Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Minister Skinnari vill se mer grönt samarbete med Förenta staterna

Dela

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari besöker New York och Washington den 14–17 juni 2022. På agendan står frågor som gäller FN:s utvecklingsorganisationer, säkerhetsläget i Europa och handelssamarbetet mellan länderna, i synnerhet inom skogssektorn.

Minister Skinnari deltar i FN:s säkerhetsråds öppna sammanträde i New York och håller ett nordiskt anförande kring temat kvinnor, fred och säkerhet. Med FN:s vice generalsekreterare Amina Mohammed ska minister Skinnari diskutera bland annat FN:s utvecklingsorganisationer. Ministern träffar också representanter för New Yorks stadsledning.

Målet med besöket i Washington är att främja samarbetet mellan länderna inom skogssektor, bioekonomi och teknik. Minister Skinnari deltar i ett evenemang som ordnas med Förenta staternas administration kring temat skogar och klimatförändringar. Han medverkar också i en expertdebatt om 6G-teknik.

- Finland hör till världstoppen när det gäller hållbar skogsvård och innovationer inom skogsindustrin. Förenta staterna är redan nu ett av de viktigaste exportländerna för vår skogsindustri. Vi har utmärkta samarbetsrelationer inom grön ekonomi och teknik med vissa delstater, såsom Maine, Michigan, Minnesota, Washington State och Colorado, säger minister Skinnari.

I Washington ska minister Skinnari träffa representanter för Förenta staternas regering och kongress och diskutera säkerhetsläget i Europa. På mötet med Världsbankens representanter lyfts fram det finansiella läget för hållbar utveckling och mobilisering av privat finansiering för att uppnå målen för hållbar utveckling.

Förenta staterna är en av Finlands främsta handelspartner. Samarbetet omfattar många sektorer, vilket ger finländska företag möjlighet att erbjuda innovationer av toppklass bland annat för att främja grön omställning och bioekonomi. Samarbete på delstatsnivå ger många finländska företag och aktörer inom forskningen en språngbräda till den amerikanska marknaden och de amerikanska partnerna en väg till vår marknad.

Mer information:

Juha Niemi, ministerns diplomatiska rådgivare, tfn +358 50 478 1387

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Bilder

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum