Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministeri Skinnarin Turkin-vierailulla esillä suomalaisosaaminen digitalisaatiossa ja vihreässä siirtymässä

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Turkissa 6.−8. kesäkuuta.

Suomen ja Turkin välinen kauppa kasvoi viime vuonna 24 prosenttia eli lähes kahteen miljardiin euroon ollen kaikkien aikojen suurin kauppavaihto. Ministeri Ville Skinnarin vierailun tarkoituksena on vahvistaa kauppasuhteita entisestään ja edistää maiden välistä yhteistyötä erityisesti digitalisaation ja vihreän siirtymän saralla.

Vierailunsa aikana ministeri Skinnari tapaa Turkin kauppaministerin Mehmet Muşin. Ministerit osallistuvat ensimmäiseen Turkin ja Suomen väliseen talouskomissioon (Joint Economic and Trade Comission, JETCO) sekä WIN Eurasia -teknologiamessuille, jonka teknologiakumppanina toimii NOKIA. Vierailuohjelmaan sisältyy myös muita korkean tason tapaamisia Turkin hallinnon sekä elinkeinoelämän edustajien kanssa.

Ministerivierailun osana toteutettavaan Team Finland -vienninedistämisvierailuun osallistuu Suomesta 19 yritystä, joilla on osaamista muun muassa digitalisaatioon, biotalouteen, vihreään rakentamiseen ja jätteiden käsittelyyn liittyen.

”Vihreän siirtymän ja digitalisaation merkitys on suuri niin Suomelle kuin Turkille. Lisäksi maiden kauppavaihdon ennätyslukemat valavat uskoa siihen, että Team Finland -verkoston tavoite kaksinkertaistaa kahdenvälinen kauppamme vuoden 2020 tasosta kolmeen miljardiin euroon vuoteen 2024 mennessä, on saavutettavissa’’, ministeri Skinnari sanoo.

Business Finlandin kokoamaan yritysdelegaatioon osallistuvat: Advion Solutions Oy, BE Group Oy, Betolar Oyj, Bogaletin Oy/ Bogaletin Logistics, Fortum Bio2X, Oy Halton Group Ltd, Hycamite TCD Technologies Ltd, Infinited Fiber Company Oy, KONE, Lahti Region Development Company LADEC Ltd, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy, Luxmet Oy, Merus Power Oy, Nokia, Nordic Bioproducts Group, Nurminen Logistics Services Oy, Omnitele, Sapotech Oy, SFTec Oy.

Lisätietoja:
Eurooppa-osasto, apulaisosastopäällikkö Olli Kantanen, +358 29 535 0359
Kaakkois-Euroopan ja EU:n laajentumisen yksikön päällikkö Markku Lempinen, +358 295 350 164
Ministerin diplomaattiavustaja Juha Niemi, +358 50 478 1387

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme