Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministeri Skinnari vierailee Etelä-Afrikassa ja Namibiassa

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari tekee Team Finland -vienninedistämismatkan Etelä-Afrikkaan ja Namibiaan 14.–18. marraskuuta. Matkaan sisältyy tapaamisia Etelä-Afrikan ja Namibian hallitusten, keskuspankkien ja elinkeinoelämän edustajien kanssa.

Vierailun tavoitteena on vahvistaa erityisesti Suomen kaupallis-taloudellisia suhteita molempiin maihin. Etelä-Afrikka on Suomen suurin kauppakumppani Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Se on maanosan talouden veturi ja Afrikan suurin energiamarkkina ja kuuluu johtavien teollisuusvaltioiden G-20 -ryhmään. Viime vuosina Etelä-Afrikassa on investoitu voimakkaasti älykkäisiin kaupunkirakenteisiin ja digitalisaatioon.

Namibia on eteläisen Afrikan demokraattisimpia ja vakaimpia yhteiskuntia. Suomella on maahan historiallinen erityissuhde. Maa pyrkii monipuolistamaan talouttaan ja investoi vihreään siirtymään. Namibialla on merkittävää potentiaalia uusiutuvan energian tuotantoon liittyen ja kunnianhimoinen tavoite tulla yhdeksi maailman johtavista vihreän vedyn tuottajista.

“Eteläisessä Afrikassa panostetaan vihreään siirtymään ja digitalisaatioon. Tämä tarkoittaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaiselle osaamiselle ja tietotaidolle. Tarjoamme kilpailukykyisiä ratkaisuja kumppanimaillemme”, ministeri Skinnari sanoo.

Vierailulle osallistuvilla suomalaisyrityksillä on osaamista ja ratkaisuja erityisesti puhtaiden energiateknologioiden, älykkäiden kaupunkien (smart cities) ja digitalisaation aloilla. Business Finlandin kokoamaan yritysvaltuuskuntaan osallistuvat AW-Energy, Block Solutions Oy, Costiom Oy, Demola Global, Finnfund, Finnish Water Forum, Finnvera Oyj, IDControl Oy, Nokia, Metropolia UAS, Syncron Tech Oy, Helsingin yliopisto, Visintum Oy ja Wärtsilä Corporation.

Lisätietoja:

Reetta Härönoja, ministerin diplomaattiavustaja, puh. 0295 350 740

Tiina Vainio, ministerin erityisavustaja, puh. 050 524 6559

Pirjo Suomela-Chowdhury, yksikönpäällikkö, Eteläisen ja läntisen Afrikan yksikkö, puh. 0295 350 456

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme