har Sydafrika investerat stort i smarta stadsstrukturer och digitalisering.

Namibia är ett av de mest demokratiska och stabila samhällena i södra Afrika. Finland och Namibia har ett historiskt sett särskilt förhållande. Landet vill diversifiera sin ekonomi och investera i grön omställning. Namibia har stor potential för produktion av förnybar energi, och landet siktar till att bli en av världens ledande producenter av grön vätgas.

"Södra Afrika satsar på grön omställning och digitalisering. Detta innebär nya affärsmöjligheter för vårt kunnande och våra kunskaper och färdigheter. Vi erbjuder konkurrenskraftiga lösningar för våra partnerländer", säger minister Skinnari.

De företag som deltar i besöket har kompetens och lösningar särskilt inom ren energiteknik, smarta städer och digitalisering. Till Business Finlands företagsdelegation hör AW-Energy, Block Solutions Oy, Costiom Oy, Demola Global, Finnfund, Finnish Water Forum, Finnvera Oyj, IDControl Oy, Nokia, Metropolia UAS, Syncron Tech Oy, Helsingfors universitet, Visintum Oy och Wärtsilä Corporation.

Mer information:

Reetta Härönoja, ministerns diplomatiska rådgivare, tfn 0295 350 740

Tiina Vainio, ministerns specialmedarbetare, tfn 050 524 6559

Pirjo Suomela-Chowdhury, enhetschef, enheten för södra och västra Afrika, tfn 0295 350 456

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum