Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministeri Skinnarin Italian-vierailulla keskiössä älykkäät vähähiiliset liikenneratkaisut

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Italiassa 2.−5. toukokuuta.

Ministeri Skinnarin Italian-vierailun tarkoituksena on edistää Suomen ja Italian välistä yhteistyötä erityisesti vihreän siirtymän ja älykkään liikenteen toimialoilla sekä digitaalisella sektorilla, kuten 5G/6G-teknologioissa ja kyberturvallisuudessa. Ministeri käy myös keskusteluja EU-elpymispaketin toimeenpanosta Italiassa.

Ministeri Skinnari vierailee ensin Roomassa, jossa hän tapaa mm. Italian digitaalisen siirtymän ja innovaatioiden ministerin Vittorio Colaon, infrastruktuurista ja kestävästä liikkumisesta vastaavan ministerin Enrico Giovanninin sekä elinkeinoministeri Giancarlo Giorgettin. Ministeri keskustelee myös globaalista ruokaturvatilanteesta YK:n alaisen Kansainvälisen maatalousrahaston pääjohtajan Gilbert Houngbon kanssa.

Osana ministeri Skinnarin vierailua järjestetään myös Team Finland -vienninedistämismatka Pohjois-Italian teollisuuskeskittymiin Torinoon ja Milanoon. Mukaan lähtevien yritysten kanssa tavataan etenkin keskeisiä autoteollisuuden toimijoita sekä luodaan verkostoja Pohjois-Italian paikallishallinnon ja relevanttien toimialajärjestöjen kanssa.

Business Finlandin kokoamaan yritysvaltuuskuntaan kuuluu 13 suomalaista yritystä ja yhteisöä: Aalto-yliopisto, Akkurate, Basemark, Elisa IndustrIQ, Fortum, JOT Automation, Nanoksi Finland, Solita, Stora Enso, TactoTEK, Ultra Design & Strategy, Vaisala ja WithSecure.

”Italia tunnetaan autoalan osaamisestaan. Liikenteen globaalit muutostrendit, kuten itseohjautuvat autot, palveluistuminen ja autoilun sähköistyminen ovat tuoneet myös Suomen älykkään liikkumisen kärkeen. Suomalaisilla yrityksillä on tarjottavanaan maailmanluokan innovaatioita, joilla edistetään älykkäiden ja resurssitehokkaiden liikkumisratkaisujen kehittämistä”, ministeri Skinnari sanoo.

Lisätietoja:

Mikko Autti, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja, puh. 050 466 2833

Nicola Lindertz, yksikön päällikkö, puh. 0295 350 316

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme