Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministeri Skinnari haluaa lisätä vihreää yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee 14.-17. kesäkuuta 2022 New Yorkissa ja Washingtonissa. Vierailulla esillä ovat sekä YK:n kehitysjärjestöjä koskevat kysymykset, Euroopan turvallisuustilanne että maiden välinen kaupallinen yhteistyö erityisesti metsäalalla.

Ministeri Skinnari osallistuu New Yorkissa YK:n turvallisuusneuvoston avoimeen istuntoon ja pitää pohjoismaisen puheenvuoron naiset, rauha ja turvallisuus –teemasta. Ministeri Skinnarin tapaamisessa YK:n varapääsihteerin Amina Mohammedin kanssa ovat esillä muun muassa YK:n kehitysjärjestöjä koskevat kysymykset. Ministeri tapaa vierailulla myös New Yorkin kaupungin johtoa.

Washingtonin osuuden tarkoituksena on edistää maiden välistä yhteistyötä metsäalalla ja biotaloudessa sekä teknologiasektorilla. Ministeri Skinnari osallistuu Yhdysvaltojen hallinnon kanssa järjestettävään metsiin ja ilmastonmuutokseen keskittyvään tapahtumaan sekä 6G-teknologiasta käytävään asiantuntijakeskusteluun.

”Suomi on maailman kärkimaa kestävän metsänhoidon ja metsäteollisuuden innovaatioiden saralla. Yhdysvallat on jo nyt metsäteollisuutemme tärkeimpien vientimaiden joukossa. Olemme luoneet erinomaiset yhteistyösuhteet vihreässä taloudessa ja teknologiasektorilla muutamien Yhdysvaltojen osavaltioiden kanssa, kuten Maine, Michigan, Minnesota, Washington State ja Colorado”, ministeri Skinnari toteaa.

Ministeri Skinnari tapaa Washingtonissa myös Yhdysvaltojen hallinnon ja kongressin edustajia ja käy keskusteluja Euroopan turvallisuustilanteesta. Maailmanpankin tapaamisessa on esillä kestävän kehityksen rahoitustilanne ja yksityisen rahoituksen liikkeelle saaminen kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Yhdysvallat on Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita. Maidemme välinen yhteistyö kattaa monia sektoreita, joissa suomalaiset yritykset voivat tarjota huippuluokan innovaatioitaan muun muassa vihreän siirtymän ja biotalouden edistämiseksi. Osavaltiotason yhteistyö tarjoaa suomalaisille yrityksille ja tutkimustoimijoille ponnahduslaudan Yhdysvaltoihin sekä amerikkalaiskumppaneille väylän Suomen markkinoille.

Lisätiedot:

Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, puh. +358 50 478 1387

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme